دویچه وله - شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در یک سفر رسمی با مقامات عالی سیاسی و امنیتی عراق ملاقات کرد. شمخانی در بغداد با الکاظمی، رئیس سازمان اطلاعات عراق نیز دیدار کرد. الکاظمی متهم به دست داشتن در کشته شدن قاسم سلیمانی است.
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در سفر دو روزه به بغداد با برهم صالح، رئیس جمهور، عادل عبدالمهدی نخست وزیر دولت پیشبرد امور و همچنین رهبران جریانات سیاسی از جمله سید عمار حکیم، العبادی، نوری المالکی و هادی العامری نیز دیدار کرد.
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
سفر یکی از عالیترینمقامهای جمهوری اسلامی در صدر هیاتی بلندپایه به ویژه پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس انجام میگیرد. کشته شدن قاسم سلیمانی در بغداد ضربه سنگینی به مناسبات به ویژه امنیتی ایران و عراق زده است. به همین خاطر برخی کارشناسان عراقی سفر شمخانی را برای "پر کردن خلا سلیمانی در عراق" ارزیابی کردند.
هشام الهاشمی، کارشناس امور سیاسی و امنیتی عراق معتقد است سفر علی شمخانی به بغداد با هدف پر کردن شکافی است که نبود سردار سلیمانی آن را ایجاد کرده و سردار قاآنی نتوانسته آن را پرکند.
شمخانی در بغداد با مصطفی الکاظمی، رئیس سازمان اطلاعات عراق نیز دیدار کرد. دبیر شورای عالی امنیت ملی بدون اشاره به کشته شدن قاسم سلیمانی در بغداد گفت: «با توجه به شرایط سیاسی و امنیتی عراق، نقش دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی برای مدیریت شرایط جدید بسیار مهم و پیچیده است.»
نخستین سفر یک مقام بلندپایه ایرانی بعد از کشته شدن قاسم سلیمانی در بغداد و دیدارش با الکاظمی، رئیس طلاعات عراق پرسشبرانگیز بود زیرا الکاظمی به گفته سران شبه نظامیان شیعی عراقی طرفدار ایران، در کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس دست داشته و با آمریکاییها همکاری کرده است.
موضوع از پست توییتری ابوعلی عسکری آغاز شد. عسکری یکی از فرماندهان کتائب حزبالله در عراق است، نیروی وابسته به حشدالشعبی که با حمایت و پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران در عراق فعالیت میکند.
عسکری در این پست توییتری که در آستانه سفر شمخانی منتشر شده بود مدعی شد که رئیس سازمان اطلاعات عراق، مصطفی کاظمی در حمله پهپادی آمریکا به قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس، یکی از رهبران کتائب حزبالله دست داشته است.
نماینده مجلس: قبل از عراق به داد شهرهای ایران برسید
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در دیدار با مقامات عراقی وعده داد که ایران در مبارزه با کرونا به عراق کمک خواهد کرد. شمخانی تاکید کرد که جمهوری اسلامی تجربیات خود را برای کمک به عراق در مبارزه با کرونا انتقال خواهد داد.
هنوز مشخص نیست جمهوری اسلامی ایران چه کمکی به عراق میتواند بکند زیرا ایران خود عامل انتشار ویروس کرونا به بسیاری از کشورهای همسایه از جمله عراق بوده است. طرح موضوع کمک ایران به عراق برای مقابله با کرونا در حالی که این ویروس در داخل کشور بیداد میکند موجب انتقاد حتی برخی از نمایندگان مجلس شده است.
بهرام پارسایی نماینده شیراز در مجلس در صفحه توییتر خود نوشت: «آقای شمخانی اگر میخواهید و میتوانید در مبارزه با کرونا "مساعدت" کنید، قبل از عراق به داد شهرهای شمالی ایرانمان برسید که ظرفیت مراکز درمانی تکمیل شده و کادر درمانیاش بدون امکانات و مظلومانه جان میدهند. با روش فعلی امنیت سلامت ٨٠ میلیون ایرانی در معرض تهدید است.»
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده مردم رشت در مجلس ایران هم در توئیتی خطاب به علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد: «تخت برای بستری و کادر درمانی تازه نفس سالم و ماسک مخصوص و لباس محافظ و دارو نداریم! تو را به خدا به فکر ایران و ایرانی باشید.»