Sunday, May 3, 2020

صفحه نخست » توییتی که ۱۴ میلیارد دلار از ارزش تسلا کم کرد + آمدن رقیب چینی

tesla_050320.jpgتوییت جنجالی

اظهار نظر ایلان ماسک، مدیر کارخانه تسلا، درباره قیمت سهام این شرکت باعث کاهش ۱۴ میلیارد دلاری ارزش تسلا شد. آقای ماسک روز جمعه در توییت کوتاهی نوشت که به نظرش قیمت سهام تسلا بیش از اندازه بالا است.

پس از این توییت، قیمت هر سهم تسلا که در آغاز معاملات روز حدود ۷۷۲ دلار بود، شروع به کاهش کرد و تا پایان روز به ۷۰۱ دلار رسید.

آقای ماسک قبلا در سال ۲۰۱۸ به خاطر یک توییت‌ اشتباه درباره تغییر مالکیت تسلا محکوم شده بود. او پس از آن تعهد داد که بدون تایید بخش حقوقی تسلا، در ارتباط با سهام شرکت توییت نکند. ایلان ماسک به روزنامه وال‌استریت ژورنال گفته که توییت اخیرش را بدون اطلاع تسلا منتشر کرده است.

قیمت سهام تسلا در دوازده ماه گذشته دو برابر شده و ارزش این کارخانه را به بیش از صد میلیارد دلار رسانده است. قیمت سهام در ماه‌های اخیر نوسان زیادی داشته است. با آغاز شیوع ویروس کرونا قیمت سهام تقریبا نصف شد، اما دوباره گران شد و قیمتش ۱۲۰ درصد افزایش یافت.

ایلان ماسک علاوه بر نظرش درباره سهام تسلا،‌ در رشته توییتی نوشت که همه دارایی‌هایش را می‌فروشد و دوست‌دخترش از او عصبانی است.

پیش از این توییت، مخالفت ایلان ماسک با تعطیلی کارخانه‌ها به خاطر ویروس کرونا خبرساز شده بود. او در گفتگویی با تحلیلگران بازار سهام نیویورک، سیاست تعطیلی اجباری کارخانه‌ها را فاشیستی خواند و گفت این دستور در تضاد با حقوق اساسی آمریکا است و ریسک زیادی برای تسلا دارد.

آقای ماسک به شدت در برابر دستور مقام‌های محلی برای تعطیلی کارخانه مقاومت کرد و از آن زمان یکی از پرسر و صداترین مخالفان این سیاست بوده است.

توییت‌های جنجالی ایلان ماسک باعث شد خبر درآمد شرکت در سه ماه اول سال به حاشیه برده شود. در حالی که دیگر خودروسازان آمریکایی به خاطر هزینه‌های شیوع ویروس کرونا ضررهای میلیاردی ثبت کردند، تسلا اعلام کرد در سه ماه اول سال ۲۰۲۰ سود کرده است.

وضعیت مالی تسلا در ماه‌های باقیمانده سال ۲۰۲۰، آزمون مهمی برای موقعیت شرکت در آینده است. هزینه زیاد مبارزه با ویروس کرونا برای خودروسازان قدیمی باعث شده توانشان برای عرضه ماشین‌های الکتریکی کم شود. اگر تسلا بتواند تراز مالی خود را در ماه‌های آینده حفظ کند، فاصله‌اش با رقیبان بیشتر شده و موقعیتش را در بازار تثبیت خواهد کرد.

تسلای چینی

شیاوپنگ، خودروساز نوپای چینی، فروش مدل جدیدی را آغاز کرده که از آن به عنوان مهم‌ترین رقیب چینی تسلا نام برده می‌شود. P7 یک سدان الکتریکی است که با قیمتی ارزان‌تر از تسلا مدل ۳ فروخته می‌شود و با هر بار شارژ می‌تواند تا بیش از ۷۰۰ کیلومتر حرکت کند.

شیاوپنگ شش سال پیش با حمایت مالی علی‌بابا، بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی چین، فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت پیش از این یک شاسی‌بلند الکتریکی به نام G3 به بازار عرضه کرده و P7 دومین محصولش است.

1209915.jpgشاسی P7 با همکاری پورشه طراحی شده و بخش‌های دیگری از خودرو هم توسط کارخانه ایتالیایی برمبو و بوش آلمان تامین می‌شود. شرکت دیگری که با شیاوپنگ در ساخت ماشین همکاری می‌کند، ان‌ویدیا، تولیدکننده آمریکایی کامپیوتر است.

P7 اولین خودرویی است که از کامپیوترهای ان‌ویدیا برای پردازش اطلاعات استفاده می‌کند. کامپیوتری که برای مدیریت سیستم خودران ماشین ساخته شده می‌تواند سی‌هزار میلیارد عملیات را در ثانیه پردازش کند و از رقیبان جدی سیستم خودران تسلا است.

ایلان ماسک، مدیر تسلا قبلا پیش‌بینی کرده بود که تا سال ۲۰۲۰ هیچ‌ شرکتی قادر نخواهد بود سیستم خودرانی هم‌تراز با تسلا بسازد.

تسلا و شیاوپنگ تنها در بازار خودرو روبروی یکدیگر نیستند. تسلا یکی از کارمندان سابق خود را متهم کرده که اسرار سیستم خودران شرکت را دزدیده و با خود به شرکت چینی برده است.

شیاوپنگ این ادعا را رد کرده و می‌گوید پس از ماه‌ها همکاری کامل و داوطلبانه در روند تحقیقات، تسلا نتوانسته سندی ارائه کند که نشان دهد شیاوپنگ به این اطلاعات دسترسی داشته و از آن استفاده کرده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy