Friday, Mar 20, 2020

صفحه نخست » وزیر بهداشت: تا ۱۵ فروردین کرونا را شکست می‌دهیم اگر...

behdasht_032020.jpgسعید نمکی، وزیر بهداشت گفت: می‌توانیم قول بدهیم که تا ۱۵ فروردین بیماری کرونا را شکست بدهیم، اگر در این دو هفته طلایی همه مردم در خانه بمانند.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در برنامه زنده اینستاگرامی خود ضمن عرض تسلیت شهادت امام موسی کاظم (ع) گفت: حلول سال نو را به مردم عزیز تبریک می‌گویم و همچنین به تمام خانواده‌هایی که در این مدت به علت شیوع کرونا عزیزان‌شان را از دست دادند و همچنین خانواده همکاران بزرگوار کادر درمان کشور که شهید راه خدمت شدند، تسلیت عرض می‌کنم.همچنین لازم می‌دانم به پرستاران، پزشکان و... که اکنون با تمام قوا برای شکست بیماری تلاش می‌کنند تشکر کنم.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه سال ۹۸ سال سختی در حوزه بهداشت و درمان کشور بود، ادامه داد: در ابتدای سال، سیلاب بهاری را تجربه کردیم، سپس با تحقق اهداف بسیج ملی کنترل فشار خون بالا توانستیم ۳۰ میلیون نفر را غربالگری کنیم. از سوی دیگر پرونده الکترونیک سلامت که بخش‌هایی از آن بر زمین مانده بود به خوبی ریل‌گذاری شد که بر همین اساس توانستیم از آن برای بسیج ملی مبارزه با کرونا استفاده کنیم.

نمکی افزود: اقداماتی که برای سه و نیم میلیون زائر اربعین انجام می‌دهیم بسیار مهم است. همچنین در پاییز سال جاری با اوج بیماری آنفولانزای H۱N۱ کادر درمانی مبارزه خوبی را انجام دادند تا اینک به مبارزه با کرونا به عنوان یک عامل مهاجم در سرزمین‌مان برویم. در این زمینه تمام همکاران از یک بهورز ساده در روستا تا متخصصان بزرگ در حال تلاش و فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه همواره با مردم با صداقت و شفافیت سخن گفته‌ام تصریح کرد: بنده در کنار مردم بودن و صداقت با آن‌ها را از کودکی آموخته‌ام و جز یکرنگی با آن‌ها مرام دیگری را انتخاب نخواهم کرد. بنده به عنوان استاد دانشگاه که سال‌ها مباحثی را درخصوص بیماری‌های عفونی به شاگردانم تدریس کرده‌ام و به عنوان کسی که بیش از ۳۰ سال در حوزه بهداشت و درمان در مواردی مانند ریشه‌کنی بیماری مالاریا، فلج اطفال، کنترل کزاز و... اقداماتی انجام داده‌ام به محض بروز بیماری کرونا در چین، همکارانم را دعوت کردم تا با قوت هرچه تمام‌تر به موضوع ورود کنند چرا که می‌دانستم دیر یا زود این ویروس به کشور خواهد رسید و صدای پای آن را می‌شنیدم.

وزیر بهداشت ادامه داد: در اولین گام از همکارانم خواستم که برنامه کشوری در این خصوص تدوین کنند. همچنین در این راستا تمام دانشگاه‌ها با بیماری به شکل دقیق‌تری آشنا شدند و سریعا به تمام همکاران‌مان راه‌های آگاه‌سازی مردم را آموختیم. از سوی دیگر اولین پیامک‌های آموزشی با همکاری وزارت ارتباطات برای مردم ارسال شد.

در دقایق اول، آزمایشگاه‌هایی را برای تشخیص بیماری فعال کردیم و با توجه به اینکه مدت‌ها پس از بروز بیماری سازمان بهداشت جهانی کیت‌های تشخیصی را برای ما ارسال کرد اما همکاران ما در آزمایشگاه انستیتوپاستور و دانشگاه تهران توانستند با موفقیت عمل کنند.

وی افزود: به محض آگاهی از بیماری،بلافاصله خروج ماسک از کشور را ممنوع اعلام کردم و به همکارانم در مجموعه تجهیزات پزشکی اعلام کردم تا از تولید کنندگان داخلی ماسک خریداری کنند. از سوی دیگر با استفاده از تجربه کشور چین، داروهایی که اعلام شده بود می‌تواند تاثیرگذاری بیشتری بر بیماری داشته باشد را شروع به تهیه کردیم. بنده از اول مکاتباتی برای قطع پروازهای مستقیم از چین با سایر مسئولان داشتم. اگرچه استدلال‌هایی از سوی آن‌ها در این زمینه مطرح شد اما بنده در جلسه‌ای که با هیات دولت داشتم خواهش کردم تا این پروازها قطع شود و پس از ابلاغ این مصوبه از سوی دولت با تاخیری چند روزه این اقدام میسر شد.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه شیوع کرونا در قم همزمان با بروز اپیدمی آنفولانزای نوع B اتفاق افتاد گفت: مدتی بود که مواردی از قم گزارش می‌شد که طی آزمایشات صورت گرفته بر آن‌ها مشخص شد همگی آنفولانزای نوع «بی» هستند تا اینکه روز سه‌شنبه ۲۹ بهمن ماه گزارشی به دست بنده رسید که نشان می‌داد دو نفر به بیمارستان مراجعه کرده و بسیار سریع به سمت زجر تنفسی رفته‌اند و در حال از بین رفتن هستند. از آنجایی که آمادگی ذهنی احتمال وقوع کرونا در کشور را داشتیم، اقدام به نمونه‌گیری از این دو نفر کردیم و بنده در جلسه ۳۰ بهمن ماه در هیات دولت به سایر اعضا نیز اعلام کردم که به نظر می‌رسد دو مورد جدید کرونا در قم بروز پیدا کرده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هر سه مرحله تست کرونای این اشخاص مثبت اعلام شد اظهار کرد: از آنجایی که به مردم شریف قول داده بودم که اولین مورد بروز بیماری در کشور را به اطلاع آن‌ها خواهم رساند بلافاصله آن‌ها را آگاه کردم. اگرچه برخی مصلحت‌اندیشی‌هایی داشتند و سفارش‌هایی داشتند به دلیل انتخابات؛ اما من بدون تردید با صداقت موضوع را به اطلاع مردم رساندم.

نمکی ادامه داد: موضوع دیگری که این روزها روی آن بحث می‌شود قرنطینه نکردن شهر قم است که بعدا باید بررسی شود و امروز این صحبت‌ها جایگاهی ندارد. مردم در آینده خواهند فهمید که ما هیچ تصمیمی را بدون تدبیر و مشورت با متخصصان نگرفته‌ایم. پس از آنکه مشخص شد بیماری به کشور ما وارد شده است تعداد آزمایشگاه‌ها را افزایش دادیم چرا که حدس می‌زدیم از نقطه مبدا به سایر استان‌ها نیز رفته باشد.

وی با بیان اینکه کرونا ویروس تا ۸۰ درصد بدون علامت است و ۲۰ درصد افراد نیز علامت واضحی ندارند، گفت: تمام تلاش ما این بوده است که در کل کشور تخت‌هایی را برای پذیرش بیماران آماده کنیم. همچنین سعی کردیم تمام تیم‌های تخصصی را برای اداره بیماری در کشور بسیج کنیم. ما امروز از هیچ کس گله‌ای ندارم. از شما هم می‌خواهم در مدتی بعد از من گله کنید. البته در نظر بگیرید بنده هم گفتنی‌های زیادی دارم که در فرصتی مناسب آن‌ها را مطرح خواهم کرد.

نمکی با تاکید بر اینکه آنچه به عنوان آمار مبتلایان به کرونا در ایران اعلام می‌شود جزو صادقانه‌ترین آمار در جهان است گفت: به هیچ عنوان کیس مثبتی در کشور نیست که ما از آن مطلع باشیم و مردم را آگاه نکنیم. هر شبهه‌ای که برای مردم وجود داشته باشد از سوی همکاران بنده و حتی خود من پاسخ داده خواهد شد. در این راستا از رسانه‌ها، هنرمندان، مردمی که در خانه ماندند و... تشکر می‌کنیم. باور کنید اگردر دو هفته پیش رو همه مردم در خانه بمانند می‌توانیم موثرترین زمان کنترل ویروس را داشته باشیم و با کمک مدیران و سایر نهادها فرصت داریم تا بیماری را کنترل کنیم.

نمکی افزود: بنده هم می‌دانم بستن حرم‌های زیارتی، تعطیلی نمازهای جمعه، عدم برگزاری مراسمات عروسی و ختم و... سخت است اما اگر همه مردم و نه فقط بخشی از آنان با ما همکاری کرده و در خانه بمانند در برنامه‌ریزی‌های خود موفق‌تر خواهیم بود و قول می‌دهیم تا ۱۵ فروردین کمر بیماری را بشکنیم.

نمکی با اشاره به اینکه ویروس کووید ۱۹ در کل جهان به خوبی شناخته نشده است تصریح کرد: کروناویروس ممکن است رفتارهای جدیدی نشان بدهد به همین خاطر است که شاید بسیاری از حرف‌هایی که در مورد آینده آن می‌زنیم به دلیل عدم شناخت کافی، دقیق نباشد.

وی درباره طرح غربالگری در بسیج مبارزه با کروناویروس گفت: امروز در این طرح از مرز ۲۵ میلیون غربالگری گذر کرده‌ایم که این اقدام کاری نو در جهان است. بنده طی تماس تلفنی که با دکتر تدروس - دبیرکل سازمان بهداشت جهانی - داشته‌ام ایشان نیز اعلام کردند که این اقدام ایران به عنوان یک دستاورد نو اعلام خواهد شد. جمعیت هدف ما در این طرح افراد ۲۰ تا ۷۰ ساله هستند و در گام اول بنای ما بر این است که جمعیت آلوده را تشخیص داده و اقدام به ایزوله کردن آن‌ها کنیم آنگاه حلقه بیماری شکسته خواهد شد.

وی افزود: اکنون با کمک نیروهای مسلح کار گندزدایی شهرها صورت می‌گیرد. همچنین با کمک بهورزان خود حتی در دورترین نقاط کشور خانواده‌ها را غربالگری می‌کنیم و با کمک این عزیزان تا ۱۵ فروردین ماه به مراحل خوبی خواهیم رسید و رکوردی بین‌المللی را ثبت خواهیم کرد. بنده معتقدم شکست کرونا برای ملت بزرگ ایران کار سختی نیست.

وی در خاتمه سخنان خود با سپاس ویژه از مقام معظم رهبری به دلیل حمایت‌های بی‌دریغ ایشان، رییس جمهور، نیروهای مسلح، سازمان‌های مردم نهاد، خیرین و همکاران کادر بهداشت و درمان گفت: تردید ندارم در پایان راه سرافراز خواهیم شد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy