العربیه فارسی
حسن نصرالله رهبر حزب الله در سخنان روز گذشته بار دیگر ضمن متهم کردن تظاهرکنندگان معترض لبنانی به دریافت پول از کشورهای خارجی، یکی از جهات سیاسی را نیز به سوار شدن بر موج این جنبش مردمی به هدف ایجاد انقلاب سیاسی متهم کرد.
او در خصوص تعدی اعمال شده از سوی طرفداران حزبالله به تظاهرکنندگان در مرکز بیروت در سهشنبه شب گذشته گفت: «واکنشهای بسیار محدودی بروز کرد. بسیاری از نیروهای سیاسی در جهت در دست گرفتن کنترل این تظاهرات تلاش کردند و اگر ما مردم را بحال خودشان میگذاشتیم آنگاه می دیدید که چه اتفاقی ممکن بود روی بدهد. او افزود: «من تهدید نمیکنم بلکه صرفا واقعیت بیرونی را توصیف میکنم».
رهبر حزبالله در انتقاد از اکثر کانالهای تلویزیونی داخلی که مبادرت به پخش زنده نظرات و شعارهای تظاهرکنندگان کردند، گفت: «کسانی که خواهان ادامه تظاهرات هستند، از این حق برخوردارند ولی باید از فحاشی در اعتراضات و تریبونهای خود ممانعت کنند و رسانهها هم نباید این گونه فحاشیها را پوشش دهند».
مرکز بیروت چند روز قبل شاهد حملهای از سوی گروهی از طرفداران حزب الله و جنبش امل، تعرض آنها به برخی از تظاهرکنندگان و همچنین شکستن و به آتش کشیدن تعدادی از چادرهای صحرائی معترضین لبنانی در میدانهای ریاض الصلح و شهداء بود.
نصرالله در ادامه افزود :«ما در راستای ممانعت از به آشوب کشاندن کشور کوشیدیم، بویژه که برخی از گروهها کوشیدند تا با سوار شدن بر موج این اعتراضات خیابانی، خواستار سقوط نهادهای دولتی و ایجاد خلاء شوند، بدون این که گزینهای برای پر کردن این خلاء داشته باشند».
او در ادامه با تاکید بر اینکه حزباش «مسئولانه رفتار کرده» عنوان کرد که حزبالله مسئولیت مقابله با فروپاشی کشور و ممانعت از ورود آن به «خلاء قدرت» را بر گردن گرفته است.
نصرالله در مورد استعفای دولت گفت: «ظرف چند سال گذشته پارهای از اطراف نسبت به معرفی کابینههای متوالی از جمله کابینه حریری به عنوان کابینههای حزبالله، اصرار ورزیدند در حالی که واقعیت اینگونه نبود و ما در کابینه حریری هم صاحب قدرت نبودیم اما در عین حال ما نگران توان مقاومت ومحور آن نیستیم (محور ایران)».
رهبر حزب الله لبنان افزود: «هیچکس( دراثر این تظاهرات) بر خود نلرزید و حزبالله مبادرت به استفاده از اهرمها و برگهای برنده خود نکرد، لذا در ارزیابی اوضاع دچار اشتباه نشوید».
نصرالله تاکید کرد که حزباش «حتی اگر کشور فلج شده و دولت قادر به پرداخت حقوق کارمندانش نباشد، توان پرداخت حقوق اعضای خود را دارد».
گفتنی است که لبنان از 17 اکتبر صحنه تظاهرات در نقاط مختلف بوده که طی آن تظاهرکنندگان خواستار برکناری نخبگان حاکم برکشور شدند که از دید آنها متهم به فساد هستند.
سعد الحریری نخستوزیر لبنان در راستای قبول مطالبات تظاهرکنندگان؛ سهشنبه گذشته از سمت خود استعفا داد و میشل عون رئیسجمهوری نیزدر همداستانی کامل با خواسته تظاهرکنندگان در تسریع روند تشکیل کابینهای مرکب از عناصر با تجربه، مستقل و بیرون از دایره احزاب سنتی، خواهان تشکیل کابینه تازهای مرکب از وزرای «شایسته و با تجرب» و نه همسوی با «وابستگیهای سیاسی و جلب رضایت رهبران احزاب و جریانهای سیاسی» شد. این در حالی است که تظاهرکنندگان طی بیانیهای در روز جمعه تاکید کردند به تحرک خود تا دستیابی به تمامی خواستههایشان ادامه خواهند داد و در این راستا خواهان انجام رایزنیهای فوری نمایندگان مجلس برای تشکیل کابینه موقت مرکب از عناصر شایسته و کار آمد شدند.
عجیب اما واقعی! آموزش مهارتهای چندهمسری