Thursday, Sep 26, 2019

صفحه نخست » روحانی: آمریکایی‌ها پیشنهاد مذاکره و برداشتن کل تحریم‌ها را دادند ولی نپذیرفتیم

rohani.jpgایران اینترنشنال - حسن روحانی رییس‌جمهوری ایران بعد از بازگشت از نیویورک در سخنانی گفت که آمریکایی‌ها در جریان نشست مجمع عمومی سازمان ملل، برای شرکت در نشست ۵ به علاوه ۱ و برداشتن کل تحریم‌ها اعلام آمادگی کرده بودند ولی ایران این پیشنهاد را نپذیرفته چون نمی‌توانسته پیش‌بینی کند پایان این مذاکره چه خواهد بود.

روحانی روز جمعه پنجم مهرماه گفت: «آمریکایی‌ها به صراحت گفته‌ بودند کل تحریم را برمی‌داریم، ولی شکل انجام این کار قابل قبول نبود. این‌که در فضای تحریم و فشار حداکثری، ولو در قالب ۵ به‌علاوه ۱بخواهیم با آمریکایی‌ها مذاکره کنیم، کسی نمی‌تواند پیش‌بینی کند پایان آن چگونه خواهد بود.»

رییس‌جمهوری ایران گفت با اشاره به مذاکرات خود در مجمع عمومی سازمان ملل با مقام‌های اروپایی گفت که در گفت‌وگو با آنها بر تغییر «‌فضای مسموم» به عنوان پیش‌شرط مذاکره تاکید داشته است.

روحانی همچنین بار دیگر موضوع دست داشتن ایران در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو را رد کرد و مسئول دانستن ایران در این حمله را ناشی از توطئه آمریکا، عربستان سعودی و برخی دیگر از کشورها دانست.

رییس‌جمهوری ایران گفت که از اروپایی‌ها خواهان دریافت مدرک برای اتهام دست داشتن ایران در حمله به تاسیسات آرامکو شده است و آن‌ها در پاسخ گفته‌اند که این حمله از سوی شمال بوده و حوثی‌ها توان نظامی برای چنین حمله‌ای ندارند.

مطالب بیشتر در ایران اینترنشنال

روحانی با رد این اتهام گفت معنای مسئول دانستن ایران در حمله به عربستان سعودی، «آشوب و شعله‌ور شدن منطقه» است.

بخش‌هایی از سخنان روحانی:
• رهبران بریتانیا، آلمان و فرانسه اصرار داشتند که جلسه ۵ به‌علاوه ۱ با حضور آمریکا برگزار شود و آمریکا گفته بود تحریم‌ را برمی‌دارم. مساله بعدی این بود که چه تحریمی برداشته شود و آمریکایی‌ها گفته بودند کل تحریم را برمی‌داریم.
• آمریکایی‌ها به صراحت گفته‌ بودند کل تحریم را برمی‌داریم، ولی شکل انجام این کار قابل قبول نبود. این‌که در فضای تحریم و فشار حداکثری، ولو در قالب ۵ به‌علاوه ۱بخواهیم با آمریکایی‌ها مذاکره کنیم، کسی نمی‌تواند پیش‌بینی کند پایان آن چگونه خواهد بود.
• ما گفتیم آماده مذاکره‌ایم، ولی نه در فضای فشار. اروپایی‌ها می‌گفتند شما چه زمان آماده مذاکره‌اید؟ من می‌گفتم همین یک ساعت دیگر. شما اول این فضای مسموم را برطرف کنید. آن کسی که نمی‌خواهد مذاکره انجام شود، آمریکاست.
• ما نظارت آژانس بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران را کاهش نداده‌ایم و همه فعالیت‌های ما زیر نظر آژانس است.
• ندیدم هیچ مقامی خروج آمریکا از برجام را محکوم نکند.
• آمریکایی‌ها همیشه دنبال منزوی کردن ایران هستند، ولی امسال در نیویورک، یکی از پر رفت‌ و آمدترین محل‌های دیپلماسی، محل اقامت هیات ایرانی بود.
• امروز بعد از بازگشت از سفر نیویورک، تحریم‌های آمریکا را سست‌تر از هر زمان دیگری می‌بینم.
• وقتی وارد نیویورک شدیم، احساس کردیم دو فضای منفی بین دیپلمات‌ها و رسانه‌ها به‌وجود آورده بودند. دنبال این بودند که مسئولیت حمله به آرامکو را متوجه ایران کنند، ولی هیات ایرانی بیان روشنی داشت و من در دیدارهایمان به اروپایی‌ها گفتم که مدارکتان چیست؟
• اروپایی‌ها گفتند حمله به آرامکو از سمت شمال بوده. پاسخ دادم که این شد مدرک؟ وقتی شما اتهامی را متوجه کسی می‌کنید، می‌دانید معنایش چیست؟ معنایش یعنی آشوب و شعله‌ور شدن منطقه.
• توطئه‌ای که از سوی آمریکا و عربستان سعودی و برخی دیگر از کشورها طراحی شده بود، در جریان نشست مجمع عمومی کمرنگ شد. مقام‌های کشورهایی مانند روسیه و ترکیه هم به‌صراحت گفتند اتهام به ایران در زمینه حمله به آرامکو نادرست است.
• موضوع دیگر این بود که همه می‌گفتند همه مشکلات بر سر لجبازی ایران است.
• آمریکا‌یی‌ها به سران اروپایی و غیر اروپایی پیغام داده بودند که ما آماده مذاکره‌ایم. ما قبلا گفته بودیم که اگر مذاکره‌ای باشد، در قالب ۵ به‌علاوه ۱ خواهد بود و آمریکایی‌ها قبول کردند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy