Monday, Feb 24, 2020

صفحه نخست » کرونا نفس بازارهای بورس جهانی را گرفت

boors_022520.jpgدویچه وله - گسترش پرشتاب ویروس کرونا نفس بازارهای بورس و اوراق بهادار در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی را گرفته است. قیمت شاخص دکس در آلمان به پایین‌ترین نرخ خود در ماه فوریه سال جاری میلادی تنزل کرد.

تا چند هفته پیش تب و نگرانی‌های بازارهای بورس در جهان از پیامدهای اقتصادی ویروس کرونا تا اندازه‌ی فروکش کرده بود که این ویروس بار دیگر نفس بورس و بازار اوراق بهادار را بار دیگر گرفت.

گسترش پرشتاب این ویروس در ایتالیا و کره جنوبی سبب شد که در آخر هفته‌ای که گذشت، ترس و اضطراب بار دیگر بر صاحبان سهام و اوراق بهادار سایه‌افکن شود. قیمت شاخص‌های بازارهای بورس از جمله دکس در آلمان تنزلی چشمگیر داشت و بهای نفت نیز به شکل محسوسی کاهش یافت.

قیمت شاخص دکس در آلمان بار دیگر کاهش یافت و بعدازظهر روز دوشنبه ۵ اسفند (۲۴ فوریه) با تنزلی در مجموع ۲/ ۴ درصدی اندکی با بیش از ۱۳ هزار و ۳۴ واحد بسته شد.

👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

هیچیک از بازارهای بورس در اروپا در برابر شیوع سریع ویروس کرونا به ویژه در ایتالیا مصون نماندند. شاخص "کک ۴۰" بازار بورس پاریس تا بعدازظهر دوشنبه به میزان ۴ درصد ریزش داشت. بازارهای بورس در کشورهای آسیایی به ویژه در کره جنوبی نیز شاهد روندی مشابه بودند.

شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا و همچنین شرکت‌های خودروسازی آلمان از بازندگان بزرگ بازار بورس بودند.

ارزش سهام و اوراق بها‌دار شرکت لوفت‌هانزا بیش از هشت درصد کاهش یافت و شرکت‌های خودروسازی بی‌ام و، دایملر و فولکس‌واگن که بازار چین برای آنها بسیار مهم است، شاهد زیان‌هایی سنگین در بازارهای بورس بودند.

به موزات این روند، بازار خودرو در چین که یکی از بزرگ‌ترین بازار‌ها برای خودروهای ژاپنی و آلمانی محسوب می‌شود، شاهد بحرانی چشمگیر بوده و میزان فروش خودرو در چین در دو هفته نخست ماه فوریه در مجموع شاهد کاهشی ۹۲ درصدی بود.

اصلاح پیش‌بینی‌ها در مورد رشد اقتصادی

صندوق جهانی پول در این میان پیش‌بینی‌های خود در مورد رشد اقتصادی چین را اصلاح کرده است. اریک نیلسن، رئیس شرکت "یونی‌کردیت" نیز از کاهش رشد اقتصادی چین سخن گفته است.

طبق ارزیابی‌های او اقتصاد چین پس از رشد ۶ درصدی در سه‌ماهه پایانی سال گذشته میلادی تنها سه درصد در سه‌ماهه آغازین سال ۲۰۲۰ رشد خواهد کرد.

به گفته نیلسن اقتصاد چین در سال‌های اخیر تأثیر و اهمیتی روزافزون بر اقتصاد جهانی داشت و تردیدی نیست که کاهش رشد اقتصاد چین و وضعیت کنونی در این کشور بر دیگر کشورهای جهان نیز تأثیر خواهد گذاشت.

تاثیر چشمگیر منفی بر صنعت توریسم

صنعت توریسم از جمله‌عرصه‌هایی است که گسترش ویروس کرونا تأثیری مستقیم بر آن داشته است. تازه‌ترین پژوهش‌ها حاکی از آن است ک تنها صنعت توریسم در آسیا به خاطر شیوع کرونا نزدیک به ۱۱۵ میلیارد دلار زیان کرده است.

کارشناسان بانک هلندی آی‌ان‌جی (ING Bank) گزارشی در این باره تحت عنوان "تعطیلات در جهنم" منتشر کرده‌اند که طبق آن سفر‌های توریستی از خارج به چین و از چین به خارج تقریبا به کل به تعلیق درآمده است.

از یک سو طول می‌کشد تا محدودیت‌های مسافرتی برداشته شوند و از سوی دیگر نیز خود گردشگران به مراتب محطاطانه‌تر عمل کرده و خود می‌کوشند ضریب خطر را پایین نگداشته و از سفر به چین یا از چین به خارج خودداری کنند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy