Thursday, Apr 9, 2020

صفحه نخست » دعا نکنید کرونا برود، دعا کنید امام زمان بیاید

mehdi_040620.jpgنیلوفر رستمی - ایران وایر

در کنار خیابانی که منتهی به مسجدی در تهران می‌شود، چراغ‌های رنگی را نصب کرده‌اند. وانت بزرگی که پارچه‌های قرمز و صورتی بی‌نظم روی آن پهن شده‌اند، جلوی در مسجد پارک شده است. پشت وانت و در میان حجم پارچه‌های بی‌نظم، چند جوان با لباس‌های شبیه لباس‌های آشنای کادر درمانی که این روزها برای محافظت از کرونا می‌پوشند، با بلندگوهای در دست از «امام زمان» می‌خواهند زودتر ظهور کند.

امام زمان اصطلاحی است که برای امام دوازدهم شیعیان که نامش «مهدی» است، به کار می‌رود.

آن‌ها اعتقاد دارند او زنده و غایب است، روزی ظهور می‌کند و با ظلم و بدی می‌جنگد.

مردی با دستگاه صدا، گوشه دیگر وانت نشسته است و صدای بچه‌هایی را که سرود می‌خوانند، تنظیم می‌کند. گاهی در هوا هم فشفشه‌های رنگی به هوا پرتاب می‌شوند. اما در کنار این کودکانی که هیچ‌کدام به دلیل خواندن، ماسک بر صورت ندارند، مردانی هم در فاصله نزدیک و بدون ماسک حضور دارند.

آن‌ها در زمانی که تمام پزشکان برای مقابله با کرونا، قرنطینه و ماندن در خانه را تجویز کرده‌اند و بسیاری از کشورها در قرنطینه کامل به سر می‌برند، در خیابان‌های شهر تهران بدون رعایت اصول پزشکی، مهدی را می‌طلبند تا مگر او بیاید و آن‌ها را نجات دهد.

از چند روز پیش از نیمه شعبان، «ارزشی‌ها» در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی با راه انداختن کمپینی به نام «مرا دریاب» یا «چله عظیم» و «ظهور امام زمان»، مردم را دعوت می‌کنند تا راس ساعت ۱۰ شب ۲۰ فروردین دعاهایی مانند «الهی عظم‌البلا» که به اعتقاد شیعیان، دعایی برای ظهور امام دوازدهم است را بخوانند.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

آن‌ها دلیل این دعوت را این طور عنوان کرده‌اند که در روزهای کرونا و قرنطینه که نمی‌توان در مساجد حضور یافت، مردم خود در خانه‌هایشان حضرت مهدی را طلب کنند تا مگر او آن‌ها را از کرونا نجات دهد.

اما این دعوت فقط در محدوده ایران نمی‌گنجد بلکه به زبان انگلیسی در توییتر با هشتگ ظهور امام زمان از مردم خواسته شده است تا برای ظهور حضرت مهدی دعا کنند.

«سیدحسن نصرالله»، دبیرکل «حزب‌الله» لبنان نیز در پیام ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی و برخی از رسانه‌ها پخش شد، این کمپین را به یک کمپین جهانی «اجتماع قلب‌ها» تبدیل کرد و خواست که همه مسلمانان جهان به وقت مکه، در یک زمان واحد دعای هفتم «صحیفه سجادیه» را بخوانند تا آن‌ها را از شر کرونا نجات دهد.

خبرگزاری رسمی «حوزه» روز ۲۰ فروردین اعلام کرد پویش اجتماع قلب‌ها به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی مساجد و مراکز مذهبی آغاز به کار کرده است. در این خبر از مردم خواسته شده است تا با ترویج هشتگ اجتماع قلب‌ها و انتشار متن و ویدیو، به این پویش بپیوندند. از مساجد و مراکز فرهنگی مذهبی نیز خواسته است در فضای مجازی تا پایان ماه رمضان برنامه دعا داشته باشند.

اما ظاهرا در برخی از کشورهای اسلامی اساسا این کمپین‌ جدی گرفته نشده ‌است. یک مجتهد صاحب‌نام ساکن عراق با «بی‌نمک» خواندن این کپمین، به «ایران‌وایر» گفت: «مردم این‌جا چنین چیزی را جدی نگرفتند. در مساجد عراق هم برنامه ویژه‌ای برای این کمپین نبوده است. البته که دعا کردن خوب است اما معمولا مسلمانان با خودشان دعا می‌خوانند و نیازی به چنین دعوت‌های بی‌نمکی نیست.»

از سوی دیگر، تعدادی از شهروندان ساکن تهران با مزاح و خنده به «ایران‌وایر» گفتند آن‌ها سیدحسن نصرالله را دوست ندارند که دعوت‌هایش را جدی بگیرند.

براساس گفته آن‌ها، در ساعت ۱۰ شب صدای دعا از پنجره خانه‌های اطرافشان شنیده نشده است.

یک روزنامه‌نگار سابق و ساکن تهران با اشاره به پیام صوتی تلگرامی که از چند روز قبل از نیمه شعبان برای شهروندان ارسال می‌شده است، گفت: «این پیام صوتی را من به طور مرتب دریافت می‌کردم که از مردم دعوت به حضور در این کمپین می‌کرد. کل منظور هم این بود که دعا نکنیم کرونا برود، دعا کنیم امام زمان ظهور کند تا از تمام مشکلات برای همیشه رها شویم.»

براساس این متن که نسخه‌ای از آن نیز در اختیار «ایران‌وایر» قرار گرفته، شخصی با معرفی کمپین چله عظیم که آن را حاصل ایده «مهدی‌دوستان» عنوان کرده است، به مردم پیشنهاد می‌دهد تا در این شرایط سخت به مدت ۴۰ روز برای حضور امام زمان دعا کنند. او می‌گوید این درخواست باید با حضور میلیونی انجام شود.

این شخص در جایی از حرف‌هایش می‌گوید: «تمام چوب‌هایی که ما داریم می‌خوریم، به خاطر بی‌توجهی به امام زمان است.»

او حتی پیش‌بینی می‌کند که مردم به مراتب سال سخت‌تری نسبت به سال گذشته خواهند داشت.
به گفته او، برای جلب خیر و برکات به تعداد شرکت‌کننده زیادی در این کمپین احتیاج است.

این شخص می‌گوید شرایط و مسایلی که اکنون مردم با آن روبه‌رو هستند، حاصل رقم خوردن در شب‌های قدر قبلی بوده است و حالا در شب‌های «قدر» پیش رو، یعنی در شب نیمه شعبان، شب‌های ۱۹، ۲۰ و ۲۱ ماه رمضان اتفاقاتی رقم می‌خورد که به مراتب سخت‌تر از شرایط فعلی است.

شب قدر به اعتقاد مسلمانان، شبی است که اولین آیات قرآن بر پیامبر اسلام، محمد نازل شده است. شیعیان اعتقاد دارند سرنوشت هر سال از زندگی‌ آن‌ها در شب قدر رقم می‌خورد و بی اعتنایی به مراسم استغفار و دعا در شب قدر را به بلایا و مصیبت‌هایی که تا سال آینده سرشان می‌آید، ارتباط می‌دهند.

روزنامه‌نگاری که با «ایران‌وایر» گفت‌وگو کرده است، می‌گوید: «من ساکن محله منیریه تهران هستم؛ محله‌ای به شدت مذهبی. اما من شخصا کسی را ندیده‌ام که به این کمپین بپیوندد. صدای دعایی هم در شامگاه نیمه شعبان از پنجره یا بالکنی نشنیدم.»

یک زن خانه‌دار ساکن تهران می‌گوید:‌ «در محله ما یک مسجد است که غروب نیمه شعبان آتش بازی راه انداخته بودند اما به غیر از آن، نه خانواده ما و نه هیچ خانواده دیگری که می‌شناسم، این دعوت را جدی نگرفتند. خب مسلمانی که معتقد باشد، خودش در دلش دعا می‌خواند و نیازی به این لوس بازی‌ها ندارد. چرا باید مردم را به جای آموزش قرنطینه و رعایت نکات بهداشتی، از شب قدر و مقدرات سال آینده ترساند؟ در ضمن مردم ما نیازی به دعوت بیگانه‌ها ندارند.»

او با مقایسه نیمه شعبان و شامگاه ۱۳ فروردین که کمپینی برای تشکر کادر درمانی و پزشکی شکل گرفته بود، می‌گوید: «شامگاه ۱۳ فروردین برای تشکر از کادر پزشکی و پرستاری خواسته شده بود مردم برایشان دست بزنند. در محله ما که در خیابان ولی‌عصر است، از ساعت هشت تا کمی بعد از ۱۰ شب مردم در تراس‌ها و پشت پنجره‌هایشان زدند و رقصیدند و برای جماعت پزشکی دست زدند. اما برای نیمه شعبان من صدای دعایی از هیچ تراس یا پنجره‌ای نشنیدم.»

با این حال، خبرگزاری «فارس» که وابسته به سپاه پاسداران است، ویدیوهایی منتشر کرد که در آن‌ها صدای یا «مهدی، ادرکنی» از پشت بام‌ها و تراس خانه‌ها به گوش می‌رسید.

در روزهای اخیر بسیاری از ارزشی‌ها در توییتر با هشتگ‌های مختلف درباره این کمپین نوشته‌اند. اما در مقابل، شهروندانی نیز به چنین جریانی انتقاد کرده‌اند.

«بهنام قلیپور»، روزنامه‌نگار و همکار ما در «ایران‌وایر» در توییتر خود با کنایه نوشته است: «تردید ندارم که #امام_زمان پس از ظهور، نه‌تنها اقدامات و عملکرد سربازان و پاسداران گمنامش را تائید خواهد کرد، بلکه بودجه آنها را هم افزایش خواهد داد :)»

اشاره قلی‌‌پور به ماموران اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی است که در ادبیات رسمی حکومت، به نام سربازان امام زمان از آن‌ها یاد می‌شود.

هنوز ۲۱ روز دیگر برای این کمپین و دعوت مردم به دعا برای آمدن حضرت مهدی به جای رفع کرونا باقی مانده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy