بی بی سی - رسانه های آمریکا از به نقل از مقامهای این کشور از افزایش تهدید ایران علیه منافع واشنگتن در خاورمیانه خبردادهاند و گفتهاند ایران مخفیانه در عراق یک زرادخانه از موشکهای کوتاهبرد خود ایجاد کرده است.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز ایران "با استفاده از ادامه هرج و مرج در عراق" زرادخانه ای مخفی از موشک های کوتاه برد خود در عراق راه انداخته است.
نیویورک تایمز به نقل از مقام های نظامی و امنیتی آمریکا این کار را بخشی از تلاش های ایران برای اعمال نفوذ و ایجاد ارعاب در خاورمیانه خوانده است.
الیسا سولتکین، نماینده دموکرات مجلس آمریکا از میشیگان به این روزنامه گفته است" کسی به این که در سال گذشته ایران موشکهای بالستیک خود را به عراق برده تا بتواند خشونت را در منطقه بگستراند به اندازه کافی توجه نمیکند."
به گفته این نماینده مجلس آمریکا هرج و مرج و نابسامانی در دولت مرکزی عراق ایران را در بهترین موقیعت برای سوءاستفاده از ناآرامیها در عراق قرار داده است.
خانم سولتکین از کارشناسان سابق خاورمیانه سی.آی.ای، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا بوده که در عراق نیز فعالیت داشته است. او همچنین عضویت در تیم امنیت ملی جورج دبلیو بوش و باراک اوباما روسای جمهوری سابق آمریکا را در کنار سمتهای مدیریتی مختلف در پنتاگون در کارنامه خود دارد.
مقامهای امنیتی آمریکا به این روزنامه گفتهاند این زرادخانه تهدیدی برای اسراییل و عربستان سعودی، متحدان آمریکا در منطقه است.
همزمان روزنامه وال استریت ژورنال خبرداده که دولت آمریکا در حال بررسی گسترش حضور نظامی خود در خاورمیانه است.
براساس این گزارش افزایش بیش از ده فروند کشتی و سایر سخت افزارهای نظامی در کنار ۱۴ هزار نیروی نظامی تازه در قالب این طرح در حال بررسی است که به گفته مقام های آمریکایی برای مقابله با نفوذ ایران در خاورمیانه خواهد بود.
وال استریت ژورنال گفته است انتظار می رود رییس جمهوری آمریکا تا قبل از پایان سال جاری در این زمینه تصمیم گیری کند.
جان رود، معاون سیاست دفاعی پنتاگون روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت هنوز تصمیمی درباره افزایش نیرو در خاورمیانه گرفته نشده است.
معاون وزیر دفاع آمریکا نیز بدون توضیح درباره شواهد ادعایی پنتاگون گفته است آمریکا "به طور خصوصی" نشانهها و علایم صریحی را به ایران فرستاده تا به دولت این کشور بگوید چنین حمله ای در صورت وقوع چه تبعاتی خواهد داشت.
در همین حال در آخرین ساعات چهارشنبه شب، آلیسا فرح، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در حساب توییتری خود خبر وال استریت ژورنال را اشتباه خواند و نوشت " آمریکا برای مقابله با ایران ۱۴ هزار نیرو به خاورمیانه نمی فرستد."
در تحولی دیگر خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر داده که فرانسه، آلمان و بریتانیا در نامهای مشترک به دبیرکل سازمان ملل متحد نوشتهاند ایران موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای تولید کرده است.
به گزارش این خبرگزاری، نمایندگان این سه کشور در سازمان ملل متحد، با ارجاع به تصاویر منتشر شده در ماه آوریل از سیستم موشکی شهاب، از دبیرکل این سازمان خواستهاند شورای امنیت را در جریان این فعالیتها و ناسازگاری آن با قطعنامه این نهاد در ارتباط با برجام بگذارد.
روز سه شنبه شبکه خبری سی ان ان نیز از تهدید احتمالی تازه ای از سوی ایران علیه منافع آمریکا در منطقه خبر داده بود.
سال گذشته خبرگزاری رویترز از انتقال تعدادی موشک کوتاه برد از ایران به عراق خبر داده بود.
دولت ایران در آن زمان این خبر را تکذیب کرد.
خبرگزاری رویترز در آن زمان اعلام کرده بود که موشکهای منتقل شده به عراق از نوع زلزال، فتح-۱۱۰ و ذوالفقار است که برد آنها بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر است که اگر این موشکها به مناطق جنوبی و غربی عراق منتقل شود، ریاض، پایتخت عربستان سعودی، و شهر تل اویو در اسرائیل در برد آنها قرار میگیرند.
نیروی قدس - واحد برون مرزی سپاه پاسداران - دارای پایگاههایی در این مناطق عراق است و به گزارش رویترز، سه منبع مورد استناد گفتهاند که قاسم سلیمانی، فرمانده این نیرو، نظارت بر انتقال موشکها را برعهده دارد.
پیش از این هم کشورهای غربی حکومت ایران را متهم کرده بودند که موشک و فناوری ساخت خود را در اختیار سوریه و سایر متحدان جمهوری اسلامی، از جمله حوثیهای یمن و حزبالله لبنان قرار داده است. کشورهای سنی همسایه ایران و اسرائیل هم نسبت به فعالیتهای برون مرزی جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرده و آن را تهدیدی برای امنیت خود دانستهاند.
منابع اطلاعاتی غربی و عراقی سال گذشته به خبرگزاری رویترز گفته بودند تاسیسات تولید موشک در منطقه زعفرانیه، واقع در شرق بغداد، و جرف الصخر در شمال کربلا و همچنین در بخشی از کردستان عراق ایجاد شده است. این مناطق تحت تسلط شبهنظامیان شیعه از جمله کتائب (گردانهای) حزبالله قرار دارند. در زمان صدام حسین، تاسیساتی برای تولید قطعات موشک در زعفرانیه ایجاد شده بود و به نوشته رویترز، از حدود دو سال پیش، گروههای شیعه با کمک ایران این مراکز را بازسازی و فعال کردهاند.