یورونیوز - کارهایی که اکثر ما بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب انجام میدهیم، چقدر در موفقیت روزانه ما تاثیرگذار است؟ آیا افراد موفقی همچون بیل گیتس و جف بزوس هم مانند ما صبح خود را با خواندن پیامهای جدید ثبت شده در گوشیهای تلفن همراه آغاز میکنند و به ایمیلهای کاری خود پاسخ میدهند؟ پاسخ به این سوالها منجر به کشف راهبردی جدید برای تضمین افزایش کارآیی روزانه افراد شده است.
بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت میگوید روز خود را با دویدن روی تردمیل و تماشای فیلمهای آموزشی آغاز میکند.
جک دورسی، مدیرعامل توئیتر نیز نیم ساعت نخست روز را صرف مراقبه شخصی میکند و هوارد شولتز، سهامدار عمده استارباکس پیش از آغاز کار خود مدتی دوچرخهسواری میکند.
جف بزوس، موسس و مدیرعامل شرکت آمازون هم پیش از ساعت ۱۰ صبح جلسههای کاری خود را شروع نمیکند و پس از بیدار شدن از خواب چند ساعتی را صرف علاقمندیهای شخصی خود میکند.
اما بسیاری از مردم این روزها وقتی که صبحها از خواب بیدار میشوند، قبل از هر کاری، شروع میکنند به خواندن پیامهای دریافتی و اخبار شب گذشته بر روی گوشیهای تلفن همراهشان. این رفتار بدان معناست که از لحظه بیدار شدن خود را در شرایط پاسخدهی به خواستهای دیگران و اجابت درخواستهای محیط بیرونی قرار میدهیم. در حالی که اگر به جسم و ذهنمان اجازه بدهیم که فارغ از نیازهای جهان خارج خود، در فضایی آرام و متمرکز روز را شروع کنند، آنگاه این فرصت را خواهند داشت که طی روز ابتکار عمل را در دست بگیرند و کارآیی ما را افزایش دهند.
نتایج بررسیهای روانشناسان نشان میدهد که در غیاب فضای خاص صبحگاهی، امور روزانه از ابتدا اسیر خواستهها و نیازهای تحمیلی دنیای خارج میشود و گاه حتی تا پایان روز فرصتی برای انجام موارد مهمی که برای ما اولویت فردی دارد و جزء اهداف مطلوب زندگی ما به شمار میرود، مهیا نمیشود.
به عنوان نمونه اگر روز را با پاسخ دادن به نامه الکترونیک فردی حقیقی یا حقوقی آغاز کنید، از همان شروع روز گوش دادن به موسیقی یا کتابی صوتی را که برای آن از پیش برنامهریزی کرده بودید، اولویت خود را در طول روز از دست میدهد.
توجه به این نکته به ویژه در دوران شیوع ویروس کرونا که بسیاری از افراد در سراسر جهان ناگزیر به تجربه طولانی مدت دورکاری شدهاند، بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. چرا که به مرور قدرت تفکیک محیط کار از خانه برای افراد دشوارتر میشود و همین امر کارکنان را بیش از دوران قبل و دوره کار حضوری درگیر رسیدگی به امور کاری و غیرفردی میکند.
بنابراین روانشناسان معتقدند برای افزایش کارایی روزانه، بهتر است روز خود را با انجام اولویتی و خواستی فردی شروع کنید و بر اموری غیر از کار و امور شغلی تمرکز کنید.