العربیه - هنوز هم پسلرزههای اعلام ناگهانی ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مورد استفاده از هیدورکسی کلوروکین، (داروی ضد مالاریا) برای درمان کووید ۱۹، در صحنه رسانهای آمریکا و جامعه جهانی بر سر میزان اثر بخشی این دارو در مبارزه با کرونا، که دچار چند دستگی است، قابل مشاهده است که در این گیرو دار، دیدییه راوول، پزشک فرانسوی که به شور و هیجان خود در طرفداری از این دارو شهرت یافته نیز در همان مسیری گام مینهد که ترامپ در پیش گرفته است.
دیدییه که از پیشگامان تبلیغ هیدروکسی کلوروکین برای معالجه کووید ۱۹ بود، در پاسخ به پرسشی در مورد این موضوع که آیا ترامپ این دارو را مصرف کرده، با شوخ طبعی خاصی گفت که پزشک خصوصی ترامپ نیست و نمیداند که ترامپ از چه دارویی استفاده میکند.
راوول با کاستن از جار و جنجال برپا شده پیرامون این موضوع، بشکلی کنایه آمیز پرسید که چرا جهانیان با چنین نگرش هیستریک و جنون آمیزی با این دارو برخورد دارند؟
تعامل هیستریک
اراوول که ریاست بخش بیماریهای عفونی در بیمارستان مارسیلیا را بر عهده دارد، سه شنبه ۱۹ مه، در مصاحبهای با رادیو کلاسیک فرانسه گفت که گونهای جنون جمعی چه در سطح رسانهای یا در میان مسئولان بهداشتی و پزشکان جهان، در قبال «هیدورکسی کلروکین»، قابل تشخیص است که یکی از متداول ترین و مورد اعتماد ترین داروها در جهان به شمار میآید.
راوول افزود که پزشکان جهان این دارو را یک یا چند بار تجویز کردهاند که درمانی ساده و «سنتی» به شمار میآید اما حجم عظیمی از خیال بافیها نیزپیرامون آن تنیده شده و «متهم به ایجاد ایست قلبی و دیگر انواع بیماریها میباشد.»
به گفته راوول، گونهای جنون در تعامل با این دارو مشاهده میشود ولی «کسی که با تجویز این دارو به عنوان درمان برای کووید ۱۹، مخافت میکند، کاملا دیوانه است.»
ترامپ شامگاه سه شنبه ۱۹ مه، اعلام کرد که ۱۰ روز است که ازهیدورکسی کلورکین (ضد مالاریا)، به عنوان پیشگیری از کرونا، استفاده میکند.
او به خبرنگاران کاخ سفید گفت: «من حدود یک هفته و نیم است که روزانه یک قرص از این دارو مصرف میکنم و در زمان معینی هم مصرف خود را متوقف خواهم کرد.»
پایان کار کرونا و عدم بازگشت در قالب موج دوم
گفتنی است، راوول که به اظهار نظرهای آتشین و خلاف دیدگاه غالب پزشکان فرانسه، شهرت دارد، چند روز پیشتر نیز تاکید کرده بود که بحران کرونا در حال پایان یافتن است و ظهور موج دوم این پاندمیک که بیش از ۳۰۰ هزار نفر را رهسپار دیار نیستی ساخته، بسیار نامحتمل مىباشد؛ هر چند که سازمان جهانی بهداشت پیشتر تاکید کرده است که این ویروس، چه بسا هرگز ناپدید نشود.
این پزشک خبر ساز فرانسوی همچنین خاطر نشان ساخته که کرونا در سطح جهان، بشکل کاملا ملحوظی، عقب نشسته و انتظار میرود که شمار موارد تازه ابتلاء به کرونا کاهش یافته و بحران ناشی از آن نیزبکلی از جهان رخت بر بندد.
به گفته راوول، تمامی دادههای علمی نشان دادهاند که ویروس کرونا در مسیر پایان یافاتن قرار گرفته، هرچند که مواردی در اینجا و آنجا بروز خواهند کرد اما دیگر شاهد سونامی شیوع کرونا نخواهیم بود و از میزان پویایی کرونا بشکل ملحوظی کاسته شده است.
یادی از آیتالله خمینی در تیمارستانی در آمریکا