Thursday, Feb 6, 2020

صفحه نخست » جزئیات جدید از اصغر پاشاپور، فرمانده برجسته نیروی «قدس» که در حلب کشته شد، که بود؟

qods_020620.jpgبهنام قلی‌پور - ایران وایر

رسانه‌های ایران گزارش دادند که روز ۱۳ بهمن ۱۳۹۸، «اصغر پاشاپور»، یکی از فرماندهان برجسته نیروی «قدس» سپاه پاسداران در جریان درگیری در نزدیکی شهر حلب، کشته شده است. درباره این فرمانده سپاه چه می‌دانیم؟ او در سوریه چه می‌کرده است؟ در این گزارش به این سوالات پاسخ می‌شود.

جبهه‌های حومه جنوبی حلب شاهد نبردهای جدی بین جناح‌های مخالف از یک سو و نیروهای رژیم سوریه و شبه‌نظامیان جمهوری اسلامی از سوی دیگر است. این درگیری‌ها از ۱۴ روز پیش آغاز شده‌ و نیرو‌های وابسته به «بشار اسد»، رییس‌جمهوری سوریه، سه بار به سمت شهر «خلیسا» در حومه جنوبی حلب پیش‌روی کرد‌ه اما موفق به تصرف این مناطق نشده‌اند.

گزارش شده است که در این درگیری‌ها دست‌کم ۲۰ عضو نیرو‌های حامی بشار اسد کشته شده‌اند.

براساس گزارش‌های رسیده، نیروهای سوری و شبه‌نظامیان ایرانی در شهر «خان‌طومان» که دروازه ورود به حومه غربی حلب است هم مستقر شده‌اند و قصد دارند این منطقه را به طور کامل به تصرف خود درآورند.

در درگیری‌های رخ داده در این منطقه، گزارش شده است که دست‌کم ۱۲ عضو تیپ «زینبیون» پاکستان کشته شده‌اند.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

زینبیون یک گروه شبه نظامی است که گفته می‌شود توسط سپاه پاسداران تشکیل شده و آموزش داده می‌شوند. این گروه که از پاکستانی‌های شیعیان تشکیل شده است، سیاست‌های جمهوری اسلامی را در سوریه و منطقه دنبال می‌کند.

سردار اصغر پاشاپور، یکی از برجسته‌ترین فرماندهان میدانی نیروی قدس سپاه پاسداران و از فرماندهان نزدیک به «قاسم سلیمانی»، فرمانده کشته شده این نیرو نیز در جریان یک درگیری در شهر حلب کشته شد.

رسانه‌های ایران گزارش کرده‌اند این فرمانده نیروی قدس سپاه، ۱۳ بهمن امسال در منطقه خان‌طومان، نزدیک حلب کشته شده است.

در روز‌های اخیر فیلمی از حمله به یک خودرو منتشر شده است که برخی می‌گویند مربوط به خودروی اصغر پاشاپور و همراهانش در خان‌طومان حلب است. اما مقام‌های سپاه هنوز این فیلم را تایید نکرده‌اند.

از پاشاپور به عنوان یکی از نخستین نیرو‌های سپاه پاسداران نام برده می‌شود که با آغاز درگیری‌های داخلی در سوریه، به این کشور رفت و سال‌ها بر ضد مخالفان بشار اسد در این کشور جنگید.

این فرمانده ۴۰ ساله سپاه پاسداران، در «شهرری»، منطقه‌ای در جنوب شهر تهران به دنیا آمده و در نوجوانی جذب نیروی بسیج شده و در جوانی به استخدام سپاه پاسداران درآمده بود. نام پدر وی، «حاج عزیزالله» اعلام شده است که در جنگ هشت ساله عراق علیه ایران مجروح شد.

از اصغر پاشاپور به عنوان فرمانده «پایگاه بسیج کوثر» در محله «جوانمرد» تهران نیز نام برده می‌شود. او سال‌ها فرماندهی این پایگاه را برعهده داشته است.

گزارش شده که پاشاپور در تمام پیکارها، مراقب و همراه قاسم سلیمانی بوده اما در شبی که فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران در بغداد کشته شد، همراه او نبوده است.

قاسم سلیمانی دی ماه امسال در بغداد، در عملیات ارتش امریکا به همراه گروهی از همراهان و میزبانان عراقی خود کشته شد. گروهی از محافظه‌کاران معتقدند که جزییات سفر این فرمانده سپاه از پیش لو رفته بود و همین منجر به کشته شدنش شد.

«زینب پاشاپور»، خواهر این فرمانده سپاه در این خصوص گفته است: «قرار بوده برادرم آن شبی که سردار سلیمانی شهید می‌شود، همراه ایشان به عراق بیاید. اما لحظات آخر از سردار جدا می‌شود و رفتنش به عراق کنسل می‌شود.»

زینب پاشاپور، همسر «محمد پورهنگ» است؛ طلبه‌ای که سال ۱۳۹۵ به گفته خانواده‌اش، «ترور بیولوژیک» شد و پس از بازگشت به ایران درگذشت.

محمد پورهنگ، نماینده ولی فقیه در قرارگاه مهندسی «خاتم‌الانبیا» بود که سال ۱۳۹۵ به همراه خانواده‌اش، مامور تبلیغ در شهر «لاذقیه» سوریه ‌شد. اما به گفته همسرش، در آن‌جا با سم مسموم می‌شود و پس از مدتی، بر اثر همین مسمومیت در ایران جان می‌بازد.

«باشگاه خبرنگاران جوان» هم از پاشاپور به عنوان یکی از محافظان و هم‌رزمان سلیمانی نام برده است.
خواهر این فرمانده سپاه گفته است برادرش مسوولیت حساسی داشته که هرگز درباره آن‌ حرف نمی‌زده است.

زهرا پاشاپور افزوده مسوولیت برادرش در سوریه به قدری مهم بوده که حتی برای تشییع جنازه محمد پورهنگ و قاسم سلیمانی نیز نتوانسته است به ایران بازگردد.

وی درباره نحوه کشته شدن برادرش هم گفته است برای تثبیت منطقه‌ خان‌طومان که اخیرا به دست ارتش سوریه افتاده بود، به آن‌جا اعزام شده بود.

گفته می‌شود گروهی از نیرو‌های ایرانی و سوری برای تثبیت منطقه اعزام شده بودند که در پی «پاتک» نیروهای مقابل، پاشاپور کشته می‌شود.

در جریان جنگ هفت ساله سوریه، دست‌‌کم دو هزار نیروی موسوم به «مدافع حرم» کشته شدند که در میان آن‌ها فرماندهان و درجه‌داران ارشد سپاه پاسداران نیز دیده می‌شود.

خان‌طومان یکی از مناطقی بود که سال ۱۳۹۴ دست‌کم ۱۳ عضو سپاه پاسداران در آن‌جا کشته شدند. از این واقعه به عنوان «کربلای خان‌طومان» هم نام برده می‌شود.

خان‌طومان در فاصله ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری جنوب حلب قرار دارد و به خاطر نزدیکی به اتوبان حلب-دمشق، از اهمیت استراتژیک برخوردار است.

قاسم سلیمانی تا زمانی که زنده بود، علی‌رغم تمام تلاش‌هایی که کرد، موفق نشد این منطقه را از دست مخالفان بشار اسد خارج کند. پس از مرگ او بود که برخی رسانه‌های محافظه‌کار با انتشار خبر بازپس‌گیری این منطقه، آن را از دیگر مصادیق «انتقام سخت» خود معرفی کردند.

بر اساس این اخبار، ارتش سوریه به همراه گروهی از مدافعان حرم، نهم بهمن ۱۳۹۸ به این منطقه حمله‌ور شدند و به گفته خودشان، توانستند این منطقه را «آزاد» کنند.

اصغر پاشاپور نیز برای تثبیت منطقه تحت کنترل ارتش سوریه گویا به این منطقه اعزام شده بود که در پی یک حمله، جان خود را از دست داد.

خواهرش گفته است: «هنوز مشخص نیست با تیر مستقیم به شهادت رسیدند یا ماشین‌شان مورد اصابت قرار گرفته است. اما با این که خبرگزاری‌ها خبر رسمی شهادت را هم زدند، برای ما قابل باور نیست.»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy