ایران اینترنشنال - محاکمه پنج تن از امضا کنندگان بیانیه چهارده کنشگر زن برای استعفای خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی، امروز دوشنبه بیست و نهم مهر ماه برگزار میشود.
شهلا جهانبین، شهلا انتصاری، گیتی پورفاضل، زهرا جمالی و نرگس منصوری پنج تن از امضا کنندگان این بیانه که اکنون همگی در زندان اوین تهران و در بازداشت موقت نگهداری میشوند، روز دوشنبه بیست و نهم مهر در دادگاه انقلاب محاکمه میشوند.
این پنج زن از روزهای پایانی مرداد و هفته نخست شهریور بازداشت شدهاند و درحالی محاکمه میشوند که تاکنون دسترسی به وکیل نداشته و در بازداشت موقت بودهاند و تاکنون خبری درباره برگزاری علنی این دادگاه منتشر نشده و چون محاکمه سایر فعالان سیاسی و مدنی در دادگاه انقلاب، غیرعلنی است.
در مجموع اکنون هفت تن از امضا کنندگان «بیانیه ۱۴ کنشگر زن برای استعفای خامنهای» در بازداشت موقت به سر میبرند که پنج تن از آنها در تهران و دو تن، حوریه فرجزاده و فاطمه سپهری، در مشهد تحت بازداشت هستند.
دوشنبه ۱۴مرداد ۱۳۹۸ چهارده تن از «کنشگران مدنی و فعالان حوزه زنان» در ایران با انتشار «بیانیهای برای استعفای خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی»، حکومت فعلی را «نظام ضد زن» خواندند و با اشاره به اینکه «چهار دهه حکومت ولایت مطلقه فقیه منجر به حذف ضدانسانی نیمی از جمعیت کشور» شده، اعلام کردند که در مبارزهای با تکیه به شیوههای مدنی و بدون خشونت «علیه این نظام ضد زن به پاخاسته و خواستار گذار کامل از نظام جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدیدی» هستند که «در آن کرامت و هویت و حقوق برابر زنان در تمامی عرصهها به رسمیت شناخته شود».
مطالب بیشتر در ایران اینترنشنال
در این بیانیه که خطاب به «هموطنان شریف، آزاده و همدرد» تاکید شده بود: «ما ۱۴ تن از کنشگران مدنی و فعالین حوزه حقوق زنان مصمم هستیم با شیوهای مدنی و بدون خشونت، مبارزه خود را همچون پیشقراولان آزادی وطن با گفتن "نه به جمهوری اسلامی" تا رسیدن به خواستههای کامل خود ادامه دهیم.»
از زمان انتشار «بیانیه ۱۴کنشگر زن برای استعفای خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی»، تاکنون ۷ نفر از زنان امضاکننده این بیانیه بازداشت شدهاند.
از میان امضاکنندگان «بیانیه ۱۴کنشگر زن»، ابتدا حوریه فرجزاده و فاطمه سپهری روز ۲۰ مرداد در مشهد بازداشت شدند. حوریه فرجزاده خواهر شهرام فرجزاده است، یکی از کشتهشدگان اعتراضهای سال ۱۳۸۸، همان جوانی که در عاشورای سال ۱۳۸۸ خودروی نیروی انتظامی در میدان ولیعصر تهران او را زیر گرفت و چند بار از رویش رد شد. فاطمه سپهری، فعال مدنی و حقوق زنان و همسر شهید است که به اتفاق برادرش، محمدحسین سپهری، یکشنبه ۲۰ مرداد در مشهد بازداشت شد.
پس از آن، عصر یکشنبه ۲۱ مرداد، ماموران امنیتی نرگس منصوری را هم هنگام بازگشت به منزل، بازداشت کردند. نرگس منصوری، فعال مدنی و کارگری و حقوق زنان، عضو سندیکای شرکت واحد و فرزند جانباز شهید است.
سپس چهارشنبه ۳۰ مرداد، شهلا جهانبین، یکی دیگر از امضاکنندگان این بیانیه، با ضرب و شتم بازداشت و بخشی از لوازم شخصی از جمله تلفن همراهش ضبط شد.
یک روز بعد، پنجشنبه ۳۱ مرداد، مامورهای امنیتی با ورود به منزل شهلا انتصاری در رشت، این فعال کارگری و کنشگر حقوق زنان را بازداشت کردند.
روز شنبه ۲ شهریور نیز زهرا جمالی، فعال مدنی و کنشگر حقوق زنان و یکی دیگر از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴کنشگر زن»، در تهران بازداشت شد.
همان روز، دوم شهریور، جبهه ملی ایران در بیانیهای اعلام کرد نهادهای امنیتی گیتی پورفاضل، وکیل و حقوقدان عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران و یکی دیگر از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴ کنشگر زن»، را بازداشت کردهاند. در این بیانیه گفته شده بود که پورفاضل از ۵ روز قبل ناپدید شده بود.
فرنگیس مظلوم، مادر سهیل اعرابی، زندانی عقیدتی، و از امضاکنندگان این بیانیه، نیز دو هفته پیش از انتشار عمومی «بیانیه ۱۴ کنشگر زن» بازداشت شد و هفتهها در بند ۲۰۹ زندان اوین، متعلق به وزارت اطلاعات، تحت بازداشت و بازجویی بود. او شانزدهم مهر ماه با قرار وثیقه آزاد شد.
دادگاه پنج تن از امضا کنندگان «بیانیه ۱۴ کنشگر زن» درحالی برگزار میشود که مقامهای قوه قضاییه تاکنون اتهامات وارده به آنها را اعلام نکردهاند.
حسین فریدون وارد زندان نشده به مرخصی رفت