ایران اینترنشنال - علیاکبر یداللهی، معاون فنی اداره کل محیط زیست مازندران، ضمن اشاره به منع شدن از اعلام دلیل مرگ بیش از ۱۴ هزار پرنده مهاجر در تالاب میانکاله گفت که پرندگان مرده در این منطقه سه بار در بازار شهر«فریدونکنار» عرضه شدهاند.
بنا به گزارش کانال تلگرامی «اطلاعرسانی بابل»، یداللهی روز پنجشنبه ۱۷ بهمنماه در همایش «بابل، شهر تالابها» در بنیاد علمی حریری گفت: «ایامی که پرندهها را جمع میکردیم، گزارشی داشتیم که سه سری پرندههای مرده را در فریدونکنار عرضه میکردند.»
این مسئول محیط زیست مازندران اضافه کرد که تا صبح روز ۱۶ بهمن ماه بیش از «۱۴هزار قطعه» پرنده از «حدود ۳۰ گونه» در این تالاب تلف شدهاند.
خبرگزاری ایرنا روز پنجشنبه در گزارشی نوشت که بازار پرندگان شهر فریدونکنار با وجود اعلام مسئولان محیط زیست و دامپزشکی کشور نه تنها بسته نشده، «بلکه گویا مرگ پرندگان مهاجر در میانکاله تقاضا برای خوردن مهمانان زمستانگذر را بیشتر کرده و بازار پرندهفروشی این شهر را رونق بخشیده است.»
پیشتر، یک فعال محیط زیست که نخواست نامی از او برده شود به ایران اینترنشنال گفته بود در استان مازندران نزدیک به «۳۰۰ هزار نفر» از راه شکار پرندگان کسب درآمد میکنند و این موضوع میتواند یک بحران در منطقه ایجاد کند.
معاون محیط زیست مازندران درباره شکار پرندگان در این استان گفت: «پرندهها به اینجا میآیند؛ یکسوم دوباره برمیگردند؛ دوباره در کشورهایی که ما مرگ بر آنها میگوییم، پنج برابر میشوند؛ دوباره میآیند اینجا و یکسوم میشوند؛ چه اتفاقی میافتد؟ این موضوع فاجعه است.»
حسنعلی ابراهیمی، مدیرکل محیط زیست مازندران، نیز با «پرخطر» خواندن شرایط این استان از ادامه داشتن مرگ پرندگان مهاجر خبر داده است.
همزمان برخی خبرگزاریها به نقل از مسئولان دامپزشکی و محیط زیست از سرایت مرگ مشکوک پرندگان به استانهای گلستان، قم و خراسان شمالی گزارش دادهاند.
به ما گفتند حق ندارید دلیل مرگ را اعلام کنید
معاون اداره کل محیط زیست مازندران در بخش دیگری از سخنرانی خود ضمن مسئول خواندن سازمان دامپزشکی در زمینه اعلام دلیل مرگ پرندگان گفت: «به ما اعلام کردند حق ندارید اعلام کنید عواملش چه است و ما قطعا میدانیم و نمیتوانیم بگوییم.»
سازمان دامپزشکی ایران علت مرگ پرندگان را بیماری بوتولیسم اعلام کرده است.
با این حال ناصر کرمی و اسماعیل کهرم، از کارشناسان محیط زیست، در گفتوگو با ایران اینترنشنال بیماری بوتولیسم به عنوان دلیل مرگ را نادرست عنوان کرده و از اطلاعرسانی غیرشفاف مسئولان در این زمینه انتقاد کردند.
معاون مدیرکل محیط زیست مازندران همچنین ضمن اشاره به توجه نکردن به خشک شدن «هشتهزار هکتار» از تالاب میانکاله از بسته شدن برخی آبراههای این تالاب از سوی «مردم و پرورشدهندگان ماهی» خبر داد.
با آنکه متن کاملتر این گزارش در کانال فعالان و کارشناسان محیط زیست نیز بازرسانی شده است، کانال تلگرامی «اطلاعرسانی بابل» بعدا بخشی از نقلقولهای این مسئول محیط زیست را از اصل گزارش حذف کرده است.
رای بدهیم یا نه؟ سیمای یک پاسخ، امیر طاهری