- دیدگاه حزب دموکرات آمریکا در مورد رژیم ستمگر جمهوری اسلامی سادهانگارانه و شرمآور است. مردم ایران شعار «مرگ بر دیکتاتور» سرمیدهند و دموکراتها نادیده میگیرند. در ایران رژیم برخلاف خواست مردم در قدرت مانده است.
- دموکراتهای سادهلوح از این واقعیت مستند نیز غافلاند که وقتی پولهای کمکرسانی به ایران سرازیر شوند، بجای رسیدن به مردم و رفع مشکلات آنان، ناپدید میشوند.
-در برجام بر اساس بند موسوم به «بند غروب» فقط برنامه اتمی رژیم ایران ۱۵-۱۰ سال به تاخیر افتاد اما با پایان یافتن این زمان، برنامههای اتمی رژیم به یک فعالیت قانونی تبدیل میشود.
-پس از توافق اتمی چند میلیارد دلار پول به دست رژیم ایران رسید اما جمهوری اسلامی از آنها برای حمایت از تروریستها استفاده کرد. اکنون نیز به دنبال پول بیشتر میگردد و به نظر میرسد که دموکراتها مایلاند خواستههای آنها را برآورده کنند.
- رژیم مذهبی ایران ممکن است در اثر کودتای ویروس کُرونا سقوط نکند اما از سوی دیگر، چرا که نه!
*منبع: هیل
*نویسنده: ای.جی کاشتا
*ترجمه و تنظیم از کیهان لندن
نشریه «هیل» پایگاه خبری- تحلیلی کنگره آمریکا در مقالهای با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی و شبهنظامیان وفادار به تهران علیه منافع آمریکا و بحرانهای داخلی رژیم ایران از جمله فساد حکومتی و نارضایتی گسترده مردم علیه حاکمان تهران به انتقاد از حزب دموکرات آمریکا برای حمایت از ملاها پرداخته است.
در مقدمه این مقاله آمده است، در شرایطی که رژیم ستمگر و تمامیتخواه ایران از داخل زیر فشار روزافزون قرار گرفته و قدرت آن روزانه در بوته آزمایش قرار میگیرد، دموکراتها به دنبال برنامههایی برای کاستن از فشار تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران هستند که بتواند آنها را در کنترل اوضاع کمک کند. اقدامی که ناشی از نادانی، سادهلوحی و عدم درک صحیح از اولویتهاست.
از پاییز گذشته اعتراضات در ایران بسیار جسورانهتر شد. بجای شعار «مرگ بر آمریکا» در تهران شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «مملکت آخوندی نمیخوایم نمیخوایم» شنیده میشود. اگر علی خامنهای کنترل اوضاع را به خاطر سوء مدیریت در کُرونا از دست بدهد تنها نکته مثبت این بیماری همهگیر خواهد بود مگر آنکه دموکراتها کار خودشان را برای رسیدن به اهدافشان پیش ببرند.
هیل در ادامه با اشاره به تلاش دموکراتها برای برداشته شدن تحریمهای رژیم ایران از جمله نامه سناتور دایانا فاینشتاین که از ترامپ خواسته بود از درخواست رژیم ایران برای دریافت وام ۵ میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول برای مقابله با کُرونا پشتیبانی کند و درخواست تعدادی از سناتورهای دموکرات برای برداشته شدن تحریمها علیه جمهوری اسلامی و دولت چپگرای ونزوئلا به بهانه مقابله با کُرونا مینویسد: در این دیدگاه سادهانگارانه و شرمآور این واقعیت نادیده گرفته میشود که در هر دو کشور احساسات ضدرژیم بین مردم قویتر از احساسات ضدآمریکایی است. هر دو این رژیمها قدرت را برخلاف خواست مردم در دست دارند نه به خواست مردم.
این سناتورها بحث خود را به سال ۲۰۰۳ ارجاع میدهند که در زلزله بم ۲۶ هزار نفر را کشته شدند. آنها دولت بوش را به خاطر برداشتن موقت تحریمها و آزاد شدن ۱۵۰ هزار پوند برای خرید تجهیزات دارویی و اعزام ۲۰۰ امدادگر با هواپیمای نظامی به ایران جهت امدادرسانی تحسین میکنند. آنها [سناتورهای دموکرات] میگویند چنین اقداماتی نشان میدهد با وجود همه مشکلات و اختلافات، آمریکا برای حفاظت از جان انسانها اهمیت قائل است.
این سناتورها شاید فراموش کرده باشند در سال ۲۰۱۲ پس از یک زلزله دیگر در ایران وزارت خزانهداری دولت اوباما تحریمها را موقتاً علیه جمهوری اسلامی ایران برداشت. اما پرسش این است که اگر کمکهای آمریکا احساسات ضدآمریکایی [در حکومت] را کاهش میدهد، چرا هنوز در ایران زمامداران مذهبی بر آمریکاستیزی پافشاری میکنند؟ چرا احساسات ضدآمریکایی آنها در سال ۲۰۰۳ و ۲۰۱۲ پس از کمکهای بشردوستانه آمریکا تمام نشد؟! چرا ملاها تشخیص نمیدهند کمکهای بشردوستانه آمریکا در تضاد با دیدگاههای آنها نسبت به «شیطان بزرگ» است؟
دموکراتهای سادهلوح از این واقعیت مستند نیز غافلاند که وقتی پولهای کمکرسانی به ایران سرازیر شوند، بجای رسیدن به مردم و رفع مشکلات آنان، ناپدید میشوند. مایک پمپئو ۲۳ مارس ۲۰۲۰ فاش کرد که بیش از یک میلیارد یورو که با هدف مقابله رژیم ایران علیه ویروس کُرونا در اختیار تهران قرار گرفت ناپدید شده است و یا تجهیزات پزشکی و بهداشتی اهدا شده به ایران در بازار سیاه به فروش میرسند.
پمپئو ۲۸ مارس نیز ویدئویی را منتشر کرد که در آن حسن روحانی از تلاشهای هماهنگ برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی با هدف بازگرداندن پولهای بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر خبر داد. پمپئو گفت که «این تلاش هماهنگ روحانی برای متوقف کردن تحریمهای آمریکا مقابله با ویروس کُرونا نیست بلکه برای رسیدن پول نقد به دست رهبران ایران است».
عادل آذر رئیس دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ۱۴ آوریل در گزارشی اعلام کرد ۴/۸ میلیارد دلار ارز دولتی گم شده است و به جیب شماری از دولتیها رفته است.
در بخش دیگری از این مقاله آمده یکی از دموکراتها که به دنبال نجات رژیم ایران است، جو بایدن معاون سابق ریاست جمهوری در دوران اوباما است. او دوم آوریل در بیانیهای از مخالفت دونالد ترامپ برای پرداخت وام از صندوق بینالمللی پول به ایران انتقاد کرد. این در حالیست که جو بایدن خواستار اقدامات فوری دیگر مثل صدور مجوز گسترده برای شرکتهای داروسازی و تجهیزات پزشکی و ایجاد کانال اختصاصی برای بانکهای بینالمللی، شرکتهای حمل و نقل، بیمهگذاران و سایر شرکتهای خدماتی جهت کمک به حکومت ایران و کم کردن وظایف آن است.
در شرایطی که شرکتهای داروسازی و تجهیزات پزشکی در تلاشاند تا پاسخگوی نیاز بیماران و بیمارستانهای آمریکایی باشند، و در حالی که بانکها، شرکتهای حمل و نقل و شرکتهای بیمه در تلاشاند به مشتریان آمریکایی خدمت کنند، جو بایدن میخواهد کار مضاعف روی دوش آنها بگذارد تا از دردسرها و مسئولیتهای رژیم ایران کم کند! بنابراین قابل ارزیابی است که چرا معاون سابق اوباما میگوید خروج ترامپ از توافق هستهای و استراتژی «فشار حداکثری» شکست خورده است.
در ادامه این مقاله آمده، بایدن ظاهراً فراموش کرده برجام هیچ کاری برای مهار تجاوزگریهای رژیم ایران نکرده است. در ژانویه سال ۲۰۱۶ فقط چند ماه پس از امضای این توافقنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۱۰ ملوان نیروی دریایی ایالات متحده را در آبهای بینالمللی به گروگان گرفت و همان زمان جان کری وزیر خارجه اوباما با رژیم ایران در حال مذاکره بود و حتی در بیانیهای عجیب از مقامات جمهوری اسلامی برای همکاری در حل و فصل سریع این موضوع تشکر کرد. اگر جو بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۰ به ریاست جمهوری ایالات متحده برسد، انتظار میرود این قبیل اقدامات بیشتر شود. بایدن احتمالا دوباره جان کری را وزیر امور خارجه میکند.
حامیان بایدن و همینطور دموکراتها مدعیاند اوباما حداقل به یک توافق رسید! اما آنها دو واقعیت مهم را نادیده میگیرند:
اول اینکه پایان محدودیت فعالیتهای اتمی ایران موسوم به «بند غروب» که دولت اوباما آن را در برجام گنجاند فقط ۱۵-۱۰ سال برنامه اتمی رژیم را به تاخیر انداخت اما با پایان زمان این محدودیتها این برنامهها به یک فعالیت قانونی تبدیل میشود.
دوم اینکه رژیم ایران از همان روز اول با فعالیتهای پنهانی در سایتهای اتمی مخفی به فریبکاری و دروغهای خود ادامه داد!
پس از توافق اتمی چند میلیارد دلار پول به دست رژیم ایران رسید اما جمهوری اسلامی از آنها برای حمایت از تروریستها استفاده کرد. اکنون نیز به دنبال پول بیشتر میگردد و به نظر میرسد که دموکراتها مایلاند خواستههای آنها را برآورده کنند.
در صورت «کاهش تحریمها» به راستی جمهوری اسلامی ایران با پول آن چه میکند؟ رژیم ایران با پول حاصل از کاهش تحریمها، نه به رفع مشکلات مردم ایران بلکه به تحکیم پایههای تضعیفشدهی خود میپردازد:
حقوق و دستمزد حزبالله را پرداخت میکند؛
به گروه تروریستی کتائب حزبالله که به نیروهای آمریکایی در عراق حمله میکنند، کمک میکند؛
موشک در اختیار شبهنظامیان شیعه میگذارد؛
منابع مالی شورشیان از حوثیهای یمن تا تروریستهای حماس در غزه را تأمین میکند؛
به اسم پروژههای فضایی آزمایشهای موشکی انجام میدهد؛
قایقهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به آزار و عملیات ایذائی علیه ناوهای آمریکایی در آبهای بینالمللی ادامه میدهند؛
و حتی ممکن است سازمانهای تروریستی جدید ایجاد کند مثل «عصبه الثائرین» که به سفارت آمریکا در بغداد راکتپرانی میکند.
در پایان این مقاله آمده است که رژیم مذهبی ایران ممکن است در اثر کودتای ویروس کُرونا سقوط نکند اما از سوی دیگر، چرا که نه!
توانایی مستمر جمهوری اسلامی برای سرکوب معترضان و پرداخت پول به سرکوبگران برای حفظ قدرت بسیار حیاتی است. شُل کردن تحریمها و کاستن فشار حداکثری درست مانند دادن حلقهی نجات به رژیمی است که در حال غرق شدن است و برای نجات خود دست و پا میزند.
به کارتان ادامه بدهید دموکراتها و روز رژیم ایران را بسازید!
سه نظامی کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰