Tuesday, Jun 23, 2020

صفحه نخست » دفاع جامعه یهودیان وین از مسلمانان در برابر اسلام‌هراسی

ost.jpg دویچه وله - جامعه یهودیان وین از مسلمانان اتریش در مقابل مواضع اسلام‌هراسانه سیاستمدار راست‌گرای این کشور دفاع کرد و آن را "جرقه‌ای خطرناک" برای اجتماع خواند. رئیس حزب آزادی اتریش گفته بود که قرآن "خطرناک‌تر از ویروس کرونا" است.

اسکار دویچ، رئیس جامعه یهودیان وین، امروز دوشنبه دوم تیر (۲۲ ژوئن) نسبت به برخوردهای خصمانه با ادیان مختلف و اسلام‌هراسی در اتریش هشدار داد.

آقای دویچ از جامعه مدنی و مردم اتریش خواست که جلوی "این جرقه خطرناک" را بگیرند، زیرا به گفته او، نباید برای چنین تفکراتی "جایی در اتریش" وجود داشته باشد.

نوربرت هوفر، رئیس حزب راست‌گرای آزادی اتریش (FPÖ)، هفته گذشته در جریان یک سخنرانی در وین، پایتخت این کشور، ضمن ابراز نگرانی از حضور مسلمانان در اتریش، قرآن را "خطرناک‌تر از ویروس کرونا" خوانده بود.

رئیس حزب آزادی اتریش در سخنان خود از جمله گفته بود: «من از کرونا نمی‌ترسم، این ویروس خطرناک نیست. قرآن خطرناک‌تر است.»

مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

نوربرت هوفر که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ اتریش با الکساندر فون بلن از حزب سبزها رقابت می‌کرد، با اختلاف اندکی شکست خورد.

سخنان اسلام‌هراسانه این سیاستمدار راست‌گرای اتریش نه تنها باعث شد که او به خاطر "تحریک و تخریب آموزه‌های مذهبی" مورد اتهام و شکایت قرار گیرد، بلکه سخنان او موجب برانگیختن واکنش‌های شدید و اعتراض سیاستمداران احزاب گوناگون و نمایندگان جوامع مذهبی اتریش شد.

اسکار دویچ ضمن خطرناک خواندن این‌گونه گرایش‌های فکری در اتریش گفت: «این تنها مسئولیت مسلمانان نیست که سخنان هوفر را محکوم کنند. جامعه یهودیان نیز در همبستگی با سایر جوامع دینی این سخنان را محکوم می‌کند.»

بنیامین نگله، رئیس دفتر فرهنگی اسرائیل نیز ضمن تایید سخنان رئیس جامعه یهودیان وین، در این باره گفت: «ما نباید اجازه دهیم این نفرت‌پراکنی‌ها بین مردم تفرقه ایجاد کند.» او گفت که این نوع برخوردها "جامعه را به سمت یکجانبه‌نگری سوق می‌دهد، تعصبات را برمی‌انگیزد و باعث افزایش تقویت فعالیت افراط‌گرایان با گرایشات ایدئولوژیک گوناگون می‌شود."

نمایندگان هر دو کلیسای کاتولیک و پروتستان اتریش نیز مخالفت خود را با سخنان سیاستمدار پوپولیست اتریشی ابراز کردند. كریستف شوونبورن، اسقف اعظم وین، تأکید كرد که هیچ یک از ادیان در این کشور نباید مورد فشار و توهین قرار گیرند.

فرانتس لاکنر، اسقف اعظم زالتسبورگ نیز گفت: «ما سوءاستفاده سیاست از دین را محکوم می‌کنیم و از آن فاصله می‌گیریم.» این نماینده ارشد کلیسا خاطرنشان کرد که باید در بحث‌های سیاسی نیز حداقلی از احترام به مذاهب مراعات شود.

در این میان، امید ورال، رئیس جامعه اسلامی اتریش، به زمینه تاریخی سخنان نوربرت هوفر اشاره کرد و گفت که باید این سخنان "در یک بافت تاریخی مورد بررسی قرار گیرد."

او اشاره کرد که این سیاستمدار راست‌گرا درسی از گذشته نیاموخته است و می‌خواهد خاطرات تلخ گذشته را زنده کند. رئیس جامعه اسلامی اتریش با اشاره به زمان تسلط نازی‌ها و کشتار دگراندیشان در این دوران گفت که "مقایسه شدن با ویروس کشنده‌ای مانند ویروس کرونا توسط راست‌گرایان سنتی طولانی دارد."



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy