Monday, Jun 1, 2020

صفحه نخست » حزب چپ ایران (فدائیان خلق): خامنه‌ای از رشد اندیشه‌ی چپ در دانشگاه‌ها نگران است!

Hezb_Chap.jpgعلی خامنه‌ای بر طبق سنت دیرینه‌اش امسال هم با دانشجویان گزینش شده به گفتگو نشست تا آخرین حرف‌های تازه‌‌ی خود را با آنان در میان نهد، یعنی، حزب الله خود را هشیار بکند و به آنان هشدار دهد. او اما پرسش اصلیِ حتی این گزینش‌شده‌های خود در مورد پاسخگو نبودن نهادهای زیر مجموعه‌اش را هم بی پاسخ گذاشت، در عوض ولی بارها ادعای درگیر بودن جمهوری اسلامی در یک "مبارزه‌ی عظیم و وسیع" علیه "جبهه کفر و ظلم و استکبار" را تکرار کرد و سمت و سوی انتخابات ریاست جمهوری آینده را با واژه "دولت جوان و حزب الهی" مشخص نمود.

بر همین بستر او هشدار داد که پرچم مطالبه گری را در دست داشته باشند و نگذارند جریان چپ مارکسیستی آن را در دست گیرد و برافرازد. منظور او از مطالبه گری نیز همانا عدالت اجتماعی است که همواره دانشجویان چپ مدافع سرسخت آن بوده‌اند و جمهوری اسلامی، در اکنون خود مصداق فساد و رانت و غارتگری و ستیز با عدالت اجتماعی. علی خامنه‌ای برای ناچیز شمردن جریان چپ، مدعی "فقر تئوریک" و دارا نبودن "نیروی میدانی، فعال، کارآمد و از خودگذشته" در این جریان اجتماعی دیرینه سال و دارای ریشه در اعماق جامعه شد و به دروغ از "تسلیم شدن تمامیِ رؤسا و بزرگان آن" به امریکا، اسرائیل و گروه‌های سلطنت طلب سخن گفت.

این عقده‌گشایی و کینه‌توزی خامنه‌ای علیه اندیشه و نیروی چپ تازگی ندارد. او در سال ۱۳۹۴ هم در دیدار با جمعى از دانشجویان اسلامی ضمن اعلام شکل گیری این جریانات در دانشگاه‌ها، برآمد آن‌ها را به امریکا نسبت داد و گفت: "اگر واقعیّت داشته‌باشد و الان جریان مارکسیستی به صورت فکری در دانشگاه ما فعّال باشد، قطعاً پول آمریکایی‌ها دنبالش است؛ برای خاطر این‌که انگیزه‌ای وجود ندارد. پول می‌دهند؛ برای این‌که بالاخره خود این شقّه شقّه کردن دانشجوها برای آن‌ها یک نعمت بزرگی است. یکی از شقّه شقّه کردن‌ها هم این است که مارکسیست‌ها را دوباره زنده کنند. "|این سخنان پنج سال پیش و نیز سخنان چند روز قبل او اتفاقاً بیانگر و نشانگر این است که چشم و گوش اطلاعاتی او از واقعیت دانشگاه‌ها و موجودیت و رشد اندیشه و گرایش چپ در دانشگاه‌ها آگاه‌ و سخت از آن نگران است. منظور او از این‌که این نیروها چیزی نیستند و آینده‌ای ندارند، دقیقاً نشانه‌ی ترس او از حضور چپ به عنوان یک جریان بالنده است.

رهبر جمهوری اسلامی براین تصور باطل است که با فروپاشی اتحاد شوروی، سرکوب گسترده‌ی احزاب و سازمان‌های چپ ایران، اعدام صدها تن از کادرهای آن و تصفیه‌ی دانشگاه‌های کشور از دانشجویان و استادان چپ، این جریان در سطح جهان و ایران به تاریخ پیوسته و یکی از "رقبای جهانی، تاریخی و ملی" اسلام حذف شده است. او با این تصور باطل، فکر نمی‌کرد که این جریان بار دیگر در فضای پادگانی دانشگاه‌ها سربلند کند. به همین خاطر با تعجب می‌گوید: "البتّه من شنیده‌ام در دانشگاه‌ ما یک جریان‌هایی باز دارند حرف مارکسیسم را دوباره زنده می‌کنند، منتها این، دمیدن در کوره‌ی‌ خاموش است این، نقش بر آب زدن است ". (سخنرانی سال ۹۴)

دانشجویان مبارز چپ!
برخلاف نگرش این نماد استبداد ولایی، سربرآوردن دیگربار شما دمیدن در کوره‌ی خاموش نیست. این کوره‌ی عدالت خواهی جوشان مدت‌ها است که در سطح جهان و در کشور ما شعله می‌کشد. ولی فقیه رهبر جمهوری اسلامی باید بداند تا زمانی که نظام سرمایه داری حیات دارد، تا موقعی که سود و سرمایه در سطح کشورها و جهان در دست گروهی بسیار کوچک از صاحبان سرمایه متمرکز است، نیروی‌کار و طبیعت استثمار می‌شود، تبعیض و نابرابری حاکم است، فقر و بی عدالتی بیداد می‌کند، شکاف طبقاتی عمق می‌یابد و آزادی به زنجیر کشیده می‌شود، چپ حیات خواهد داشت. چپ موجودیت و رشد و نفوذ خود را از این واقعیات می‌گیرد که جمهوری اسلامی هم اینک و در همه‌ی عرصه‌های برشمرده نمونه عریان ستمگری، فقرزایی و فقرافزایی، تعمیق فاصله‌ی طبقاتی و "آقا زاده‌"پروری است. نه دستگاه‌های تبلیغاتی سرمایه داری و نه سرکوب رژیم‌های مستبد قادر نیستند که ریشه‌ی این نیرو را بکنند.

جریان چپ در دو دهه‌ی گذشته، علیرم جو پادگانی در دانشگاه‌های کشور نه تنها دوباره سربلند کرده است، بلکه، به فعالیت گسترده روی آورده و از امکانات اندک و فضاهای محدود برای دفاع از ارزش‌های عدالتخواهانه و مطالبات کارگران و زحمتکشان کشور بهره گرفته و علیه استبداد حاکم، سیاست‌های نئولیبرالیستی دولت و چپاول گری سرمایه داری لجام گسیخته و برای آزادی و عدالت اجتماعی برخاسته‌است. قبل از انتخابات سال ۸۸ ما شاهد رشد این نیرو در دانشگاه‌های کشور و انتشار نشریات متعدد با اندیشه‌های چپ بودیم. در آن سال وزارت اطلاعات به جوانان و دانشجویان و برخی محافل مطالعاتی چپ یورش آورد و شمار زیادی از آن‌ها را دستگیر کرد. در آن دوره دانشگاه‌ها همانند سال‌های اول انقلاب پاک سازی شد. با این وجود، نسل‌های بعدی دانشجویان به چپ گرایش پیدا کردند و در خیزش آبان‌ماه ۹۸ به خیابان‌ها آمدند و شعار دادند: "فرزند کارگرانیم، کنارشان می‌مانیم". همین ترس و دغدغه‌ از رشد چپ بود که باز به ارگان‌های امنیتی ـ اطلاعاتی دستور داده‌شد تا دست به سرکوب بزنند و تعدادی زیادی از دانشجویان را دستگیر و محکوم نمایند.

اما سرکوب چندباره‌ی این نیرو هرگز کارساز نشده و پس از هر سرکوب سیل جدیدی از نیروهای جدید پا به حیات گذاشته‌است. آن‌ها در روزهای بعد از شلیک موشک سپاه به سوی هواپیمای مسافربری در دانشگاه تهران و امیرکبیر دست به تظاهرات زدند و شعارهای کوبنده‌ علیه جمهوری اسلامی، ولی فقیه و سپاه سر دادند. آن‌ها شعار می‌دادند: "این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت" و "سپاه جنایت می‌کند، رهبر حمایت می‌کند. " دانشجویان پلاکاردهای متعددی که روی آن‌ها شعارهائی علیه نئولیبرالیسم نوشته شده بود، حمل می‌کردند. این برآمد نشان داد که چپ در دانشگاه‌ها پا گرفته و توانسته است ندای خود را به گوش مردم ایران و جهان برساند و در پیوند با مبازرات کارگران و معلمان، صدای آزادیخواهانه و عدالت‌طلبانه‌ی را در دانشگاه‌ها، خیابان‌ها و کارخانه‌ها طنین انداز‌ سازد و در جهت همبستگی دانشجویان با کارگران و معلمان گام بردارد.

همراهان!
حزب چپ ایران (فدائیان خلق) به‌عنوان جریان منتقد و مخالف نظام سرمایه داری، استثمار کار و طبیعت و مدافع آزادی، عدالت اجتماعی، دموکراسی و سوسیالیسم، از نیرو گرفتن جریان چپ در دانشگاه‌های کشور خرسند است و از شعارهای روزهای ۱۱ و ۱۲ دی‌ماه و از همراهی و هم پیوندی شما با کارگران، تهیدستان و معلمان پشتیبانی می‌کند و امیدوار است که جنبش دانشجوئی کنونی همانند دهه‌های قبل از انقلاب بهمن در اساس با چهره آزادیخواهی و عدالت‌خواهی تصویر شود و پرچم چپ در دانشگاه‌های کشور با دست شما برافراشته بماند.

دانشگاه همواره بستر شکل گیری و رشد نیروهای چپ بوده است. حزب چپ ایران (فدائیان خلق) هم‌چون ریشه‌ی خود جنبش فدائی، با شما دانشجویان احساس یگانه دارد و در دفاع از ارزش‌های سوسیالیستی و در مبارزه علیه استبداد و برای آزادی، عدالت اجتماعی، دموکراسی و رفع تبعیض با شما همراه است. امید است پیوند نزدیکی بین جنبش دانشجوئی و احزاب و سازمان‌های چپ شکل گیرد و چپ بتواند با فراروئی به جایگاه تاثیرگذار در سپهر سیاسی کشور، در سمت دهی تحولات دموکراتیک و در گذار به دموکراسی و تحقق مطالبات کارگران و تهیدستان نقش موثری ایفا نماید.

هیئت سیاسی ـ اجرائی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)
۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱ ژوئن ۲۰۲۰



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy