Wednesday, Oct 9, 2019

صفحه نخست » اعتراض توییتری به بازنکردن جایگاه‌های خالی استادیوم آزادی به روی زنان

azadi_zanan.jpgایران اینترنشنال - بسیاری از کاربران توییتر با هشتگ «از خواب بیدار شو فیفا»(WakeUpFIFA) به عدم فروش بلیت به زنان با وجود جایگاه‌ خالی در استادیوم آزادی اعتراض کردند، همزمان اما فدراسیون فوتبال ایران اقدام به نصب حفاظ‌های بلند آهنی در اطراف جایگاه‌های معدود و ویژه زنان در این استادیوم کرد.

فدراسیون جهانی فوتبال در بیانیه سی و یکم شهریور ماه خود با اشاره به این‌که نمایندگان فیفا در سفر به تهران «موضع محکم و روشن خود را درباره حضور آزادانه زنان در ورزشگاه برای تماشای رقابت‌های فوتبال» به وزیر ورزش و مقام‌های جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند، تاکید کرده بود: «تعداد تماشاگران زن باید بر اساس تقاضا تعیین شود.»

اکنون اما زنان بسیاری در حالی که استادیوم آزادی همچنان جایگا‌ه خالی دارد، می‌گویند که فدراسیون فوتبال ایران برخلاف تاکید فیفا، به جز چهار جایگاه مخصوصی که بلیت آن فروش رفته، جایگاه دیگری را به زنان اختصاص نمی‌دهد.

فروش اینترنتی بلیت برای حضور زنان در مسابقه ایران‌-کامبوج عصر روز پنج‌شنبه گذشته آغاز شد و ابتدا ظرفیت یک جایگاه تعیین شده برای زنان در استادیوم آزادی در چند دقیقه پر شد. روز جمعه نیز بلیت فروشی برای سه جایگاه دیگر انجام شد که در همه این موارد براساس اطلاعات سایت فروش، بلیت‌ها طی چند ساعت به فروش رفت.جایگاه‌های تعیین شده برای زنان شامل چهار جایگاه (A9 و A6، A7، A8) شد که ظرفیتی در حدود ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ تماشاگر را دارد. این تعداد به معنای اختصاص حدود چهار درصد از ظرفیت استادیوم یک صد هزار نفری آزادی به زنان است.

اعتراض (با هشتگ WakeUpFIFA ) پس از آن در توییتر اوج گرفت که بسیاری از زنان در چهار روز گذشته در انتظار باز شدن جایگاه‌های جدید بودند اما در حالی که تنها یک روز تا برگزاری مسابقه ایران- کامبوج باقی مانده تاکنون بلیت فروشی به زنان برای جایگاه دیگری انجام نشده است. این درحالی است هنوز بسیاری از جایگاه‌های استادیوم آزادی خالی است اما فدراسیون فوتبال ایران از فروش بلیت به زنان امتناع می‌کند.

مطالب بیشتر در ایران اینترنشنال

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، پیشتر در بیانیه خود تاکید کرده است که هیات اعزامی فیفا به ایران «در خصوص جزییات رویه بلیت‌فروشی» با مقام‌های ایرانی صحبت کرده‌اند و نمایندگان فیفا نیز در روز مسابقه برای اطمینان از ورود زنان به تهران سفر می‌کنند.

اختصاص بخش محدودی از استادیوم آزادی به زنان برای مسابقه ایران-کامبوج، پس از آن انجام شد که فدراسیون جهانی فوتبال، سی و یکم شهریور، در بیانیه‌ای با اشاره به این‌که بر اساس بازدید نمایندگان فیفا «هیچ مانع اجرایی» برای لغو ممنوعیت ورود زنان به استادیوم‌ها در ایران وجود ندارد، تاکید کرد که «باید به زنان اجازه داد شود برای تماشای رقابت‌های فوتبال وارد ورزشگاه شوند.»

فیفا به صراحت اعلام کرد که فدراسیون فوتبال ایران باید امکان حضور زنان در دیدارهای تیم ملی در بازی‌های مقدماتی جام جهانی۲۰۲۲ قطر را از نخستین بازی در هجدم مهر ماه فراهم کند.

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، پیشتر در بیانیه خود با تاکید بر این‌که هیات اعزامی فیفا به ایران «در خصوص جزییات رویه بلیت‌فروشی» با مقام‌های ایرانی صحبت کرده‌اند، اعلامکرد که «تعداد تماشاگران زن باید بر اساس تقاضا تعیین شود.»

علاوه بر ظرفیت بسیار محدودی که در استادیوم آزادی به زنان اختصاص داده شده است، هنوز مشخص نیست که تمام بلیت‌هایی چهار جایگاه مخصوص زنان به زنان تماشاگر فرخته شده است یا بخشی از آن به شکل گزینشی در اختیار افرادی خاص یا احتمالا نهادهای خاص قرار گرفته است.

قرار است در روز برگزاری مسابقه ایران-کامبوج، نمایندگان فیفا برای اطمینان از ورود زنان به تهران سفر کنند و در استادیوم آزادی حضور یابند.

ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها در ایران طی چهار دهه گذشته به عنوان یک نمونه تبعیض جنسیتی آشکار علیه زنان در حالی اعمال شده است که حتی در قوانین فعلی جمهوری اسلامی نیز جنبه قانونی ندارد و براساس نظر شرعی برخی از مراجع تقلید و نیز نظر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اعمال می‌شود.

روز دوشنبه پانزدهم مهر نیز یک گروه حدودا ۵۰ نفری از مخالفان ورود زنان به ورزشگاه در تهران با برگزاری تجمعی، ورود زنان به استادیوم آزادی را مخالفت با نظر چند مرجع تقلید و همچنین مخالفت با سخنان علی خامنه‌ای،رهبر جمهوری اسلامی، عنوان کردند و خواهان جلوگیری از ورود زنان به استادیوم شدند.

ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها در ایران، تاکنون به بازداشت و دستگیری ده‌ها تن از زنان و دختران فوتبال‌دوست به هنگام حضور مقابل ورزشگاه‌ها یا تلاش برای ورود به آن منجر شده است تا آنجا که در یازدهم شهریور سال‌جاری منجر به خودسوزی اعتراضی سحرخدایاری، دختر آبی، مقابل دادگاه انقلاب تهران منجر شد.

وقتی هجدهم شهریور ماه خبر درگذشت سحر خدایاری در پی خودسوزی اعتراضی منتشر شد، علاوه بر موج گسترده حمایت از لغو ممنویت ورود زنان به ورزشگاه‌ها در میان ایرانیان، رسانه‌های بین المللی و شماری از فوتبایست‌های و باشگاه‌های محبوب دنیا نیز در پیام‌هایی ضمن ادای احترام به دختر آبی، از خواست زنان ایران برای ورود به ورزشگاه‌ها حمایت کردند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy