حملات ترامپ، اسرائیل و سایر "پسران قلدر" علیه تهران تنها سبب تشدید تنشها در خاورمیانه خواهد شد
به گزارش آفتابنیوز؛ روزنامه "گاردین" با اشاره به انفجارهای اخیر در تاسیسات موشکی و هستهای ایران و گمانهزنی درباره نقش احتمالی قدرتهای خارجی در آن مینویسد: "اکنون مسلم است که اسرائیل در انفجار تاسیسات غنی سازی نطنز در ایران نقش داشته است. اگر این چنین باشد به نظر میرسد این حمله با اطلاع قبلی دولت ترامپ رخ داده است.
آمریکا و اسرائیل هر دو پیشتر سابقه حملات سایبری مخفیانه علیه تاسیسات هستهای ایران را داشتهاند. اکنون، اما به نظر میرسد سیاست فشار حداکثری ترامپ وارد مرحله تازهای شده است مرحلهای که فعالیتهای خرابکارانه علیه تهران در سطح گستردهتر و علنیتری صورت میگیرند.
فشار بر ایران بیرحمانه و بیامان بوده است. ترامپ علاوه بر خروج از برجام تحریمهای شدیدی را علیه ایران وضع کرد و اکنون خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شده است که در ماه اکتبر منقضی خواهد شد. دولتهای اروپایی مخالف نظر ترامپ در اینباره هستند، اما آنان چندان تاثیرگذار نیستند و صرفا نقش تماشاچی را ایفا میکنند.
گاردین با اشاره به آمار بیکاری و افزایش نرخ ارز در بازار ایران می نویسد: امریکا، اسرائیل و متحدان عربیشان در خلیج فارس امیدوارند فشار اقتصادی و بحران ناشی از کرونا باعث تضعیف نظام سیاسی ایران شوند. در مقابل، ایران به سوی تشدید فعالیتهای هستهای خود حرکت کرده است. در واقع، خرابکاری، تحریم و بیماری، مخلوطی وحشیانه است که ترامپ و فرزندان قلدرش "بنیامین نتانیاهو" و "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان سعودی برای ایران در نظر گرفتهاند، اما این دستور سمی آنان موثر نیست. اقدامات آنان نتیجه معکوس داشته است. ایران همواره تاکید کرده که سلاح هستهای نمیخواهد، اما با اقدامات ترامپ، بیاعتمادی ایران نسبت به امریکا افزایش یافته است.
فشارهای خارجی بر ایران باعث نشد تا آن کشور برنامه موشکیاش را متوقف کند. حضور ایران در سوریه، لبنان، عراق و یمن نیز کم نشده است. واقعیت آن است که تهران آغازگر جنگ نبوده بلکه این ترامپ بود که با ترور ژنرال سلیمانی آغاز جنگ را اعلام کرد. امریکا در حالی او را ترور کرد که گزارشگر سازمان ملل این اقدام امریکا را غیرقانونی خوانده است".
این روزنامه در ادامه میافزاید: "واقعیت آن است که شاید در ایران نارضایتی از وضعیت موجود وجود داشته باشد، اما در صورت حمله خارجی، ایرانیان کشورشان را در اولویت قرار خواهند داد. فاجعه اساسی این است که اگر با ایران محترمانه برخورد میشد آن کشور میتوانست شریکی طبیعی برای غرب و متحدی برای مقابله با افراط گرایی در افغانستان، ترکیه و کشورهای عربی باشد. این عموما دیدی است که بریتانیا نسبت به ایران دستکم از قرن نوزدهم به این سو داشته است. در عوض یک دولت راستگرا و بدون پایبندی به حقوق بین الملل در امریکا با اقداماتاش به تضعیف اصلاحطلبان و میانهروهایی ماننند روحانی و ظریف ادامه میدهد. اقدامات ترامپ سبب افزایش خشم نسبت به امریکا در ایران شد و سبب شد تا محافظهکاران کنترل پارلمان را در آن کشور در دست گیرند و هرگونه گفتگویی با واشنگتن را مصداق خیانت قلمداد کنند. آنان علاوه بر پارلمان، کنترل نهادهای مختلف و رسانهها را در دست دارند و موضعشان تقویت شده است. سیاست امریکا سبب شد حتی "علی لاریجانی" اصولگرای میانهرو نیز کنار رود و "قالیباف" جای او را بگیرد.
آیا وقوع یک فاجعه در خاورمیانه اجتنابناپذیر است؟ در مدت شش ماه آینده اگر ترامپ از قدرت برکنار شود ممکن است از برخورد کشنده جلوگیری شود، اما اگر او در قدرت باقی بماند باید منتظر انفجارهای بیشتری باشیم.