Saturday, May 30, 2020

صفحه نخست » چگونه مدیران سیاسی در ایران بدون حضور در کلاس مدرک می‌گیرند

diploma_052920.jpgکشف بیش 30 هزار مدرک جعلی در میدان انقلاب تهران

دستیار ویژه وزیر علوم: برخی مدیران سیاسی در ایران بدون حضور در کلاس مدرک می‌گیرند

العربیه - فریدون جعفری ‏دستیار ویژه وزیر علوم در امور حقوق شهروندی در پستی اینستاگرامی عنوان کرده که بیش از 30 هزار مدرک جعلی در سال 98 در میدان انقلاب تهران کشف شده و برخی از مدیران سیاسی در ایران بدون حضور در کلاس مدرک دکتری و ارشد می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، جعفری روز شنبه 30 مه 2020 ضمن بیان این مطلب در صفحه شخصی خود تاکید که در برخی موسسات ایران علنا مدرک فروخته می‌شود.

او در ادامه با انتقاد از مدرک‌گرایی در اعتبارسنجی مسئولان و نمایندگان مجلس شورا اظهار کرد: «این روزها در اعتبارسنجی نمایندگان جدید مجلس یکی از موضوعات چالشی مدرک ماخوذه دانشگاهی آنها است چنان چه برخی را از جلوس بر کرسی نمایندگان ملت محروم کرده است، در واقع وقتی حضور در جایگاهی سیاسی را منوط به داشتن کاغذی به نام مدرک می‌کنیم بدون این که آزمون‌ها و ارزیابی‌های درستی از دانش مرتبط با آن مدرک را تقویت و به‌گزینی کنیم نتیجه سوق سیاسیون به سمت مدرک گرایی با استفاده از نفوذ و قدرتشان خواهد شد.»

👈مطالب بیشتر در سایت العربیه

دستیار ویژه وزیر علوم در امور حقوق شهروندی در ادامه تصریح کرد: «در واقع وقتی در دانشگاه‌ها به خصوص دانشگاه‌های غیر دولتی و موسسات غیر انتفاعی نظارت و دقت کافی در نحوه و صدور مدرک دیده نمی‌شود در نتیجه با پدیده‌ای با عنوان مدرک فروشی مواجه خواهیم شد.»

01.jpg

او تاکید کرد: «حتی در مواقعی که ظاهرا درست است هیچ نظارت علمی بر کیفیت فعالیت‌های پژوهشی منتهی به اخذ مدرک صورت نمی‌گیرد و بازار پایان نامه فروشی‌ها، مقاله فروشی ها داغ و پر سود خواهد شد و دانشجویان حتی بدون یک جلسه حضور در کلاس با رانت، لابی و معامله نمره اخذ می‌کند که در این شرایط با نوع دیگری از مدرک بی اعتبار مواجه هستیم.»

جعفری تاکید کرد: «فقط در یک جمع آوری سطحی ابزار و ادوات فروش پایان نامه و کتاب در میدان انقلاب توسط وزارت علوم در سال 98 منتشر شد بیش از 30 هزار نمونه غیر قانونی و جعلی کشف شد یعنی 30000 مدرکی که ظاهرا معتبر هستند اما واقعا بی اعتبار، جعلی و شاید در میان آن 30 هزار بتوان نام برخی از منتخبین فعلی را در صورت بررسی دقیق ، درست و بی‌طرفانه و به دور از نفوذ دید.»

مدیر کل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم همچنین تصریح کرد: «وقتی ملاحظه می‌شود مدیری سیاسی در حال مدیریت کلان هم زمان در دانشگاه هم ثبت نام کرده و مدرک دکتری و ارشد می‌گیرد بدون حضور در کلاس 140 واحد در دو ترم بالاتر از نابغه ترین نابغه‌ها پاس می‌کند شاید مدرکی ظاهرا صحیح داشته باشد اما قطعا جعلی و بی اعبتار است.»
02.jpg

او در پایان خاطر نشان کرد: «در برخی موسسات علنا مدرک فروخته می‌شود به گونه‌ای که نام و عنوان در سوابق موسسه جعلی بوده ولی فقط روی کاغذ فاجعه‌ای در فضای علمی و دانشگاهی در حال رخ دادن است. البته نباید منکر پیشرفت‌های علمی کشور از لحاظ کمیت و کیفیت شد.»

بر اساس گزارش سه‌شنبه 26 مه 2020 خبرگزاری برنا، سخنگوی هیات رئیسه مجلس دهم ایران اعلام کرد که به طور قطع مدرک حوزوی و دانشگاهی حدود 8 نماینده مجلس یازدهم ایران دچار مشکل و تخلف آنها محرز است.

اسدالله عباسی با بیان اینکه منتخبین استان اصفهان و استان‌های جنوبی جزو نمایندگانی هستند که مدارک‌شان دچار ایراد است علت این موضوع را عدم امکان بررسی مدارک تحصیلی منتخبین که تعداد آنها زیاد بوده عنوان کرد.

تقلب و جعل در مدارک تحصیلی نماینده مجلس دهم ایران

این نخستین باری نیست که مدرک تحصیلی جعلی مقامات ایران، آنها را زیر ذره‌بین می‌برد. در مجلس دهم نیز مدرک تحصیلی بسیاری جای سوال و ابهام داشت اما چون بسیاری از این نمایندگان گرایش‌های خاص سیاسی‌شان کمتر نمایان بود، کمتر هم خبر ابهامات مدارکشان به بیرون درز کرد. البته در این بین بودند مسئولینی که داستان مدرک تحصیلی‌شان به دلیل ابهام یا جعلی ‌بودن رسانه‌ای و برخی جنجال نیز شد.

از جمله مدرک تحصیلی علی کردان وزیر کشور در دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد که مدرک دکترایش توسط برخی از نمایندگان زیر سؤال رفت. سایت الف نیز نسبت به صحت مدرک وی از دانشگاه آکسفورد استعلام کرد و دانشکده حقوق دانشگاه آکسفورد، اعطای دکتری به علی کردان را رد کرد.

اما کردان در جلسه معارفه خود اقدام به انتشار یک کپی از مدرک دکترای خود نمود اما با قطعی شدن جعلی بودن مدرک کردان، احمدی نژاد گفت: «مگر خدمتگزاری نیازی به این کاغذپاره‌ها دارد؟» وی همچنین برخلاف دو وزیر دیگر، در حکم وزارت کردان از به کار بردن لفظ دکتر برای او خودداری کرد.

کردان نیز در نامه‌ای به رئیس جمهور جعلی بودن مدرک دکترای خود را پذیرفت و بالاخره معلوم شد تنها مدرک رسمی کردان فوق دیپلم فنی است و او هیچ مدرک رسمی دانشگاهی دیگری ندارد و در نهایت از مقام خود برکنار شد.

در جلسه استیضاح کردان، تعدادی از نمایندگان اعلام کردند که محمدرضا رحیمی، معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور، با پرداخت چک 5 میلیونی به بهانه کمک به مساجد به نمایندگان از آن‌ها خواسته که امضای استیضاح خود را پس بگیرند. اما این اقدامات اثری نداشت و در نهایت کردان با رأی مجلس هشتم از وزارت کشور برکنار شد.

گفتنی است، اسماعیل موسوی سخنگوی ستاد انتخابات ایران، همزمان با برگزاری انتخابات در دوم اسفندماه، مدارک تحصیلی لازم برای ثبت‌نام در انتخابات یازدهمین دوره مجلس ایران را حداقل کارشناسی ارشد و یا معادل آن اعلام کرده بود این در حالی است که برخی نمایندگان در مجلس دهم دارای مدرک تحصیلی کمتر از کارشناسی ارشد مانند دیپلم و فوق‌دیپلم بودند اما به دلیل سابقه نمایندگی مجلس و یا سابقه ایثارگری، از لزوم ارائه مدرک تحصیلی عالی از سوی آنها، چشم‌پوشی شده بود.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy