رادیو بین المللی فرانسه - در حالیکه مقامات دولت ایران امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت/ ۱۷ مه از سربلندی جمهوری اسلامی در دوران کرونا سخنن میگویند، وضعیت استانهای لرستان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی، همچنان بحرانی گزارش شده است. براساس گفتههای مسئولان بهداشتی ایران، شمار مبتلایان جدید بیماری کوویدـ۱۹ در این استانها به شدت افزایش یافته است و در روزهای آینده باید منتظر موج دوم شیوع ویروس کرونا بود.
علیرغم وضعیت بحرانی استانهای لرستان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی، و نگرانیهای مردم از شیوع موج تازه بیماری کویدـ۱۹ در ایران، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی این کشور امروز با انتشار یک پیام توییتری اعلام کرد: «در دوران کرونا، جمهوری اسلامی و زیرساختهای آن در یک امتحان سخت سربلند شدند».
در همین حال کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران ضمن بحرانی خواندن وضعیت خوزستان گفته است که «شمار مبتلایان ویروس کرونا در لرستان به ۱۲۰هزار تن رسیده است».
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
علاوه بر این، شیوع ویروس کرونا در استان آذربایجان شرقی نیز سیر صعودی خود را دنبال میکند. سلمان خدادادی، عضو مجمع نمایندگان این استان، عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی توسط مردم را دلیل افزایش آمار بیماران جدید مبتلا به کوویدـ۱۹ در این استان خوانده است.
در همین حال، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران گفته است که «برای رویارویی با شیوع ویروس کرونا، بسیاری از مناسبتهای اجتماعی کشور باید تغییر کند». ایرج حریرچی امروز در یک نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، خاطر نشان کرد: «تا پاییز سال ۱۴۰۱ خیلی از مناسبات خود را باید تغییر بدهیم». وی همچنین افزود که «تمامی کشورهای درگیر با بیماری کوویدـ۱۹، همچنان تا ۱۸ الی ۲۴ ماه آینده با این بیماری درگیر خواهند بود». معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران درباره پیشبینی آینده کرونا نیز گفته است که «امکان شیوع موج جدید ویروس کرونا در پاییز سال جاری وجود دارد».
ایرج حریرچی در رابطه با وضعیت بحرانی استان خوزستان تصریح کرد که «پیک کرونا در خوزستان دیرتر اتفاق افتاده است» و افزود که «در حال حاضر بازگشاییها ایجاد شده است». وی این موضوع را دلیل افزایش آمار مبتلایان در استانهای سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی نیز خواند.
از سوی دیگر، علی اکبر حق دوست، فوق تخصص بیماریهای عفونی، شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی، دلایل رشد آمار مبتلایان بیماری کوویدـ۱۹ طی روزهای اخیر در ایران را مودر بررسی قرار داد. مهدی حق دوست گفت که «در اوایل شیوع ویروس کرونا، به دلیل محدودیتها فقط افراد بیمار در بیمارستانها تست میشدند؛ اما حال، شرایط تست کرونای افراد که بستری نیستند نیز فراهم شده است». این فوق تخصص بیماریهای عفونی، در خصوص افزایش آمار در چندین استان ایران از جمله خوزستان گفت: «به دلیل عدم رعایت موازین بهداشتی آمار افزایش یافته است». وی همچنین تأکید کرد که «در صورت کوچکترین غفلت، امکان بازگشت ویروس وجود دارد». مهدی حق دوست همچنین تصریح کرد: «با توجه به پیشبینی افزایش بیماری در پاییز و زمستان، شرط عقل این است که خود را برای بدترین شرایط آماده کنیم».
همزمان با افزایش آمار مبتلایان بیماری کوویدـ۱۹ در استانهای لرستان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی، مقامات بهداشتی استان گیلان از ابتلای ۶۰۰ نفر از کادر درمانی این استان به ویروس کرونا خبر داده اند. فردین مهرابیان، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز اعلام کرد که «تا کنون بیش از ۲۰ نفر از کادر درمانی این استان جان خود را در اثر ابتلا به بیماری کوویدـ۱۹ ازدست دادهاند و ۶۰۰ تن دیگر نیز به این بیماری مبتلا شدهاند».
از سوی دیگر، هدایتالله خادمی، نماینده ایذه در مجلس شورای اسلامی، در خصوص وضعیت کرونای استان های جنوبی ایران گفت که برخی از اهالی این استانها «ابتلا به کرونا را پنهان می کنند». وی همچنین تصریح کرد: «ما در جنوب تقریباً بیشترین فاصله را از نظر جغرافیایی با مرکز آلودگی داشتیم و باید بهتر از بقیه جاها با توجه به دوری که داشتیم عمل میکردیم». بر اساس گفتههای هدایت الله خادمی، «برخی از مسئولین سیستماتیک عمل نکردند و مسائل را محلی و قبیلهای حل کردند». نماینده ایذه تأکید کرد که وضعیت امروز جنوب، «نتیجه تصمیمات نادرست ماست». وی در رابطه با برداشتن محدودیتها که موجب شد شماری از کارگران استانهای جنوبی برای حل مشکلات معیشتی خود سرکار بروند، افزود: «کشوری که ۸ درصد از منابع دنیا را دارد، نمیتواند یک ماه حقوق این کارگران را پرداخت کند تا بیماری کنترل شود؟» در ادامه سخنان هدایتالله خادمی آمده است: «یک کارگر بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان روزانه درآمد دارد و اگر دولت و حاکمیت بخشی از آن را تأمین می کرد، او در خانه میماند و شاید ما امروز با شیوع بیماری مواجه نبودیم».
در همین حال، امین شاهرخی، مدیر کل بهزیستی تهران امروز از اجرای طرح چند مرحله یی جمع آوری کودکان کار و خیابان که قشر آسیب پذیر جامعه ایران هستند خبر داد. وی تصریح کرد که جلساتی در خصوص جمع آوری این کودکان برگزار گردیده و تا کنون حدود ۵ مرکز نیز آماده شده است.
از سوی دیگر، وزرات بهداشت ایران، امروز خواستار لغو طرح ترافیک در تهران شد. عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که این طرح باید تا زمان کنترل کرونا به اجرا گذاشته نشود. وی افزود: «در شرایط کنونی ویروس کرونا در کشور شیوع دارد و از طرفی ظرفیت حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس هم پاسخگوی مردم نیست و نمیتوان موضوع فاصلهگذاری فیزیکی را در این شرایط رعایت کرد». عباس شاهسونی گفت که «وزرات بهداشت پیشنهاد میکند که طرح ترافیک تهران اجرا نشود تا مردم بتوانند از خودروهای شخصی خود استفاده کنند». در همین حال، محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران نیز امروز گفت که «ستاد ملی مبارزه با کرونا باید در مورد این طرح تصمیم بگیرد».
بر اساس تازه ترین آمار وزارت بهداشت ایران، ۵۱ بیمار مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را ازدست دادهاند. کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت، امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت/ ۱۷ مه، درباره آخرین آمار کرونا در ایران گفت که «شمار کل جانباختگان بیماری کوویدـ۱۹ در ایران به ۶ هزار و ۹۸۸ نفر رسیده است». کیانوش جهانپور «آمار کل مبتلایان قطعی ویروس کرونا در این کشور را نیز ۱۲۰ هزار و ۱۹۸ نفر اعلام کرد». وی وضعیت استان خوزستان را قرمز خواند و در مورد استانهای سیستان و بلوچستان و کرمانشاه نیز هشدار داد.
جوانی که مدعی ازدواج با دختر ۹ساله شد
آیا ابی از محسن چاوشی دلجویی کرده؟