بی بی سی - پخش یک برنامه تلویزیونی درباره فعالان محیط زیست زندانی در ایران، دقایقی بعد از آغاز برنامه، متوقف شد.
پیشتر رسانههای ایران اعلام کرده بودند که "مستند مظنونین همیشگی" با موضوع پرونده متهمان محیط زیستی و "ماجرای کاووس سید امامی" یکشنبه شب از شبکه سوم تلویزیون ایران پخش خواهد شد.
تلویزیون ایران دلیل توقف پخش این برنامه در همان دقایق ابتدایی را "مشکل فنی" اعلام کرد و برنامه دیگری به جای آن پخش شد.
روابط عمومی شبکه سه تلویزیون ایران گفته است احتمال دارد این برنامه روز دوشنبه ۲۰ آبان پخش شود.
مشکل فنی یا سیاسی؟
تعدادی از کاربران شبکههای اجتماعی از توقف پخش برنامه ابراز تعجب کرده و دلایل دیگری به جز مشکل فنی را دلیل پخش نشدن آن دانستهاند.
عباس عبدی، رزنامهنگار و پژوهشگر سیاسی و اجتماعی در توییتر خود از پخش نشدن این برنامه ابراز خوشنودی کرده و نوشته است: "باید امید داشت که هنوز کسانی هستند که مانع این رفتارها شوند."
اما تعدادی از کاربران دیگر که دیدگاهی همسو با حکومت ایران دارند از توقف پخش برنامه "مظنونی همیشگی" ابراز نارضایتی کرده و دلیل آن را "فشار دولت" عنوان کردهاند.
گفته شده است که بخشی از این برنامه به "اعترافات" روحالله زم، مدیر سایت آمدنیوز، اختصاص داشته که چندی پیش به شکلی خبرساز و جنجالی در عراق دستگیر و تحویل ایران شد.
مرگ در زندان
کاووس سید امامی، یکی از چندین فعال محیط زیست بود که در بهمن ماه سال ۱۳۹۶ بازداشت شدند.
آقای سید امامی چندین هفته بعد از بازداشت در زندان جان خود را از دست داد. مقامهای قضایی ایران گفتند او در زندان خودکشی کرده، اما خانواده او این ادعا را رد کردند.
بقیه فعالان محیط زیستی که در آن زمان دستگیر شدند مدت زیادی بدون برگزاری دادگاه در بازداشت بودند، در حالی که بعضی مقامها و رسانههای محافظهکار از آنها به عنوان "جاسوس" نام میبردند.
به گفته وکیل مدافع تعدادی از این زندانیان، دادگاه آنها حدود یک هفته پیش پایان یافته و اتهام آنها در این دادگاه "همکاری با دول" متخاصم بوده است.
این متهمان مراد طاهباز، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان، هومن جوکار ،سام رجبی، امیرحسین خالقی، سپیده کاشانی و عبدالرضا کوهپایه هستند.
"منطقه ممنوعه"
در تیر ماه سال ۱۳۹۷ برنامهای دیگر با عنوان "منطقه ممنوعه" درباره این متهمان، به ویژه کاووس سیدامامی، از تلویزیون ایران پخش شد که با انتشار تصاویر خصوصی و خانوادگی ادعای مقامهای قضایی یعنی "جاسوسی و ارتباط با دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل" و اعتراف به جرم قبل از خودکشی آقای سیدامامی را تکرار میکرد.
وکیل خانواده آقای سید امامی یک ماه پیش اعلام کرد که شکایت خانواده کاووس سیدامامی از صدا و سیمای ایران به دلیل پخش این "مستند" از سوی دادگاه فرهنگ و رسانه رد شده است.
پخش برنامههای "مستند" علیه فعالان سیاسی و اجتماعی مخالف یا منتقد حکومت ایران یا کسانی که به دلایل سیاسی یا امنیتی بازداشت میشود در صدا و سیمای ایران و رسانههای حکومتی همواره با اعتراض وانتقاد فعالان حقوق بشر روبرو شده است.
واکنش رئيسی به سخنان روحانی
چند پرسش پیرامون یک استعفا و انتصاب غیرمعمول