Tuesday, Nov 5, 2019

صفحه نخست » چرا کنسولگری ایران در کربلا به آتش کشیده شد؟

• مداخله‌های روز افزون ایران در کربلا، ساکنان این شهر را به خشم آورده است

Iraq4.jpgایندپتندنت فارسی - محمد ناجی - در تلاطم تظاهرات ضد دولتی در شهرهای مختلف عراق، معترضان خشمگین عراقی شامگاه روز یکشنبه، ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸، به کنسولگری ایران در شهر کربلا یورش بردند و دیوار کنسولگری را به آتش کشیدند. شاید وقوع این حادثه در شهر مذهبی کربلا و از سوی معترضان شیعه مذهب، حیرت انگیز باشد و نتوان آن را به آسانی باور کرد، اما مخالفت شهروندان عراقی علیه سیاست‌های رژیم ایران، آن چنان افزایش یافته است که ایرانی‌ها در چند دهه گذشته شاهد چین برخورد تندی از سوی مردم عراق نبودند. البته تشدید اعتراضات ساکنان کربلا در روزهای جمعه و شنبه گذشته؛ حاکی از خشم مردم علیه سیاست‌های ایران بود و معترضان بر ضد مداخلات دولت ایران و جنایت‌های سپاه پاسداران شعار می‌دادند. مردم کربلا می‌گفتند ایران، شهر مقدس ما را که مهم ترین عتبات مقدسه شیعه را در خود جای داده است، در کنترل خود گرفته و امروز همه چیز در دست ایرانیان است و ایران در هر سال میلیون‌ها دلار از این شهر در آمد دارد.

در واقع، اقتصاد این شهر چنان در کنترل و انحصار ایران در آمده است که ساکنان اصلی شهر را با بحران بیکاری و فقر رو به رو کرده است. شرکت‌های بازرگانی ایرانی که دفاتر مرکزی آن‌ها در تهران و قم می‌باشد، بیشتر بخشی‌های تجاری و خدمات زائران کربلا را در دست گرفته‌اند و همه‌ای امتیازات به این شرکت‌های داده می‌شود، در مقابل، شرکت‌های داخلی با دشواری‌های زیادی مواجه هستند و توان رقابت با شرکت‌های ایرانی را ندارند.

مطالب بیشتر در سایت ایندپتندنت فارسی

البته میزان خشم مردم علیه نفوذ ایران در کربلا زمانی برای همه آشکار شد که آیت الله سیستانی، روحانی برجسته عراقی، مداخلات ایران در امور داخلی عراق را فرا تر از تحمل تلقی کرد. سپس در پرتو همین مخالفت‌ها، عصر یک شنبه گذشته، هزاران تن از شهروندان عراقی در اعتراض به سیاست‌های مداخله گرایانه‌ای ایران، در اطراف کنسولگری آن کشور در کربلا تجمع کردند و علیه آیت الله خامنه‌ای، رهبر ایران و قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس شعار می‌دادند و خواستار توقف کامل مداخلات ایران در امور داخلی عراق بودند. نیروهای‌های امنیتی و محافظان کنسولگری تلاش داشتند با استفاده از باتوم و گاز اشک آور تظاهر کنندگان را متفرّق کنند و آن‌ها را از ساختمان کنسولگری دور کنند اما نتوانستند مانع رسیدن معترضان به کنسولگری شوند.

به محض نزدیک شدن به کنسولگری، شماری از تظاهر کنندگان خشمگین با بالا رفتن از دیوار کنسولگری، پرچم ایران را از فراز ساختمان پایین کشیده و پرچم عراق را به جای آن بر افراشتند، سپس بخشی از کنسولگری آتش گرفت و معترضان در تلاش برای تصرف کنسولگری بودند اما نیروهای امنیتی توانستند مانع ورود مهاجمان به داخل کنسولگری شوند.

منابع امنیتی در کربلا به اندیپندنت عربی گفتند که در جریان این درگیری، ۳ تن از معترضان کشته شدند، اما فعالان با تأیید این خبر افزودند که قربانیان حادثه در اثر تیر اندازی مستقیم نیروهای امنیتی از درون کنسولگری جان خود را از دست دادند. البته این دومین کنسولگری ایران در عراق است که از سوی معترضان به آتش کشیده می‌شود، سال گذشته نیز در جریان تظاهرات علیه سیاست‌های ایران در عراق، کنسولگری ایران در شهر بصره از سوی تظاهر کنندگان به آتش کشیده شد.

در همین حال، فعالان سیاسی، حمله به نمایندگی‌های دیپلماتیک را یک پدیده خطرناک تلقی کرده و هشدار می‌دهند که این گونه اقدامات غیر پذیرفته شده، تظاهرات را با ناکامی و شکست رو به رو می‌کند و قربانی‌های را که مردم در راستای دستیابی به حقوق خود می‌دهند به هدر می‌دهد.

در همین راستا، محمد هیجل، روزنامه نگار عراقی گفت: "آتش کشیدن سفارتخانه‌ها، اقدام نادرست و مخالف با هنجارهای اجتماعی است و اگر این نافرهیختگی همچنان ادامه پیدا کند تظاهرات، حمایت عمومی، به ویژه حمایت مرجعیت را از دست می‌دهد و اعتراضات مردمی به جای این که به سود ملت تمام شود به ضرر آن تمام خواهد شد. "

هیجل گفت: "معترضان متعصب باید بدانند که آن‌ها در پرتو حمایت اعتراضات مسالمت آمیز مردمی توانستند خود را به میدان‌های شهر برسانند و نیروهای دولتی به خاطر ویژگی مسالمت آمیز تظاهرات، دست به سرکوبی آن‌ها نزدند. بنابر این، باید جلو این گونه حرکت‌های نا بخردانه گرفته شود تا اهداف والای تظاهرات برآورده شده و تلاش‌های ملت بی نتیجه نماند. "
از سوی دیگر، عباس حسینی، یکی از وبلاگ نویسان عراقی گفت: "آتش زدن سفارتخانه‌ها کار درستی نیست و تفاوتی نمی‌کند که سفارتخانه مربوط به ایران، آمریکا و یا عربستان سعودی باشد، این اقدام به صورت کل، در مغایرت با قوانین بین المللی بوده و به هیچ صورتی نمی‌تواند قابل توجیه باشد. وی افزود: "ما از روی درک و دانش دست به اعتراض علیه فساد و جنایت زدیم و اکنون که در مسیر انقلاب قرار داریم، نباید دست به اقدامی بزنیم که دور از فرهیختگی و فرزانگی باشد، زیرا عمده ترین هدف ما، پاسداری از حقوق ملت و دفاع از ارزش‌های ملی است. "

https://www.independentarabia.com



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy