Friday, Jul 3, 2020

صفحه نخست » واکنش رییس پدافند غیرعامل به حادثه تاسیسات هسته‌ای نطنز

response_070220.jpgاتفاق‌های اخیر میتواند کار دشمن و ضدانقلاب باشد

ایران اینترنشنال - کمتر از بیست و چهارساعت پس از وقوع «حادثه» در تاسیسات هسته‌ای نظنر، رییس سازمان پدافند غیرعامل در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه عمده این اتفاقات ناشی از عدم رعایت مسائل ایمنی است، اما ممکن است بخشی نیز ناشی از حرکات عناصر ضد انقلاب یا دخالت دشمن باشد، گفت که اگر اثبات شود به کشورمان حمله سایبری شده است، پاسخ می دهیم.

غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل گفت که بخش عمده‌ای از حوادثی که اخیرا اتفاق افتاد نتیجه رعایت نکردن مسائل ایمنی است، اما بخشی هم ممکن است ناشی از حرکات عناصر ضد انقلاب و عناصر مرتبط با آن باشد و شاید هم دشمن دخالت داشته باشد.

این سخنان درحالی از سوی رییس سازمان پدافند غیرعامل پس از بیان شد که طی یک هفته گذشته انفجاری بزرگ در بخشی از تاسیسات موشکی واقع در منطقه خجیر رخ داد و کمتر از بیست و ساعت قبل نیز به گفته بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، تاسیسات هسته‌ای نطنز دچار «حادثه»‌ شده است.

غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل، در این برنامه تلویزیونی گفت که «در زمینه حوادثی که اخیرا اتفاق افتاد با توجه به اینکه درگیر جنگ جدی اقتصادی با آمریکا هستیم و در حوزه‌های مختلف کشمکش داریم، نخستین فرضیه این است که این حوادث ممکن است تهدید و ناشی از حرکت دشمن باشد و در مرحله اول، ملاحظات ایمنی را بررسی می‌کنیم.»

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

رییس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به «آتش‌سوزی‌های پارسال مجتمع‌های پتروشیمی»، گفت که در آن آتش‌سوزی‌ها گزینه نخست این بود که ممکن است این آتش سوزی‌ها ناشی از حملات سایبری باشد، اما با بررسی‌ مشخص شد تقریبا همه این آتش‌سوزی‌ها ناشی از رعایت نکردن مسائل ایمنی بود.

جلالی همچنین به آتش‌سوزی و انفجار در کلینیک سینا مهر اشاره کرد که منجر به کشته شدن ۱۹ تن شد و گفت که این آتش‌سوزی «به علت رعایت نکردن مسائل ایمنی در نگهداری کپسول‌های گاز رخ داد و دشمن و مباحث امنیتی در آن مطرح نبود».

درباره تاسیسات هسته‌ای نیز رییس سازمان پدافند غیرعامل گفت که ساختار قرارگاه پدافند هسته‌ای را با مسئولیت استانداران ۷ استان هسته‌ای سازماندهی کردیم و فرمانده سپاه آن استان را به عنوان جانشین قرار دادیم و طرح پدافند هسته‌ای را برای همه این استان‌ها تهیه کرده‌ایم.

او به طور ضمنی به تاسیسات هسته‌ای در نطنز که در استان اصفهان قرار دارد اشاره کرد و گفت که برای هفت اسنان هسته‌ای نیز طرح پدافند هسته‌ای را تهیه کردیم و مانور‌های آزمایشی را در این استان‌ها از جمله استان مرکزی، تهران، بوشهر، قم و اصفهان برگزار کردیم.

جلالی با بیان اینکه همه شهر‌های با مبنای هسته‌ای را به تجهیزات اولیه رفع آلودگی، مجهز کردیم، گفت که پیش از شیوع کرونا، ۵۱ شهر را با کمک شهرداری‌ها و وزارت کشور، تجهیز کرده و با کمک سازمان اورژانس، حدود ۲۰۰ آمبولانس را در سراسر کشور به تجهیزات مقابله با حوادث شیمیایی، بیولوژیک و زیستی مجهز کردیم.

رییس سازمان پدافند غیرعامل همچنین گفت که بیمارستان چمران را به عنوان قطب درمان مصدومیت‌های هسته‌ای تجهیز کردیم و کادر درمانی بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر را هم برای این منظور آموزش داده‌ایم.

غلامرضا جلالی در بخشی از اظهارات تلویزیونی خود به حملات سایبری از سوی ایران و حملات متقابل اشاره کرد و گفت که در سه ماه نخست سال‌جاری اسرائیل و آمریکا در حدود ۱۴ تا ۱۷ مورد ایران را به انجام حملات سایبری متهم کردند. از سوی دیگر در ایران هم طی ۴ تا ۵ ماه گذشته به علت شرایط کرونایی، بیشتر دسترسی‌ها تسهیل شده و بنابراین حملات هکرها نیز افزایش یافته است.

او البته افزود که حملات سایبری از ابتدای سال‌جاری تاکنون بسیار محدود بوده است اما تاکید کرد که امنیت هیچ وقت مطلق نیست و همیشه مسیرهایی برای نفوذ وجود دارد.

جلالی با بیان اینکه قدرت پاسخ و آفند سایبری ما بخشی از قدرت دفاعی کشور است، گفت: اگر اثبات شود به کشورمان حمله سایبری شده است پاسخ می دهیم.

رییس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه مسئول امنیت هر دستگاه در مقابل حملات سایبری رییس آن دستگاه است، گفت که مسئولیت مقابله با حمله‌های سایبری با سازمان پدافند غیرعامل است.

در میان آنچه مقام‌های رسمی تاکنون «حادثه»‌های پیاپی آتش‌سوزی و انفجار در تاسیسات هسته‌ای و نظامی عنوان کرده‌اند، غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل نگرانی خود از میزان اثرگذاری شبکه‌های اجتماعی در تحولات داخلی ایران را پنهان نکرد و گفت که «شبکه‌های اجتماعی در ایجاد ناامنی در حوادث اخیر کشورمان نقش داشته‌اند و موضع سازمان پدافند غیرعامل این است که به شبکه اجتماعی ملی نیاز داریم.

جلالی با بیان اینکه شبکه‌های اجتماعی محل هدایت و سیاست‌گذاری و جهت‌دهی به افکار عمومی مردم است ، تاکید کرد که اگر بخش خصوصی ظرفیت ایجاد «شبکه اجتماعی ملی» را ندارد، دولت باید آن را راه‌اندازی کند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy