دویچه وله - عضو مجلس خبرگان هشدار داد که "توطئهگران جهانی" میخواهند به بهانه کرونا دین را "کمرنگ، زمینگیر و استحاله کنند". او میگوید خطرناکترین پدیده در دوران پساکرونا بردن جامعه بشری به "فضای حکمرانی مجازی" است.
حجتالاسلام محمدمهدی میرباقری در یادداشتی که پنجم اردیبهشت در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد احتمال داد برخی قدرتها، "این توطئه خطرناک را طراحی کرده باشند که از فضای به وجود آمده شیوع کروناویروس استفاده کنند".
عضو مجلس خبرگان و رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم در ادامه نوشت: «جنگهای جهانی اول و دوم هم با توطئه برخی کشورها پیریزی شد که پس از آن، جامعه جهانی طرح صلح پایدار و شکلگیری حاکمیت جدید با تأسیس سازمان ملل متحد را پذیرفتند.»
"خطرناکتر از تاسیس سازمان ملل"
او تاسیس سازمان ملل را رویدادی خطرناک خواند و هشدار داد که احتمال قوی وجود دارد که در جهان پساکرونا "پیامدهای خطرناکتر از شکلگیری سازمان ملل متحد" در انتظار جوامع بشری باشد و آن "حمکرانی مجازی دنیا" است.
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم میگوید غرب در دوره رنسانس، بشریت را از عالم غیب "تنزل داد" و ارتباطش را با خدا قطع کرد و این بار قدرتهای جهانی میخواهند انسانها را "از چال به سیاهچال" ببرند و جهان پساکرونا را به صورت شبکهای مدیریت کنند.
میرباقری با بیان این که میلیاردها انسان را به قرنطینه بردند، رزمایش بزرگ حضور فعال در فضای مجازی را شکل دادند و آموزش استفاده از فضای مجازی در دو ماه اخیر بیش از چند سال گذشته است، تاکید کرد: «جامعه مؤمنین تسلیم حکمرانی مجازی نخواهد شد و این طرح قدرتهای جهانی با شکست مواجه میشود.»
شیوع ویروس جدید کرونا در ایران به طور رسمی سیام بهمن ماه تائید شد. شهر قم کانون شیوع کرونا در ایران به شمار میرود و منتقدان میگویند اگر قرنطینه این شهر به رغم مخالفت روحانیان و متولیان اماکن مذهبی به موقع انجام میشد احتمالا گسترش آن به شکل امروز نبود.
سرانجام با شتاب گرفتن شیوع کرونا و افزایش موارد ابتلا و مرگ بر اثر بیماری کووید- ۱۹، به پیشنهاد وزارت بهداشت و تائید ستاد ملی مقابله با کرونا زیارتگاههای ایران تعطیل شدند و تجمعهای مذهبی، از جمله برگزاری نماز جمعه متوقف شد.
با آغاز رفع برخی از محدودیتهای کرونایی، از جمله ازسرگیری فعالیت اقتصادی برخی اصناف، زمزمههایی درباره ضرورت بازگشایی اماکن مذهبی نیز به گوش میخورد که مسئولان بهداشتی با آن موافق نیستند.
«باید مساجد و هیئتها را فعالتر کنیم»
میرباقری در این باره نوشت: «توطئهگران جهانی میخواهند دین را کمرنگ، زمینگیر و استحاله کنند. مسجد و هیأت نباید رخنهپوش دولت مدرن باشد. فعال عمل کردن معنایش این نیست که اصول بهداشتی مسلم را رعایت نکنیم اما اینکه محافل مذهبی، مساجد و هیئتهای مذهبی را تعطیل کنیم خطرناک است. آنها میخواهند مساجد و هیأتها را منزوی کنند؛ ما باید این پایگاهها و محافل را فعالتر کنیم.»
همزمان با انتشار این یاداشت رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در دیدار با آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه خواستار تداوم جدی گرفتن فاصلهگذاری اجتماعی و ادامه رعایت آن برای جلوگیری از بروز موج دوم شیوع کرونا شد که به گفته او ممکن است از موج اول شدیدتر باشد.
به گزارش مرکز خبر حوزه، محمدرضا قدیر در این دیدار گفت: «روند عادیسازی باید بهصورت پلکانی باشد و این سختگیریها آرامآرام کم شود و شهر را رها نکنیم تا مردم یکباره از منزل بیرون نیایند، چون این ویروس هنوز جوان است و ممکن است خود را بازسازی کرده و دوباره منشأ مشکل شود.»
وسایل نقلیه عمومی، بازارها، فروشگاههای بزرگ، بانکها، بیمارستانها و زیارتگاهها به دلیل ازدحام جمعیت و کاهش امکان رعایت فاصلهگذاری اجتماعی از مکانهای پرخطر برای شیوع ویروس کرونا محسوب میشوند.
با این همه حجتالاسلام میرباقری خواستار فعالتر شدن مساجد شده و هدف آن را فراتر از شیوع کرونا عنوان میکند: «مسجد باید به کانونی تبدیل شود که روی همه عرصههای اجتماعی سایه بیندازد. مسجد باید محور حیات اجتماعی جامعه باشد و ائمه جماعات خودشان را برای کارهای بزرگ آماده کنند. هیچ ضرورتی ندارد که با پروتکلهای وزارت بهداشت مقابله کنیم اما مسجد باید به نقطه کانونی ارتباط مردم و عرصههای اجتماعی تبدیل شود و آرام آرام مدل فرهنگ، اقتصاد، سیاست و... را تحتتأثیر قرار دهد.»
در همین حال علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه صبح جمعه تاکید کرد که این نهاد نهایت همکاری را با ستاد ملی مبارزه با کرونا دارد و در این که اماکن زیارتی باز شود یا نشود، "کاملاً تابع" پروتکلهای وزارت بهداشت خواهد بود. او افزود توجه به نظرات کارشناسی را "یک اصل عقلائی و دینی" میداند.
آیتالله میانجی درگذشت