Friday, Oct 4, 2019

صفحه نخست » استقبال بی‌نظیر از نخستین حضور در ورزشگاه‌ها؛ زنان ایران آزادی را فتح کردند

azadi_100419.jpgپیام یونسی‌پور - ایران وایر

تقریبا چنین استقبالی از بلیت‌فروشی‌های آنلاین در ایران بی‌سابقه بود. ساعت صفر بامداد به وقت تهران، برای نخستین بار و بدون محدودیت‌های گزینشی همیشگی، سامانه بلیت‌فروشی ورزشگاه‌های ایران گزینه «زنان» را باز کرد. این یعنی دختران ایرانی می‌توانند برای ورود به ورزشگاه «آزادی» بلیت بخرند.

اتفاق حیرت‌انگیز اما تمام شدن تمام سکوهای در نظر گرفته شده برای زنان در کمتر از دو ساعت بود. دخترانی که منتظر باز شدن سامانه بلیت‌فروشی بودند، از همان ثانیه‌های ابتدای ورود به روز جمعه، وارد سایت شدند. میزان درخواست‌ها به حدی بود که سایت بلیت‌فروشی ورزشگاه‌ها بارها از دسترس خارج شد؛ اتفاقی که پیش از این فقط در بازی برگشت فصل قبل دربی تهران میان استقلال و پرسپولیس و فینال لیگ قهرمانان آسیا شاهد آن بودیم.

فدراسیون فوتبال ایران با توجه به بی‌اهمیت بودن دیدار تیم‌های ملی ایران و کامبوج در مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ که روز پنج‌شنبه ۱۸ مهرماه برگزار می‌شود، تصمیم به اختصاص یک ردیف از سکوهای ورزشگاه آزادی به زنان ایرانی گرفت.

این در حالی است که فدراسیون جهانی فوتبال در آخرین موضع‌گیری رسمی خود در قبال ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌های ایران، دو هفته قبل در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد: «در ادامه بحث‌ها، فیفا مجددا موضع قوی و واضح خود را مبنی بر این ‌که تمامی زنان باید اجازه ورود آزادانه به‌ تمامی مسابقات فوتبال داشته باشند را اعلام کرد. همین‌طور فیفا اعلام کرد که تعداد زنانی که وارد استادیوم می‌شوند، باید بر اساس تقاضا باشد و در نتیجه بلیت در اختیار زنان قرار بگیرد.»

تاکید فیفا بر این‌ که میزان اختصاص بلیت به زنان باید براساس میزان تقاضا باشد، امکان گزینشی کردن یا محدود ساختن تعداد حضور زنان در ورزشگاه آزادی را از بین می‌برد.

فدراسیون فوتبال در نخستین قدم، جایگاه شماره ۱۰ ورزشگاه آزادی که در بازی‌های باشگاهی لیگ ایران، محل حضور هواداران «تیفوسی» استقلال است را به زنان اختصاص داد. این جایگاه البته برای دوربین‌های صداوسیما هم بهترین گزینه ممکن است. زیرا دوربین‌های سیما این بخش از سکوها را پوشش تصویری نمی‌دهند.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

اما کمتر از شش ساعت بعد سامانه بلیت‌فروشی که ساعت‌ها از دسترس خارج شده بود، دوباره به روز شد؛ با این تفاوت که یک جایگاه دیگر هم به زنان ایرانی تعلق گرفت.

سایت «ورزش سه» در گزارشی پیرامون روند بلیت‌فروشی در ورزشگاه آزادی برای بازی ایران و کامبوج نوشته است: «در حالی یک جایگاه دیگر به زنان تعلق گرفت که در قسمت روبه‌روی جایگاه کمتر از هزار بلیت به فروش رفته و در پشت نیمکت‌ها نیز هنوز تعداد زیادی از سکوها خالی مانده و بلیت چندانی فروخته نشده است.»

عدم استقبال مردان از بازی بی‌اهمیت ایران و کامبوج قابل درک است. تیم «مارک ویلمتوس» قطعا مقابل حریف درجه سوم آسیایی خود کار سختی نخواهد داشت و حضور در ورزشگاهی که البته امکانات خاصی برای حضور تماشاگران ندارد هم برای این بازی چندان منطقی نیست. مردها گزینه‌های دیگری در پس و پیش این بازی دارند؛ لیگ و بازی‌های مهم‌تر ملی. اما زنان می‌توانند برای اولین بار طعم حضور در ورزشگاه آزادی را بچشند.

ولی نکته قابل تامل این‌جا است که ساعت ۹ صبح تمامی دو ردیف از سکوهای اختصاص داده شده به زنان برای بازی ایران و کامبوج به فروش رفت. خبرگزاری دولتی «ایرنا» نوشت: «طبق وعده فدراسیون فوتبال و درخواست صریح فیفا، با آغاز بلیت‌فروشی در سایت رسمی، یک جایگاه با رنگ بنفش به زنان ایرانی اختصاص پیدا کرد. اما در کمتر از یک ساعت، تمام بلیت‌های جایگاه مربوطه به فروش رسید.»

این خبرگزاری استقبال زنان را فوق‌العاده خوانده و خبر داده است که فدراسیون ایران سه جایگاه دیگر را نیز مطابق انتظار فیفا در سایت مربوطه برای بانوان در نظر گرفته است و تا ساعت ۱۲ به وقت تهران، تمامی این چهار ردیف به فروش رفته‌اند.

ایرنا نوشته است که تا ظهر امروز (جمعه)، سه‌هزار و۵۰۰ دختر ایرانی بلیت این بازی‌ را به صورت آنلاین خریداری کرده‌اند. این رقم با تعداد درخواست مردان برای حضور در آزادی برای تماشای همین مسابقه غیرقابل مقایسه است.

خبرگزاری دولت نوشته تا ظهر جمعه فقط چهار هزار مرد بلیت این بازی را خریده‌اند که انتظار می‌رود این تعداد افزایش پیدا کند.

این حس شوق برای حضور در آزادی را می‌توان در توییت «مهتاب قلی‌زاده»، خبرنگار سابق روزنامه «شرق» دید. او دقایقی پس از خرید بلیت آنلاین بازی ایران و کامبوج، در توییتر خود نوشت: «دیدن اسم خودم پای اون بلیت چیز ساده‌ای نبود. به خودم برای سهم اندکم و همه زنایی که تو این راه هزینه دادن، فکر کردم؛ تصویر نگار و نیلوفر و منیژه و الهه اومد جلوی چشمم. ولی لیگ چی؟ زنای شهرستان چی؟ بازی‌های پرسپولیس چی؟ این همه محدودیت چی؟»

او یکی از فعالان حضور در ورزشگاه‌های ایران بود؛ یکی از دخترانی که البته برای حضور در ورزشگاه‌ها، گریم مردانه نکرد.

«سعیده فتحی»، خبرنگار ورزشی که بارها سابقه حضور در ورزشگاه‌های خارج از کشور در رقابت‌هایی مانند بازی‌های آسیایی را داشته است نیز بامداد روز جمعه از ذوق خود برای خریدن بلیت جایگاه زنان ورزشگاه آزادی در اینستاگرام نوشت.

سایت «فوتبالدخت» که به صورت اختصاصی اخبار فوتبال زنان و همین‌طور روند حضور دختران در ورزشگاه‌ها را پوشش می‌دهد، اقدام جدیدی کرده است. در این سایت، زنانی که از شهرستان‌ها بلیت بازی ایران و کامبوج را خریداری کرده‌اند، می‌توانند برنامه حرکت اتوبوس‌ها از تمامی شهرستان‌ها به سمت تهران را پیدا کنند. همین‌طور چگونگی رسیدن به در غربی ورزشگاه آزادی، یعنی نزدیک‌ترین ورودی به جایگاه زنان هم به خوبی شرح داد شده است.

سامانه بلیت‌فروشی زنان هم‌چنان مشکلاتی برای به روز شدن و فروش بلیت دارد و دلیل آن هم فقط میزان درخواست‌های دختران ایرانی برای خرید بلیت ورود به ورزشگاه است. در صورت افزایش درخواست‌ها، فدراسیون فوتبال چاره‌ای جز تخصیص بیشتر سکوها به زنان برای ورود به آزادی ندارد.

حضور زنان در آزادی در روز پنج‌شنبه ۱۸ مهرماه نتیجه تلاش‌های دختران ایرانی برای شکستن قفلی است که بیش از ۴۰ سال روی درهای ورزشگاه‌های ایران زده بودند. هرچند که دیروز (پنج‌شنبه) باز هم برخی از تندروهای مذهبی در ایران فراخوان تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاه‌ها را در سطح شهر تهران پخش کردند اما بعید به نظر می‌رسد حاکمیت ایران از میان تعلیق ورزش کشور یا گوش جان سپردن به خواسته این تندروها، دومی را انتخاب کند.

در این فراخوان آمده بود: «در راستای حمایت از حکم ولی فقیه و فتوای مراجع تقلید و در محکومیت برخی مسوولان دولتی در ورود زنان به ورزشگاه‌ها، اجتماع امت حزب‌الله برگزار می‌گردد.»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy