Monday, Feb 17, 2020

صفحه نخست » احکام سنگین فعالان زیست محیطی در دادگاه تجدید نظر تایید شد

mz_021820.jpgیورونیوز - دستگاه قضایی ایران روز سه شنبه اعلام کرد که حکم محکومیت فعالان زیست محیطی که تهران از آنها به عنوان «اقدام کنندگان علیه امنیت ملی» نام می‌برد در دادگاه تجدید نظر مورد تایید قرار گرفته است.

رسانه‌های داخلی ایران به نقل از غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه اعلام کردند که بر اساس احکام صادر شده مراد طاهباز و نیلوفر بیانی از جمله متهمان این پرونده به اتهام همکاری با «دولت متخاصم آمریکا» هر یک به ۱۰ سال مجازات زندان محکوم شده‌اند.

بر اساس این گزارش هومن جوکار و طاهر قدیریان نیز به اتهام‌های مشابه هر یک به تحمل ۸ سال حبس محکوم شده‌اند. همکاری با آمریکا اتهامی است که به سام رجبی و حمیده کاشانی، دیگر متهمان این پرونده نیز وارد شده و افراد یاد شده بایست برای این اتهام هر یک شش سال را در زندان سپری کنند.

در همین راستا امیر حسین خالقی به اتهام جاسوسی به شش سال و عبدالرضا کوهپایه دیگر متهم پرونده نیز به جرم «اجتماع و تبانی به قصد ضربه زدن به کشور» به تحمل ۴ سال حبس محکوم شده‌اند.

آقای سام رجبی و خانم حمیده کاشانی به جرم همکاری با دولت آمریکا هر کدام به ۶ سال حبس و آقای امیر حسین خالقی به جرم جاسوسی به تحمل ۶ سال حبس و آقای عبدالرضا کوهپایه به جرم اجتماع و تبانی به قصد ضربه زدن به کشور به تحمل ۴ سال حبس محکوم شده است

کاووس سید امامی، دیگر متهم این پرونده و رئیس سازمان غیردولتی میراث حیات وحش پارسیان، مدت کوتاهی پس از بازداشت در زندان درگذشت. مقام‌های ایران اعلام کردند وی خودکشی کرده است. با این حال این روایت از سوی خانواده آقای سیدامامی رد شده است.

حکم صادر شده بر ضد متهان پرونده زیست محیطی در حالی به تایید دادگاه تجدید نظر رسیده است که پیش از این مقامات دولتی از جمله رئیس سازمان محیط زیست و وزیر اطلاعات ایران اتهام جاسوسی بر ضد این افراد را منتفی اعلام کرده بودند.

متهمان این پرونده بهمن ماه سال ۱۳۹۶ بازداشت شدند و دستگیری این افراد با توجه به نوع اتهامی که به آنها وارد شده بود سر و صدای زیادی به پا کرد. عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران بارها به صراحت بر رد اتهام جاسوسی بر ضد این افراد تاکید کرده بود.

آقای کلانتری پیش‌تر در گفتگو با یورونیوز فارسی اعلام کرده بود «جاسوس بودن یا نبودن یک شخص در کشور ما با نظر کارشناسی وزارت اطلاعات است. وزارت اطلاعات هم همچنین نظری اعلام نکرده که آنهایی که بازداشت شده اند جاسوس بودند.»

دادگاه دو شهروند فرانسوی اسفند ماه برگزار می‌شود

از سوی دیگر سخنگوی قوه قضاییه ایران در بخش دیگری از نشست خبری روز سه شنبه خود از برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات دو شهروند فرانسوی در اسفند ماه سال جاری خبر داد.

غلامحسین اسماعیلی در این خصوص تصریح کرد که کیفر خواست این پرونده صادر شده و متهمان قرار است سیزدهم اسفند ماه برای دفاع از اتهامات وارده در دادگاه حاضر شوند.

سخنگوی قوه قضاییه ایران در حالی از برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات فریبا عادلخواه و رولان مارشال خبر داده است که سعید دهقان، وکیل این دو شهروند فرانسوی پیشتر اعلام کرده بود که خانم عادلخواه شهروند ایرانی- فرانسوی از اتهامات «جاسوسی و تشویش اذهان عمومی» تبرئه شده است.

این درحالیست که دولت فرانسه بارها به صورت رسمی خواستار آزادی این دو پژوهشگر دانشگاهی شده و بازداشت آنها را «غیرقابل قبول و تحمل» توصیف کرده است. تهران نیز در پاسخ طرح درخواست از سوی پاریس برای آزادی فوری افراد یاد شده را دخالت در امور داخلی ایران قلمداد کرده است.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه نیز روز سه شنبه باردیگر بر این موضع کشورش تاکید کرد و با اشاره به حمایت پاریس از روح الله زم، متهم پرونده کانال تلگرامی آمد نیوز گفت: «ما به هیچ عنوان مداخله هیچ کشور بیگانه‌ای به ویژه کشورهایی که علیه نظام جمهوری اسلامی اقدامات خصمانه‌ای می کنند را در امور داخلی و قضایی کشور نمی پذیریم.»

فریبا عادلخواه، شهروند ایرانی- فرانسوی که در حوزه مردم‌شناسی تحقیق می‌کند از روز پنجم ژوئن سالا ۲۰۱۹ در ایران بازداشت است. رولان مارشال، کارشناس آفریقا در دانشگاه «سیانس‌پو» پاریس نیز ماه ژوئن گذشته در جریان سفر به ایران برای دیدار با دیگر پژوهشگر این دانشگاه یعنی خانم عادلخواه بازداشت شده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy