کیهان لندن - مجید محمدی - مقامات سیاسی جمهوری اسلامی و آنها که با این مقامات دمخور هستند سخنانی به زبان میآورند که به فکاهی بیشتر شبیه است تا اظهار نظر. فکاهههای آنها نیز مملو از دیدگاهها و نگرشهایی است که موجب رنج بیشتر انسانها میشود. در این نوشته نمونههایی از آنها را که مثل سکه در ایران رایج هستند برای آوردن لبخندی تابستانی بر لبان شما (در عین عصبانی شدن و احتمالا ناسزاگویی) ذکر میکنم.
شوخی قاضی با متهم به قتل
در جلسهی دادگاه رسیدگی به قتل میترا استاد هنگامیکه متهم (نجفی) آلت قتاله (اسلحه) را برای ارائه توضیحات به دست میگیرد قاضی کشکولی به شوخی خطاب به متهم گفت: «نکُشی مارو!» همه خندیدند (بهداشت نیوز ۲۶ تیر ۱۳۹۸).
در کدام دادگاه صالحه قاضی با متهم آن در موضوع قتل یک انسان شوخی میکند؟ این شوخی چه کسانی را میخنداند؟ چه کسانی میتوانند با قتل شوخی کنند؟
پروندهسازی ملی
محمد یزدی عضو شورای نگهبان میگوید: «به یکی از داوطلبان رد صلاحیت شده گفتم فلان تاریخ کجا بودی؟ بلافاصله رنگش تغییر کرد» (تابناک ۲۷ تیر ۱۳۹۸).
این سخن نشان میدهد که ۳۰۰ هزار ناظر شورای نگهبان (بسیجیان و و دیگر افراد حقوقبگیر) مدام در حال خبرچینی علیه افراد هستند و همهی این گزارشها در شورای نگهبان ثبت میشود تا روزی از آنها برای رد صلاحیت افراد استفاده شود. شورای نگهبان البته به آرشیوهای گزارشهای دیگر دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی نیز دسترسی دارد.
گلایهی شهردار نجف
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران پس از سفر به عراق میگوید: «گلایه استاندار نجف از شهرداری تهران این بود که در خصوص نظافت شهرهای کربلا و نجف در ایام اربعین اقدامی اثربخش نمیکند» (مهر ۱۳ مرداد ۱۳۹۸).
یک مثل فارسی میگوید که وقتی آب سربالا برود قورباغه ابوعطا میخواند. جمهوری اسلامی آنقدر در عراق خرج کرده است که شهردار نجف تمیز کردن شهرش را هم وظیفهی شهرداری تهران میداند.
صدور قوانین جمهوری اسلامی
عبدالحمید مرتضوی کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان گفت: «باید به سمت صدور قوانینمان به دنیا و کشورهای دیگر حرکت کنیم» (ایسنا ۲۵ تیر ۱۳۹۸).
بارزترین قوانین جمهوری اسلامی سنگسار، قطع دست و پا و انگشتان، قطع دست و پا از دو طرف متفاوت بدن، اعدام نوجوانان، پرتاب کردن همجنسگرایان از بلندی، اعدام تغییردهندگان دین، شلاق زدن به خاطر نوشیدن و خوردن، و اعدام به دلیل ناسزاگویی است. مقامات تصور میکنند دنیا تشنهی این قوانین «متعالی و انسانی» است.
رأی فردی
نیروی انتظامی در واکنش به رأی شعبه ۳۱ دیوان عدالت اداری مبنی بر صدور گواهینامهی راندن موتورسیکلت برای یک خانم میگوید این رأی «صرفاً برای شاکی محترم صادر شده و طبق ماده ۶۰ قانون دیوان عدالت اداری قابل تسرّی به عموم نیست و به عبارتی دیگر رأی صادره جنبه فردی دارد» (سایت پلیس راهور ۱۴مرداد ۱۳۹۸).
این هم از عجایب روزگار تنها در جمهوری اسلامی است که رأی دادگاه درباره یک قضیهی عام، جنبهی عمومیندارد و میلیونها زن باید تک تک به دادگاه مراجعه کنند تا برای تک تک آنها مجوز راندن موتورسیکلت صادر شود.
جوایز المپیک: بهاندازه چهار وعده غذا
دبیر اجرایی کمیته ملی پاراالمپیک ایران به خبرگزاری قوه قضاییه گفت: «کسی که مدالآور باشد برای او هزینه خواهیم کرد. حتی اگر ورزشکاری از نظر کیفی خوب عمل کند پاداش برایش در نظر خواهیم گرفت. برای مدال طلا پنج میلیون، نقره و برنز هم بین دو تا یک میلیون و دویست هزار تومان تعیین کردهایم» (۱۳ تیر ۱۳۹۸).
با یک میلیون و دویست هزار تومان ورزشکاری که مدال نقرهی المپیک گرفته میتواند چهار پرس چلوکباب بخورد. این میزان جایزه برای مدالآوران را مقایسه کنید با منابع دهها میلیارد تومانی برای روحانیون وفادار به خامنهای در بودجهی سالانه و رانتهایی که هر ساله نصیب مقامات میشود.
اختراع دوبارهی چرخ
حسین سلامیفرمانده سپاه پاسداران میگوید: «تحریمها برای دستیابی به سلاح هستهای نیست چرا که آنان میدانند ما از سلاح هستهای استفاده نمیکنیم، اما هدف آنان جلوگیری از پیشرفت دانش میباشد» (ایرنا ۱۷ تیر ۱۳۹۸).
فرمانده سپاه فراموش کرده است که جمهوری اسلامی در حال فعالیت تحقیقاتی علمی نیست بلکه دارد آنچه را که کشورهای غربی هشتاد سال قبل انجام دادند با کمک سازمانهای پاکستانی و کره شمالی کپیبرداری میکند.
میزان تحولپذیری نظام
کمالی رئیس اداره منابع انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح گفت: «الزام به تراشیدن موی سر سربازان از سربازی حذف شده است» (فارس ۲۰ تیر ۱۳۹۸).
بعد از پایان جنگ ایران و عراق برای سه دهه تلاشهایی برای اصلاح خدمت سربازی با پیشنهادهای مختلف و متنوع صورت گرفت. نتیجهی این تلاشها از یکسو حدود ۱.۶ میلیون سرباز فراری و از سوی دیگر فروش خدمت سربازی به خانوادههای متمول بوده است. البته سپاه پاسداران مشغول فروش زیرمیزی خدمتهای چند ماهه در بسیج به کسانی است که تمول کمتری دارند. آخرین اقدام نیروهای مسلح برای اصلاح در نظام سربازی تبدیل نمرهی چهار موی سر سربازان به نمرهی ۱۰ بوده. این حد اصلاحپذیری نظامی است که داعیهی مدیریت جهانی دارد.
حجاب اجباری اختیاری
الهام چرخنده از سلبریتیهای جمهوری اسلامی میگوید: «امروز ۷ سال از محجبه شدن من در جوار حضرت معصومه (س) میگذرد اتفاقی که سبب شد بسیاری از افراد، رفتار من را قضاوت کنند... در زمان محجبه شدنم ۵ قرارداد برای بازی داشتم که کنسل شدند» (تابناک ۲۱ تیر ۱۳۹۸).
اگر کسی از شرایط ایران خبر نداشته باشد تصور میکند که این خانم قبل از محجبه شدن بیحجاب بوده و بعد خودش تصمیم گرفته با حجاب شود. سلبریتیهای بسیج و سپاه گاه فراموش میکنند که افراد در ایران تصمیم نمیگیرند محجبه شوند یا نشوند. این موضوع به آنها تحمیل میشود.
«روباه پیر» ابله
جک استراو وزیر خارجهی اسبق بریتانیا روایت میکند که به هنگام سفر تفریحی به ایران عدهای لباسشخصی که یکی از آنها مسلح بود اتومبیل حامل او، همسرش و دو نفر از دوستانشان را وادار به توقف کردند و به زور خودشان را کنار سرنشینان این ماشین جا دادند: «به راننده گفته شد به سمت حاشیه بزرگراه حرکت کند و پشت یک وسیله نقلیه سفید بینام و نشان بایستد. چهار مرد تنومند لباسشخصی از آن پیاده شدند و به راننده دستور دادند پایین بیاید. یکی از این افراد سوار خودرو شد، دو نفر دیگر هم سوار شدند، یکیشان مسلح بود و با سرعت بالا به راه افتادند» (ایران اینترنشنال ۲۱ تیر ۱۳۹۸).
تنها یک سیاستمدار ابله غربی که میداند اسلامگرایان دولت بریتانیا را «روباه پیر» مینامند میتواند جان اعضای خانوادهی خود را به خطر انداخته و برای تعطیلات به ایران سفر کند.
انزوای اقتصادی امریکا
محمدجواد ظریف میگوید: «دیپلماسی ایران باعث انزوای سیاسی آمریکا شده و در مرحله بعد، آمریکا شاهد انزوای اقتصادی خواهد بود» (رادیو فردا ۲۰ تیر ۱۳۹۸).
محمدجواد ظریف از خندههای ابلهانهاش به فکاهیهای احمقانه گذر کرده است. ایالات متحده نه دچار انزوای سیاسی است و نه انزوای اقتصادی. کشوری که اقتصاد اول دنیا را دارد از نظر اقتصادی منزوی نیست. اختلاف نظر میان ایالات متحده و چند کشور اروپایی بر سر برخی موضوعات نیز به معنای انزوای سیاسی نیست. ظریف آرزوهای خود را به عنوان واقعیت بیان میکند. البته رسانههای آمریکایی که از ترامپ متنفر هستند اینگونه سخنان را مدام از قول وی تکرار کرده و خواهند کرد.
اصرار بورسیهای قلابی برای استخدام در دانشگاه کاشان
بعد از اینکه علی خامنهای گفت به بورسیههای قلابی در دانشگاهها ظلم شده آنها به دستگاه قضایی متوسل شدند و این دستگاه هم کاملا در طرف آنهاست. یکی از این افردای که از وزارت علوم به دیوان عدالت اداری شکایت کرده اصرار برای استخدام در رشته و گروهی دارد که دانشگاه کاشان اصلا این رشته را ندارد. بر اساس روالی که روی پرونده بورسیهها طی شده است، فرد در شهر دیگری جایابی شده، اما قبول نمیکند و میگوید حتما من باید جذب دانشگاه کاشان شوم. دیوان هم به نفع وی رأی داده است.
وثیقههای منصفانه
دو عضو مجلس شورای اسلامی متهم به اخلال در بازار اتومبیل (گرفتن و فروش شش هزار اتومبیل و چند صد کیلو طلا) که از سوی دستگاه قضایی بازداشت شده بودند با وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی آزاد شدند (تسنیم ۳ شهریور ۱۳۹۸).
حتی این وثیقه هم البته برای آنها پول خرد به حساب میآید. اما اگر وثیقهای برای روزنامهنگاران و فعالان حقوق بشر بجای بازداشت تعیین میشد (که موارد آن زیاد نیست) حتما چندین برابر امکانات آنها بوده است.