Friday, Mar 20, 2020

صفحه نخست » جدال لفظی امام‌جمعه زاهدان و رئیس "جامعه المصطفی" بر سر کرونا

jedal_032020.jpgدویچه وله - سخنان امام جمعه اهل سنت زاهدان درباره شیوع کرونا از قم به دلیل حضور طلاب چینی باعث اعتراض مدیر حوزه‌های علمیه و جدال لفظی میان دو روحانی شد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور ۷۰۰ طلبه‌ چینی در قم را علت شیوع خوانده بود.

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، ۲۵ اسفند ماه در سخنانی که ویدئوی آن با عنوان "ورود و شیوع ویروس کرونا در ایران را آسیب‌شناسی کنیم" منتشر شده، مدعی شد که "طلاب چینی جامعه المصطفی العالمیه عامل شیوع کرونا در ایران هستند".

استناد سخنان آقای عبدالحمید به گفتگوی محمدحسین بحرینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با رسانه‌های داخل ایران در اوایل اسفند ماه ۹۸ است که اعلام کرده بود آمار مرگ و میر بالای کرونا در ایران به دلیل حضور "۷۰۰ طلبه‌ چینی در قم" است.

کرونا و رویارویی دو روحانی

جامعه المصطفی العالمیه که زیر نظر علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور، اداره می‌شود، به اظهارات اخیر امام جمعه اهل سنت زاهدان در اطلاعیه روز ۲۶ اسفند واکنش نشان داد. در این اطلاعیه مولوی عبدالحمید متهم شده است که اظهارات بی‌پایه و اساس گفته است.

👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

به گزارش ایرنا، خبرگزاری وابسته به دولت، در این اطلاعیه آمده است: «مولوی عبدالحمید به کدام دلیل ادعا کرده‌اند که منشأ شیوع ویروس کرونا در ایران، دانش‌پژوهان چینی المصطفی بوده‌اند؟ آیا مدرکی به ‌جز ادعای رسانه‌های معاند در این زمینه وجود دارد؟»

در ادامه این اطلاعیه با اشاره به اینکه هنوز هیچ مقام رسمی چنین "ادعایی" را تایید نکرده و مدرک و مستندی هم ارائه نشده است، از امام جمعه اهل سنت زاهدان خواسته شده به عنوان "یک عالم دینی در بیان مطالب خود دقت بیشتری داشته باشد".

پیش‌تر، خبرگزاری ایسنا روز ۱۹ اسفند با علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور و رئیس جامعه المصطفی العالمیه، درباره سخنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفتگو کرده بود.

اعرافی گفته بود: «از المصطفی در دو ماه اخیر دو نفر از چین پذیرش شدند که روال قرنطینه را طی کرده‌اند و قطعا ورود کرونا ربطی به طلاب چینی المصطفی ندارد.»

مولوی عبدالحمید در واکنش، دیروز نامه‌ای خطاب به علیرضا اعرافی نوشت و تصریح کرد که مدرک سخنانش درباره شیوع ویروس کرونا از ناحیه طلاب چینی جامعه المصطفی، سخنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده و هدفش از طرح این سخنان صرفاً "اصلاح و خیرخواهی" و در نهایت آسیب شناسی منشاء شیوع ویروس بوده است.

گودال‌های دفن دسته جمعی

تازه‌ترین آمار وزارت بهداشت تا نیمروز پنج‌شنبه ۲۹ اسفند نشان داده که ۱۰۴۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در ایران طی ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شده‌اند. به گزارش ایسنا، شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۸ هزار و ۴۰۷ نفر و مجموع فوت‌شدگان به ۱۲۸۴ نفر رسیده است.

وزارت بهداشت تاکنون آمار تفکیکی قربانیان ناشی از ابتلا به کرونا در شهرهای تهران، قم و گیلان را اعلام نکرده است. برخی گزارش‌های غیررسمی حکایت از آن دارد که به دلیل بالا بودن تعداد فوت‌شدگان، مسئولان انتشار آمار تفکیکی در این سه مرکز و کانون آلودگی را منتشر نمی‌کنند.

با وجود هشدارهای وزارت بهداشت و مسئولان استان قم، دولت هنوز موفق نشده است این شهر را قرنطینه کند. پیش‌تر خبرگزاری‌ها به استناد تصاویر ماهواره‌ای گزارش دادند که گودال‌هایی به مساحت زمین‌های فوتبال در اطراف گورستان‌های شهر قم حفر شده است تا قربانیان ناشی از ویروس کرونا به شکل دسته جمعی دفن شوند.

"طلبه‌های فراری" از جامعه المصطفی

ویروس کرونا تنها موضوع جدال لفظی این دو روحانی اهل سنت و شیعه نیست. در این میان مولوی عبدالحمید محور فعالیت‌های جامعه المصطفی العالمیه را نیز زیر سئوال برده است.

به گزارش انصاف نیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه اهل سنت زاهدان، عبدالحمید هم در ویدئوی منتشر شده و هم در نامه‌ای جداگانه گفته است: «فعالیت جامعه المصطفی برخلاف وحدت است. مجمع تقریب بین مذاهب چه کارهایی را انجام می‌دهد و در جهت وحدت، کار می‌کند اما جامعه المصطفی نه.»

او "گزارش‌های طلاب فراری" را از دیگر مستندات خود درباره‌ فعالیت‌های این مرکز عنوان کرده و در نامه خود به نقل از این طلاب نوشته است که آنها با چه شیوه‌ای و با چه وعده‌هایی از کشورهای مختلف جذب می‌شوند، ولی پس از حضور در جامعه المصطفی با واقعیت‌های دیگری مواجه می‌شوند.

او همچنین عملکرد جامعه المصطفی العالمیه را در مورد "شیعه شدن حدود پنجاه میلیون نفر در جهان" و حضور "حدود هفت هزار طلبه اهل سنت" در این مرکز را زیر سئوال برده و با اشاره به "افزایش دین‌گریزی در ایران طی سال‌های اخیر"، به مسئولان توصیه کرده که "به جای فعالیت در خارج از کشور برای گسترش مذهب، توجه‌شان را به داخل کشور معطوف دارند و با توجه به فقر ملت، هزینه‌ها را صرف مردم ایران ‌کنند".

مولوی به گردانندگان این مرکز توصیه کرده است تا "شفاف‌سازی" و تغییراتی در رویه برنامه‌های خود ایجاد کنند.

جامعه المصطفی نیز واکنشی مختصر به این سخنان داشت و حضور طلاب اهل سنت در مراکز آموزشی خود را مغایر با سیاست تقریب مذاهب اسلامی ندانست و "ادعای شستشوی مغزی دانش‌پژوهان" را اهانت به "صدها فاضل و عالم اهل سنت" ارزیابی کرد.

جامعه‌ المصطفی العالمیه، یکی از مراکز آموزشی مذهبی در قم است که هر ساله از ۱۳۰ ملیت طلبه جذب می‌کند تا در ۲۵۰۰ موضوع مورد نظر این مرکز، درس مذهبی بخوانند. این مرکز تسهیلات قابل توجهی هم برای طلبه‌های خارجی در نظر می‌گیرد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy