ویدیوهای منتشر شده از کمپین انتخاباتی «برنی سندرز»، نامزد حزب دموکرات امریکا در ایالت میشیگان، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است . در این کارزار انتخاباتی، یک روحانی مسلمان که عبا پوشیده و عمامه به سر دارد، به زبان عربی سخنرانی میکند و از مردم میخواهد به برنی سندرز رای دهند. این روحانی چه کسی است؟
بهنام قلیپور - ایران وایر
سخنرانی «حسن قزوینی»، داماد آیتالله «سیدمحمد شیرازی»، از روحانیون زاویهدار با آیتالله «علی خامنهای» در میتینگ انتخاباتی «برنی سندرز»، نامزد حزب دموکرات در ایالت میشیگان امریکا خبرساز شده است.
روحانی حاضر در کمپین تبلیغاتی برنی سندرز کیست؟
ایالت میشیگان بزرگترین کانون مسلمانان عربتبار در امریکا است که برنی سندرز کارزار انتخاباتی خود را در این ایالت با سخنرانی قزوینی، یک قدم به جلوتر برده است.
قزوینی در این سخنرانی، برنی سندرز را فردی «شجاع» و «شریف» خواند و رأی دادن به او را فرصتی برای انتخاب رییسجمهوری «با انصاف» و «عادل» برای ایالات متحده دانست.
او در این سخنرانی که به زبان عربی انجام شد، گفت که این نخستینبار است کسی در امریکا از «حقوق ما به عنوان مسلمان و عرب» دفاع میکند.
قزوینی که اصالتا اهل قزوین است، در کربلا متولد شده و پیشوا و امام جماعت مرکز اسلامی امریکا واقع در «دیربورن»، بزرگترین مسجد امریکای شمالی است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
حسن قزوینی در جوانی راه پدر خود، «مرتضی قزوینی» را در رشته حوزوی ادامه داد و با شروع جنگهای عراق - کویت، به همراه خانوادهاش در اوایل انقلاب ۱۳۵۷ وارد ایران شد و تحصیلات حوزوی خود را در حوزه علمیه قم ادامه داد.
پدر وی، آیتالله سیدمجتبی قزوینی، از روحانیون مخالف «صدام حسین» در عراق بود که مجبور به مهاجرت به ایران شد و سالها در این کشور زندگی کرد.
از جزییات زندگی پدر وی و خانوادهاش در ایران اطلاعات چندانی در دست نیست.
قزوینی بعدها با دختر آیتالله محمد شیرازی، یکی از مراجع تقلید شیعه ازدواج کرد و جزیی از خاندان شیرازیها شد که به داشتن باورهای تند مذهبی و اختلاف با آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران مشهور هستند.
محمد شیرازی بعد از پیروزی انقلاب در ایران، با «روحالله حمینی» به اختلافهایی برخورد و تا زمان مرگش در قم، به نوعی در حصر خانگی قرار گرفت. او در سن ۷۳ سالگی درگذشت.
به گفته «محسن کدیور»، اسلامشناس و استاد مطالعات دینی، این مرجع تقلید اعتقادی به ولی فقیه نداشته است.
کدیور پیشتر به «بیبیسی» گفته بود: «این مرجع به جای اعتقاد به ولی فقیه، قائل به ولایت شورای فقها یا شورای مراجع تقلید بود و در دوره رهبری آیتالله خامنهای هرچند محصور نشد اما با محدودیتهای زیادی روبهرو بود.»
آیتالله «صادق شیرازی» پس از درگذشت برادر بزرگتر، رهبری جریان خاندان شیرازیها را در جهان تشییع برعهده گرفت و به تدریج این خاندان را به یک جریان شیعی قدرتمند در ایران و عراق تبدیل کرد.
در حال حاضر مهمترین چهره خاندان شیرازیها، صادق است که در قم سکونت و حامیان قابل توجهی در ایران و عراق دارد.
تقریبا تمام حامیان علی خامنهای بر این باورند که شیرازیها با شخص خامنهای و روحالله خمینی و جمهوری اسلامی دشمنی دارند و هیچ ترسی هم از اعلام علنی این دشمنی ندارند.
خامنهای هم چند سال پیش در یکی از سخنرانیهای خود، بیآنکه به نام شیرازیها اشاره کند، آنها را مروجان «شیعه لندنی» معرفی کرد و گفت آنها از مقامهای بریتانیا دستور میگیرند.
سال ۱۳۹۳ هم در پی تشدید برخی اختلافها میان شیعیان حاکم در ایران با خاندان شیرازی، وزارت اطلاعات در اقدامی بیسابقه، اقدام به پلمپ دفتر چندین شبکه تلویزیونی این خاندان در قم کرد که در زمان خود خبرساز شد.
سخنان «محمد صادق صالحیمنش»، استاندار وقت شهر قم دلیل پلمپ دفاتر شبکههای ماهوارهای متعلق به صادق شیرازی بود. صالحیمنش گفته بود فرستادگان «سیدحسن نصرالله»، رهبر «حزبالله» لبنان، از پخش برنامههای ضد اهل تسنن شبکههای ماهوارهای که در این شهر مستقر هستند، گلایه کردهاند.
اشاره او به شبکههای ماهوارهای صادق شیرازی بود که بر عکس رویه معمول جمهوری اسلامی، سیاستهای «بشار اسد» در سوریه و کارهای نصرالله در لبنان را مورد انتقاد شدید قرار میدادند. همین موضوع سبب پلمپ دفاتر شبکههای شیرازی در قم شد.
حامیان خامنهای میگویند شیرازیها جریانی «تندرو» در مذهب شیعه هستند که با اقدامات خود، منجر به «وهن» این مذهب در جریان میشوند.
آنها میگویند «قمهزنی»، «لعن خلفای اهل سنت» و بسیاری دیگر از رفتارهای تند مذهبی که در جهان شیعه همچنان رواج دارند را خاندان شیرازیها دنبال کرده و ترویج میدهند.
حسن قزوینی را باید یکی از روحانیون شناخته شده وابسته به جریان شیرازیها نامید که سالها است در امریکا سکونت دارد و فعالیتهای مذهبی و سیاسی قابل توجهی هم در این کشور داشته است.
نام قزوینی در امریکا با «تری جونز»، کشیشی که دستور سوزاندن قرآن را صادر کرده بود و در پی برگزاری یک مناظره میان او و جونز، بر سر برخی زبانها افتاد.
قزوینی سال ۲۰۰۸ میلادی هم با «باراک اوباما»، ریيسجمهوری سابق امریکا دیدار و گفتوگویی داشت که تصاویر آن در رسانهها منتشر شده است.
وی طی مدتی که در امریکا زندگی میکند، دیدارهایی با «بیل کلینتون»، «جان کری»، «مادلین آلبرایت»، «کالین پاول» و «جرج بوش» پسر هم داشته است که تصاویر این دیدارها در برخی از رسانهها نیز منتشر شدهاند.
حضور دوباره قزوینی در عرصه سیاست، آنهم در میتینگ انتخاباتی یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در امریکا، دستکم در فضای فارسی زبان، با اعجاب، شوک و حتی تمسخر همراه شده است.
بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی در ایران نمیدانند که این روحانی چه زاویه سیاسی و عقیدتی با روحانیون حاکم بر ایران دارد و این اقدامش میتواند بهانهای دست این روحانیون بدهد تا جریان شیرازیها را نیز به امریکا متصل و حتی آنها را هم جاسوس امریکا معرفی کنند.