Sunday, Jul 12, 2020

صفحه نخست » چین دو سناتور سرشناس آمریکایی را تحریم کرد

china_071320.jpgبی بی سی - چین در پاسخ به تحریم مقام‌های پکن از سوی آمریکا، اعلام کرده که چند مقام آمریکایی از جمله دو سناتور سرشناس جمهوری‌خواه یعنی تد کروز (تگزاس) و مارکو روبیو (فلوریدا) را تحریم کرده است. هفته گذشته، آمریکا چند مقام چینی را به اتهام نقض حقوق بشر و دست داشتن در ایجاد کمپ‌های اجباری برای بیش از یک میلیون از مسلمانان ایغور در استان شین جیانگ این کشور، تحریم کرد.

ماهیت این تحریم‌ها مشخص نشده است اما هر دو سناتور تحریم شده از منتقدان جدی چین هستند. هر دو نفر، تد کروز و مارکو روبیو در جریان انتخابات سال ۲۰۱۶ از نامزدهای رقابت‌های درون حزب جمهوری‌خواه بودند.

علاوه بر این دو چهر سرشناس، وزارت خارجه چین اعلام کرده که کریس اسمیت، جمهوری‌خواه عضو مجلس نمایندگان کنگره آمریکا؛ ساموئل برانویک، سفیر آزادی‌های مذهبی آمریکا و یک دفتر در کنگره آمریکا که کمیسیون مشترک کنگره-دولت در امور چین نام دارد را هم تحریم کرده است.

وزارت خارجه چین روز دوشنبه، ۱۳ ژوییه، اعلام کرد که این تحریم‌ها پاسخی است به "اقدامات نادرست" آمریکا.

هوئا چانینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته: "ما از آمریکا می‌خواهیم که تصمیم نادرست خود را فورا ملغی کند و سخنان و اقداماتی که دخالت در امور داخلی چین و برضد منافع چین است را متوقف کند".

خانم هوئا از جزئیات تحریم‌های وضع شده سخنی نگفته اما تاکید کرد که: "بنابر تحولات و وضعیت پیش رو، چین واکنش بیشتری را هم در نظر خواهد گرفت."

هفته گذشته آمریکا چند مقام چینی را به اتهام نقض حقوق بشر علیه اقلیت مسلمانان این کشور که اکثر در استان شین جیانگ در شرق این کشور زندگی می‌کنند، تحریم کرد.

مایک پومپئو، وزیرخارجه آمریکا هفته گذشته به هنگام اعلام تحریم‌های آمریکا علیه مقام‌های چینی، اقدامات پکن در شین جیانگ را "بدرفتاری نظام‌یافته و هولناک" خواند.

آمریکا چن گوان‌جو، رئیس حزب کمونیست چین که از او به عنوان معمار سیاست‌های پکن علیه اقلیت‌های این کشور یاد می‌شود را تحریم کرد. آمریکا او را از صدور روادید ایالات متحده محروم کرده و دستور بلوکه شدن هرگونه اموال و دارایی‌هایی او در داخل خاک آمریکا را داده است.

اعضای کنگره ملی خلق از میان افراد مورد تایید حکومت این کشور انتخاب می شوند و این نهاد همواره لوایح مورد نظر رهبری چین را تصویب کرده است. مصوبه کنگره به منظور بررسی و تایید نهایی و ابلاغ برای اجرا در اختیار کمیته دائم کنگره قرار گرفته است.

تنش در روابط پکن و واشنگتن، دو غول بزرگ اقتصاد جهان بر سر مسایلی چون تجارت، همه‌گیری کرونا و قانون امنیتی جدید پکن درباره هنگ‌کنگ بالا گرفته است.

چین تا زمان برملا شدن وجود این کمپ‌ها، گزارش‌ها درباره برپایی آنها را انکار می‌کرد اما بعد از آن که شواهد و مدارک امکان انکار را از مقام‌های این کشور گرفت، پکن به توجیه و استدلال ضرورت برپایی آنها روی آورد.

پس از آن که یک تحقیق مفصل از سوی بی‌بی‌سی در سال ۲۰۱۹ ابعاد جدیدی از کمپ‌های اجباری ایغورها را برملا کرد، دولت چین با انتقاد جهانی به علت رفتارش با ایغورها روبرو شده است.

دو هفته پیش، یک گزارش جدید مدعی شد که چین برای کنترل جمعیت ایغورها زنان این اقلیت مسلمان را به اجبار عقیم کرده یا مجبور به استفاده از دستگاه‌های منع باروری می‌کند. انتشار این گزارش واکنش‌های بین‌المللی علیه پکن را به دنبال داشته است.

دولت چین ادعاهای طرح شده در این گزارش را رد و آن را "بی اساس" خوانده است. پکن مدعی است که این کمپ‌ها را با هدف پیشگیری از افراطی‌گرایی اسلامی و "مبارزه با تروریسم" بر پا کرده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy