Saturday, Apr 25, 2020

صفحه نخست » استراتژی متفاوت سوئد در مقابله با شیوع ویروس کرونا

sweden_042520.jpgبی بی سی - استراتژی سوئد در مقابله با شیوع ویروس کرونا مبنی بر باز گذاشتن بخش اعظمی از جامعه از حمایت گسترده مردم این کشور برخوردار است. در این کشور از قرنطینه همانند سایر کشورهای اروپایی خبری نیست. تصاویری که از سوئد در شبکه های اجتماعی منتشر می‌شود مشتریان میخانه‌ها را در حالی نشان می‌دهد که بر روی صندلی‌ها در فضای باز نشسته‌ و صف‌های طولانی برای خرید بستنی دیده می‌شود.

براساس اطلاعات بدست آمده اکثریت مردم سوئد، خود داوطلبانه محدودیت‌هایی نظیر فاصله اجتماعی را رعایت می‌کنند. دولت هم اجتماعات بیش از ۵۰ نفر و دیدار از خانه‌های سالمندان را ممنوع کرده است.

به گفته مدی سیویج، خبرنگار بی بی سی در استکهلم، استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی به نحو چشمگیری کاهش پیدا کرده و شمار زیادی از مردم از خانه‌های خود کار می‌کنند.

در استکهلم، پایتخت، که مرکز شیوع ویروس کرونا تا کنون بوده، در شمار مبتلایان تغییرات زیادی دیده نمی‌شود.

برخلاف سایر کشو‌ها که رهبران سیاسی پاسخگوی بحران شیوع کرونا در کشورهایشان هستند، در سوئد آندرس تیگنیل، اپیدمیولوژیست (همه گیرشناس) در اکثریت کنفرانس‌های خبری پاسخگو است.

در این کشور شمار مبتلایان تاکنون ۱۷ هزار و ۵۶۷ نفر برآورد شده و آمار مرگ و میر هم ۲۱۵۲ نفر گزارش شده است.

تصمیم سوئد مبنی بر باز گذاشتن بخش‌های زیادی از جامعه برخلاف سایر کشورهای اروپایی پس از آن اتخاذ شد که تیم دکتر تیگنیل با استناد به شبیه‌سازی تاثیر محدودتر ویروس را در ارتباط با اندازه جمعیت به نسبت سایر دانشمندان از جمله آن‌هایی که گزارش مهم امپریال کالج لندن را تهیه کرده بودند، پیش بینی کرد.

ظاهرا همین گزارش دانشمندان امپریال کالج بود که دولت بریتانیا را ترغیب به برقراری قرنطینه کرد.

اما در سوئد، سازمان بهداشت عمومی این ایده را مطرح کرد که اکثر موارد ابتلا به ویروس کرونا احتمالا خفیف است.

سوئد این مسئله را که سیاستش در مقابله با کرونا با هدف ایجاد "مصونیت گله‌ای" در جامعه است، رد می‌کند.

سوئد با جمعیتی ۱۰ میلیونی زمانی که صحبت از شمار مبتلایان به ویروس کرونا می شود، در بین ۲۰ کشور اول جدول قرار دارد. هر چند در این کشور اکثر تست‌های کرونا تنها از افرادی با علائم شدید گرفته می شود.

در حال حاضر افرادی که در بخش های ضروری کار می کنند هم مشمول تست کرونا شده اند.

در این کشور با توجه به میزان جمعیت شمار مرگ و میر در مقایسه با سایر کشورهای اسکاندیناوی بالاتر است.

برخلاف برخی دیگر از کشورها، آمار سوئد مرگ و میر افرادی را که در خانه های سالمندان و یا مراکز نگهداری هستند را هم شامل می شود.

البته همه کارشناسان و متخصصان با سیاست های فعلی دولت سوئد موافق نیستند.

کلودیا هنسن، اپیدمیولوژیست در انستیتوی تحقیقاتی کارولینسکا، بزرگترین مرکز تحقیقات پزشکی معتقد است که "شمار زیادی جان خود را از دست داده اند."

او از جمله منتقدان سیاست های دولت سوئد است و می گوید که باید بخش زیادی از جامعه در ماه مارس موقتا تعطیل می شد.

خانم هنسن به همراه ۲۲ دانشمند دیگر در نامه‌ای که هفته گذشته در یکی از روزنامه‌های سوئد به چاپ رسید گفته بود: "مقامات بدون استعداد، مسئولیت تصمیم گیری را برعهده گرفتند."

اما بحث‌های علمی اخیر بر این مسئله متمرکز است که چه تعداد از شهروندان سوئد ممکن است بدون نشان دادن علائمی به ویروس کرونا مبتلا باشند.

این اهمیت زیادی دارد به این دلیل که بسیاری از دانشمندان سوئدی معتقدند که در نهایت، این کشور در مقایسه با سایر کشورهایی که در آن‌ها محدودیت‌هایی اعمال شد، احتمالا از مصونیت بالایی برخوردار باشد.

در یک گزارش سازمان بهداشت عمومی سوئد که در هفته جاری منتشر شد گفته شده بود که یک سوم جمعیت این کشور تا شروع ماه آینده میلادی (ماه مه) به کرونا مبتلا می‌شوند. هر چند که این سازمان بعدا این رقم را به ۲۶ درصد اصلاح کرد، اما شمار زیادی از دانشمندان سرشناس سوئدی حتی این میزان را بیشتر برآورد می‌کنند.

پروفسور جان گیسیک، از دانشمندان سابق مرکز اروپایی برای کنترل و مقابله با بیماری‌ها معتقد است که دست کم نیمی از تمام ساکنان استکهلم تا پایان ماه به این ویروس مبتلا می‌شوند.

تام بریتون، ریاضیدان دانشگاه استکهلم حتی پیش‌بینی می‌کند که نیمی از جمعیت سوئد به این ویروس مبتلا شوند.

به اعتقاد اما فرانس، اپیدمیولوژیست، تا زمان تولید واکسن مصونیت "احتمالا برای سوئد بسیار مهم است."

به گفته دکتر فرانس "ممکن است این مصونیت در درازمدت نباشد، اما حتی بدست آوردن چنین مصونیتی در کوتاه مدت، احتمالا برای متوقف کردن این همه گیری کافی است."



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy