ایران اینترنشنال - در حالی که دولت ایران با صدور اطلاعیهای، گزارشها در مورد «حمله سایبری موفق» به تاسیسات نفتی و زیرساختهای حیاتی این کشور را تکذیب کرده ، گزارشهای فنی حکایت از بروز اختلال در شبکه اینترنت ایران در شامگاه جمعه ۲۹ شهریور دارد.
سازمان نتبلاکس (NetBlocks) که وضعیت اینترنت در جهان را رصد میکند با انتشار نموداری وقوع این اختلال را تایید کرد.
گزارش سازمان نتبلاکس نشان میدهد اختلال یاد شده در ساعت ۱۱ شب ۲۹ شهریور ۹۸ به وقت تهران آغاز شده و روی برخی از ارائهدهندگان اینترنت تاثیر محدودی داشته است. در گزارش نتبلاکس همچنین آمده که «دلیل این اختلالات میتواند ناشی از حمله سایبری یا حادثه فنی پیشبینی نشده باشد و علت اصلی این موضوع هنوز مشخص نیست.»
مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاستجمهوری ایران روز شنبه ۳۰ شهریور با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: «بر اساس رصدهای صورت گرفته، برخلاف ادعاهای امروز رسانههای غربی حمله سایبری موفقی به تاسیسات نفتی و سایر زیرساختهای حیاتی کشور صورت نگرفته است.»
با این حال، «آلپ تاکر» مدیر سازمان نتبلاکس گفت: «شواهد حاکی از آن است که چهار ارائه دهنده اینترنت ایران در شامگاه جمعه برای مدت ۳ ساعت از دسترس خارج شده بودند.» او همچنین گفت: «تنها یکی از این چهار ارائه دهنده به کاربران عام خدمات ارائه میکند به همین خاطر این اختلالات تاثیر گستردهای در سطح کشور به همراه نداشته است.» این متخصص حوزه اینترنت تاکید کرده که وضعیت شبکه این ارائه دهندگان در شرایط عادی معمولا پایدار است.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران ضمن تکذیب حمله سایبری در صفحه توییتر خود نوشت: «در ۴۸ ساعت اخیر رویداد غیرمنتظرهای که نشانگر یک حمله سایبری باشد در سپر دژفا دیده نشده است.»
حدود دو ماه پیش، رسانههای آمریکایی از حمله سایبری مخفیانه ایالات متحده به سامانههای ردگیری دریایی سپاه پاسداران خبر داده بودند. گفته میشد این حمله در واکنش به حمله ایران به پهپاد آمریکا صورت گرفته است. از این سامانهها برای رصد و ردگیری نفتکشها استفاده میشد.
دهم شهریور امسال نیز رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در بازدید از پالایشگاه ستاره خلیج فارس خواسته بود تا الزامهای پدافند غیرعامل در مجموعههای نفتی با جدیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.
روز جمعه ۲۹ شهریورماه بعضی از رسانههای ایران از اعلام «وضعیت نارنجی» برای آمادهباش در تاسیسات نفتی و پتروشیمی در جنوب کشور خبر داده بودند.
بنا بر برخی گزارشهای رسانهای، این آمادهباش از سوی «ستاد مدیریت بحران منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس یک و دو» و در ارتباط با تاسیسات عسلویه و کنگان صادر شد.
شبکه ماساژ؛ یک سناریوی انتخاباتی