ناصر اعتمادی - رادیو بین المللی فرانسه
خبرگزاری فرانسه نوشته است که این روزها محافل امنیتی اسرائیل توجۀ ویژه ای به تاثیر بحران کرونا بر حضور نظامی جمهوری اسلامی ایران در سوریه از خود نشان می دهند، به ویژه اینکه با تشکیل کابینۀ جدید ائتلافی اسرائیل، این کشور باید دربارۀ راهبرد جدید خود در قبال دشمن درجۀ یک اش یعنی جمهوری اسلامی ایران تصمیم بگیرد.
خبرگزاری فرانسه تصریح کرده است که ادای سوگند حکومت ائتلافی جدید اسرائیل همزمان است با سفر وزیر امور خارجۀ آمریکا، مایک پمپئو، به بیت المقدس که طی آن وزیر امور خارجۀ آمریکا دربارۀ پروندۀ ایران با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، و بنی گانتز، وزیر آیندۀ دفاع و رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش اسرائیل، گفتگو خواهد کرد.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
خبرگزاری فرانسه می افزاید که در جریان دو هفتۀ گذشته ارتش اسرائیل دست کم شش بار اهداف جمهوری اسلامی ایران را در سوریه بمباران کرده است. خبرگزاری فرانسه می افزاید : هر چند ارتش اسرائیل هرگز رسماً مسئولیت این حملات را برعهده نگرفته است، اما، نفتالی بنت، وزیر دفاع اسرائیل در روزهای گذشته صریحاً اعلام کرد که تا بیرون راندن نیروهای نظامی ایران از سوریه ارتش اسرائیل به حملات خود علیه قوای ایران در سوریه ادامه خواهد داد.
خبرگزاری فرانسه می افزاید که در ماههای گذشته جمهوری اسلامی ایران با بادهای تندی روبرو بوده است : از کشته شدن قاسم سلیمانی به دستور دونالد ترامپ، تا ویروس کرونا که این کشور را به کانون اشاعۀ ویروس در خاورمیانه تبدیل کرده و بالاخره سقوط بهای نفت که در کنار تحریم های آمریکا منابع مالی تهران را خشکانده است. به همین دلیل منابع امنیتی اسرائیل از خود می پرسند که آیا این فشارها بر حضور و اقدام های نظامی ایران در سوریه اثر خواهند گذاشت.
خبرگزاری فرانسه می افزاید که یک منبع امنیتی اسرائیل در روزهای اخیر گفت : "برای اولین بار جمهوری اسلامی ایران نیروهای نظامی خود را در سوریه کاهش داده و برخی پایگاه های خود را نیز در این کشور بسته است."
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک دیپلمات آمریکایی افزوده است : "منطقی است که ایران نیروهای خود را در سوریه کاهش دهد تا منابع خود را صرف ایرانیانی کند که شدیداً از ویروس کرونا در رنج هستند."
با این حال، پرسش این است که اگر جمهوری اسلامی ایران نیروهای خود را در سوریه کاهش می دهد، چرا اسرائیل همچنان مواضع ایران را در سوریه بمباران می کند. در پاسخ، خبرگزاری فرانسه به نقل از آموس یادلین، رئیس پیشین اطلاعات نظامی اسرائیل می نویسد : "به این خاطر که ایرانیان همچنان در سوریه هستند." آموس یادلین در ادامه افزوده است : "اما، به نظر می رسد که ایرانی ها آرایش و موضع نیروهای خود را در سوریه تغییر می دهند"، به این معنا که می کوشند حضور خود را در سوریه از طریق گروه های نیابتی شبه نظامی شیعه تضمین کنند.
یکی دیگر از منابع اسرائیلی به خبرگزاری فرانسه می گوید : "اگر از منظر جمهوری اسلامی ایران به مسئلۀ سوریه نگاه کنیم، مقامات تهران می گویند که آنان وسیعاً در سوریه سرمایه گذاری کرده اند و بهای سنگینی نیز در این راه پرداخته اند. اکنون آنان نمی توانند بدون برداشت محصول سرمایۀ خود سریعاً خاک سوریه را ترک کنند. همین منبع می افزاید که رهبران ایران باید نشان بدهند که مسئله برای آنان نوعی معامله و بده بستان است.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
یورام شوایتزر، پژوهشگر بنیاد ملی مطالعات راهبردی در تل آویو نیز به خبرگزاری فرانسه گفته است که حملات اسرائیل به مواضع ایران در سوریه یا در واکنش به عملیات فزایندۀ تهران صورت می گیرد یا در جهت تضعیف دشمنی که در نتیجۀ بحران کرونا بنیه اش کاهش یافته است. یورام شوایتزر سپس افزوده است : بعید نیست که اسرائیل به هر دو دلیل یعنی در واکنش به عملیات فزایندۀ دشمن تضعیف شده اش در سوریه، مواضع نیروهای ایرانی را در این کشور بمباران می کند.
خبرگزاری فرانسه در پایان به نقل از روزنامۀ اسرائیلی "یدیوت آحارونوت" می افزاید : "در وضعیت حاضر اسرائیل به یک وزیر دفاع و یک فرماندۀ ارتش نیاز دارد که بتوانند نیروهای ایرانی در سوریه را به صورتی تضعیف کنند بی آنکه کل منطقه وارد منازعه ای جدید شود."
مجلس ایران به تبانی با دستگاه های قاچاق متهم شد
جنگ مجلس با شورای نگهبان