رادیو بین المللی فرانسه - ده ها هزار تن از کردهای مقیم آلمان امروز، شنبه ۱۹ اکتبر، ۲۷ مهر همراه با پشتیبانان آلمانی خود در شهرهای کلن، برلین، فرانکفورت، اشتوتگارت، زاربروکن و چندین شهر دیگر در اعتراض به حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه دست به تظاهرات زدند. حزب چپ و چند حزب و گروه دیگر آلمان هواداران خود را به شرکت در این تظاهرات فراخوانده بودند.
تظاهرات، تا آنجا که گزارش های خبرگزاری آلمان و رسانه های معتبر این کشور گزارش می دهند بدون درگیری در خیابان های مرکزی کلن و شهرهای دیگر برگزار شد. پلیس ایالت مرکزی نوردراین وستفالن تا ساعت ده صبح امروز از بیم درگیری های خشونت آمیز میان ترک ها و کردها موضوع ممنوعیت تظاهرات را بررسی می کرد، اما در این ساعت اعلام کرد که مانعی بر سر راه تظاهرات ایجاد نخواهد کرد.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
برگزارکنندگان تظاهرات پیش بینی کرده بودند که حدود ۱۵ هزار تن در کلن به خیابان بیایند، اما به گزارش پلیس تعداد معترضان به حمله نظامی ترکیه از این فراتر رفت و حدود ظهر امروز به فراتر از ۲۰ هزار تن رسید.
پیش تر از سوی مسئولان انتظامی و امنیتی ابراز نگرانی شده بود که ممکن است کردها و ترک های آماده توسل به خشونت از سراسر اروپا به کلن و شهرهای دیگر آلمان وارد شوند، اما اتحایه کردهای مقیم آلمان اعلام کرد که هیچ دلیلی برای نگرانی نسبت به بروز خشونت وجود ندارد. اداره کنندگان تظاهرات کلن نیز از تظاهرکنندگان درخواست کردند که نسبت به تحریک های احتمالی هوشیار باشند و امکان توسل به خشونت را به هیچکس ندهند.
برای جلوگیری از درگیری های خشونت آمیز، یکان های پلیس ضدشورش و ماشین های آب پاش در مسیر تظاهرات مستقر شده بودند.
به رغم این نگرانی ها، در نخستین ساعات برگزاری تظاهرات مسئولان امنیتی اعلام کردند که در کلن هیچ اتفاق ناخوشایندی روی نداده است، در ایستگاه قطار مرکزی کلن چندتن از مسافران مورد تفتیش بدنی قرار گرفتند، اما هیچکس بازداشت نشد.
به گزارش خبرگزاری آلمان رئیس هیئت مدیره جامعه ترک های آلمان هم در تویتر نوشت: "همبستگی در آلمان، علیه خشونت در خیابان های ما".
همزمان با برگزاری تظاهرات مخالفان حمله ترکیه به شمال سوریه، پلیس آلمان مساجد و سایر مراکز تجمع ترک های مقیم این کشور را به شدت تحت حفاظت قرار داده بود.
حمله نظامی ترکیه به مناطق کردنشین شمال سوریه در یک هفته گذشته زمینه ساز ناآرامی هائی در برخی از شهرهای ترک نشین آلمان بوده است. از جمله در شهرهای هرنه، بتروپ و لودنشاید واقع در غرب آلمان در جریان این درگیری ها چند تن زخمی شدند.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
وزیر کشور ایالات مرکزی "نوردراین وستفالن" در پی این درگیری ها اعلام کرد: "تحمل ما به مرز خود رسیده و در صورت ادامه خشونت طلبی با آن برخورد جدی خواهد شد. دامنه درگیری در منطقه نباید به آلمان گسترش یابد".