با کاهش تقاضای نفت به دنبال بحران کرونا، کشورهای بزرگ تولید کننده نفت به توافقی تاریخی مبنی بر کاهش تولید به میزان ۱۰ میلیون بشکه در روز دست یافتند، هر چند این اقدام گامی اندک در کاهش نگرانی های ناشی از کاهش قیمت نفت محسوب میشود.
***
یورونیوز - طبق اطلاعات بیرون آمده از این جلسه، این میزان کاهش در ماه مه و ژوئن اعمال میشود. طبق این توافق و به نوشته بلومبرگ عربستان سعودی و روسیه بهعنوان بزرگترین تولیدکنندگان نفت در این گروه، هرکدام تولیدات روزانه خود را باید به ۸.۵ میلیون بشکه کاهش دهند. طبق این توافق سهم هر کشور از کاهش تولید حدود ۲۳ درصد خواهد بود.
این توافق هنوز بهطور رسمی اعلام نشده است.
تقاضای جهانی نفت طی هفتههای اخیر به خاطر شیوع ویروس کرونا و قرنطینه شدن میلیاردها نفر در جهان حدود ۳۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران در حاشیه این نشست که بهصورت وبینار در حال برگزاری است، تایید کرد که پیشنهاد کاهش ۱۰ و ۱۲ میلیون بشکهای عرضه روزانه نفت مطرح است. وی در عین حال افزود که این رقم غیر از میزان عرضهای که قرار است از سوی کشورهایی مثل کانادا، نروژ، برزیل و حتی ایالات متحده کاهش یابد. وی تصریح کرد که این کشورها برای کاهش تولیدات نفت خود اعلام آمادگی کردهاند.
وی تاکید کرد که طبق برآوردهایی که دبیرخانه اوپک ارائه داده، اگر در ماه مه ۱۵ میلیون بشکه کاهش عرضه نداشته باشیم، شاهد اضافه عرضه نسبت به تقاضا خواهیم بود و بازار دچار شوک جدی از نظر قیمتی خواهد شد.
وزیر نفت ایران تایید کرد که این میزان کاهش در ماه مه و ژوئن اجرایی میشود: «پیشنهاد شده است که سپس از ژوئیه تا پایان سال جاری میلادی عرضه روزانه به میزان هشت میلیون بشکه کاهش یابد که بر سر این رقم اختلاف نظری وجود ندارد و از ژانویه ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۱ نیز عرضه روزانه به میزان ۶ میلیون بشکه کاهش خواهد یافت.»
وی تصریح کرد که ایران، ونزوئلا و لیبی بهطور طبیعی مستثنا هستند.
قیمت جهانی نفت خام در سه ماهه نخست سال جاری میلادی و تحت تاثیر رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا و افزایش عرضه عربستان و روسیه حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.
کارشناسان معتقدند که سقوط قیمت، ثبات کشورهای وابسته به نفت و ادامه فعالیت تولیدکنندگان نفت شیل ایالات متحده را تهدید میکند. با این حال آنها تاکید دارند که با توجه به تخمین افت ۳۵ میلیون بشکهای تقاضای روزانه نفت، هرگونه توافق کشورهای تولیدکننده برای کاهش تولید به میزانی کمتر از این رقم، چندان به ثبات بازار کمک نخواهد کرد.
آغاز بازگشایی واحدهای صنفی و ادارات در ایران
مصائب زندگی با میلیاردر روس؛ پول و تهدید به مرگ