-آتشسوزی در محوطه معبد هندوهای بندرعباس در حالی رخ داده که دیوان عالی هند در حال بررسی پرونده مسجد قدیمی بابری در شهر «فیضآباد» ایالت «اوتارپرادش» و حل مناقشهی بین مسلمانان و هندوها بر سر تخریب یا واگذاری این مسجد به مسلمانان است. علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی تخریب و تصاحب این مسجد توسط هندوها در سال دهه ۷۰ خورشیدی را محکوم کرده بود!
-«معبد هندوها» در زمان حکومت محمدحسنخان سعدالملک حاکم وقت بندرعباس، از محل جمعآوری هدایای هندوها، توسط تجار هندی در سال ۱۲۶۸ خورشیدی ساخته شد.
-دلیل دقیق این آتشسوزی هنوز روشن نیست.
کیهان لندن - در حالی که آتشزدن زیارتگاه یهودیان در همدان با انتقادهای شدید در ابعاد جهانی روبروست، ظهر امروز بطور مشکوکی پرستشگاه هندوها در بندرعباس نیز با قدمت ۱۳۱ سال دچار آتشسوزی شد. سازمان آتشنشانی اعلام کرد که منبع آتش غرفههای صنایع دستی بود و خسارتی به بنا وارد نیامده است.
در حالی که به آتش کشیدن زیارتگاه «استر و مردخای» یهودیان در همدان توسط نیروهای بسیجی و حزباللهیهای آتشبهاختیار انتقادهای شدید در ابعاد جهانی به دنبال داشته، ظهر امروز به طرز مشکوکی پرستشگاه هندوها در بندرعباس نیز با قدمت ۱۳۱ سال دچار آتشسوزی شد.
بر اساس گزارش مدیرعامل سازمان آتشنشانی بندرعباس، آتشسوزی ساعت ۱۲:۰۶ دقیقه ظهر امروز شنبه ۲۷ اردیبهشتماه آغاز شده و نیروهای آتشنشانی ۱۲:۱۱ دقیقه برای خاموش کردن آن اقدام کردند.
فرجام دانش مدیرعامل سازمان آتشنشانی بندرعباس گفته است که آتش با موفقیت خاموش شده و هیچ خسارتی به بنای معبد وارد نشده است.
با اینکه دلیل بروز این آتش هنوز بطور دقیق روشن نیست ولی منشأ آتش از غرفههای صنایع دستی ضلع شمالی معبد هندوهای بندرعباس اعلام شده است. در آتشسوزی ۲۰ غرفه صنایعدستی که از جنس چوب و سوند بودند، سوختهاند و ۸۰درصد خسارت به آنها وارد آمده است.
آتشسوزی در محوطه معبدهندوهای بندرعباس در حالی رخ داده که دیوان عالی هند در حال بررسی پرونده مسجد قدیمی بابری در شهر «فیضآباد» ایالت «اوتارپرادش» و حل مناقشهی بین مسلمانان و هندوها بر سر تخریب یا واگذاری این مسجد به مسلمانان است. علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی تخریب و تصاحب این مسجد توسط هندوها در سال دهه ۷۰ خورشیدی را محکوم کرده بود!
برخی وبسایتهای میراث فرهنگی نوشتند که «معبد هندوها» در زمان حکومت محمدحسنخان سعدالملک حاکم وقت بندرعباس، از محل جمعآوری هدایای هندوها، توسط تجار هندی در سال ۱۲۶۸ خورشیدی ساخته شده است.
بنا به گفته باستانشناسان، معبد هندوهای بندرعباس برای عبادت هندوهای مقیم شهر بندرعباس که از سالهای ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴ خورشیدی در آنجا سکونت داشته و به کارهای تجاری میپرداختند، ساخته شده است.
این معبد سنگی از سنگ، ملات گل و ساروج، سنگهای مرجانی، خاک و گچ ساخته شده و یکى از مراکز مشترک فرهنگى و هنرى بین ایران و هند به شمار میرود.
عدم رسیدگی به بنای معبد و تغییرات آب و هوایی، باعث تخریب گستردهی آن شده است. علاوه بر این در جریان مرمتهای ناشیانهی سازمان میراث فرهنگی، نقاشیهای دیواری و ارزشمند این معبد که توسط بومیان و هنرمندان محلی کشیده شده بودند، سفیدکاری شد و از بین رفت!