کیهان لندن - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان از لغو تورهای گردشگری خارجی تا اردیبهشتماه سال آینده به دلیل «اتفاقاتی که در کشور افتاده» خبر داد و وضعیت گردشگری ایران را «بحرانی» توصیف کرد.
پس از حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به هواپیمای مسافربری ۶۰ تا ۷۰ درصد سفرهای تورهای گردشگری خارجی به ایران لغو یا تعلیق شدهاند.
فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان در جلسه ستاد ساماندهی خدمات سفر استان کرمان از لغو تمام تورهای خارجی تا اردیبهشتماه سال آینده خورشیدی خبر داد و دلیل آن را «اتفاقاتی که در کشور افتاده» خواند.
او با بیان اینکه گردشگری با بحران دست به گریبان است، گفت که «دفاتر خدمات مسافرتی و هتلداران با کنسلیها متضرر شدهاند.» وی تأکید کرد که «بازار ما چین بود که مشکلات و بیماری دست به دست هم داده تا با بحران مواجه شویم.»
علی قاسمیزاده مدیرکل فرودگاههای استان کرمان نیز در این جلسه گفته است: «با توجه به کنسلیها، تا اردیبهشتماه نمیتوان روی گردشگران خارجی حساب باز کرد.»
ورود گردشگران خارجی به ایران پیشتر نیز پس از حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به هواپیمای مسافربری اوکراین و اعتراضات پس از آن، روند نزولی پیدا کرده بود. چنانکه امیرپویان رفیعیشاد رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران دیماه امسال از «لغو یا تعلیق» سفرهای بسیاری از گروههای گردشگری بینالمللی خبر داد و گفت: «بین ۶۰ تا ۷۰ درصد گروهها سفرشان را تعلیق و یا لغو کردهاند.»
همزمان، حکومت همچنان تلاش میکند با برقراری پروازهای ایران- چین از ممنوعیت ورود مسافران چین به کشورهای دیگر دنیا، سود بجوید و این پروازها را با وجود اعلامهای رسمی لغو نکرده است! حتی برخی خبرنگاران میگویند، این دستور را دریافت کردهاند که موضوع زمان لغو پروازهای ایران و چین را دیگر پیگیری نکنند!
از سوی دیگر، با توجه به فعالیت کارکنان چینی در کارخانههای رفسنجان، علی اسماعیلیندیمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از کنترل آن از نظر ویروس کرونا خبر داده است. به گفتهی وی، تا کنون مورد مشکوکی از ابتلا به کرونا در این کارکنان پیدا نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان درباره وضعیت ابتلای کارکنان چینی کارخانههای رفسنجان گفته که آمار ورود و خروج مهندسان و کارگران چینی کارخانهها را گرفتهاند و «در بین کارکنانی که دو هفته از ورودشان میگذرد، هیچ موردی مشاهده نشده و کارگران جدیدالورود هم تحت کنترل هستند.»
محسن نژادقادری مدیرگروه بیماریهای واگیر و غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان نیز از برگزاری جلسات آموزشی با کارخانهدارانی خبر داد که کارکنان چینی دارند.
او گفت که جلوی ورود ویروس کرونا را نمیتوانیم بگیریم اما باید کسی که وارد کشور شد سریع تشخیص داده شود بهویژه کارگران چینی که در کارخانههای این شهرستان کار میکنند.
کوخنشینانی که انقلاب اسلامی کاخدوستشان کرد