یورونیوز - در حالی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در روزهای گذشته دوبار تأکید کرده بود «اماکن فرهنگی» ایران در میان اهداف حملۀ احتمالی به این کشور قرار دارد، مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا با اتخاذ موضعی متفاوت اعلام کرد که کشورش پیرو «قوانین نبردهای مسلحانه» خواهد بود.
آقای اسپر که در کنفرانسی خبری در پنتاگون سخن میگفت اعلام کرد: «ما از قوانین نبرد مسلحانه پیروی خواهیم کرد.»
قوانین جنگ مغایر با حمله به اماکن فرهنگی است و بر این اساس مارک اسپر در جواب خبرنگاری که پرسیده بود آيا این پاسخ به معنای «نه» به حمله به اماکن فرهنگی است، تأکید کرد: «قانون نبردهای مسلحانه این است.»
در پی کشته شدن قاسم سلیمانی، فرماندهٔ سپاه قدس ایران در حملهٔ نیروهای آمریکایی، دونالد ترامپ تهدید کرد که در صورت انتقامجویی ایران، ارتش ایالات متحده ۵۲ نقطه را در ایران هدف قرار خواهد داد که شماری از آنها اماکن فرهنگی هستند.
از آنجا که ارتش ایالات متحده عمدتا از هدف قرار دادن اماکن فرهنگی یا تاریخی به شکل مستقیم پرهیز کرده، اظهارات اخیر دونالد ترامپ در این زمینه، فرماندهان نظامی آمریکا را با چالشی تازه روبرو کرده است.
با این حال مایک پمپئو، وزیر خارجهٔ دولت ترامپ دو روز پیش ادعای وی را در حمله به اماکن فرهنگی ایران تأیید کرد و گفت: «اگر لازم باشد از منافع آمریکا دفاع کنیم، این کار را خواهیم کرد.» این اظهارات از سوی کاخ سفید، اعتراضهای بسیاری را در داخل و خارج از ایالات متحده برانگیخت.
لیندسی گراهام سناتور، جمهوریخواه در واکنش به این اظهارات اعلام کرد: «ما با فرهنگ مردم ایران در جنگ نیستیم بلکه باالهیات آیتالله و شیوهٔ کار او درگیریم.»
کالین کال، مشاور پیشین باراک اوباما و مشاور امنیت ملی جو بایدن نیز در توییتی حمله به اماکن فرهنگی را «جنایت جنگی» خواند و اعلام کرد: «نمیتوان باور کرد که پنتاگون چنین گزینههایی را برای حمله به ایران» در اختیار دونالد ترامپ گذاشته باشد.
از میان اماکن باستانی و تاریخی ایران ۲۲ مکان فرهنگی تا کنون به عنوان میراث فرهنگی جهان به ثبت یونسکو رسیده است.