Saturday, Jul 18, 2020

صفحه نخست » سخنگوی دولت به جنبش مجازی «اعدام نکنید» واکنش نشان داد

rabii_071720.jpgرادیو زمانه - بازتاب گسترده اعتراض کاربران شبکه‌های اجتماعی به صدور احکام اعدام برای سه معترض آبان ۹۸ واکنش سخنگوی دولت را برانگیخت. علی ربیعی این اعتراض را «محترم» دانست اما بدون اشاره به لزوم توجه به خواست مردم، کاربران معترض به حکومت ایران را به «مزدوری» و «بدخواهی» متهم کرد و آن‌ها را تلویحا «منافق» خواند.

علی ربیعی، سخنگوی دولت روز شنبه ۲۸ تیر در یادداشتی تحت عنوان «بازتاب‌های یک حکم» نسبت به صدور حکم اعدام برای سه تن از معترضان اعتراضات آبان ۹۸ و اعتراض گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی به احکام اعدام، واکنش نشان داد.

کاربران توییتر و اینستاگرام در روزهای گذشته بیش از ۱۰ میلیون بار از هشتگ اعدام نکنید استفاده کرده‌اند تا به صدور حکم اعدام برای امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی اعتراض کنند. این هشتگ در ادامه به بهانه‌ای برای مرور سوابق حکومت جمهوری اسلامی در استفاده از حکم اعدام برای سرکوب معترضان و اقلیت‌ها تبدیل شده است.

مطالب بیشتر در رادیو زمانه

ربیعی علی‌رغم این‌که اعتراض کاربران با هشتگ «اعدام نکنید» را «خواست طبیعی افکار عمومی» و حرکتی «همدلانه» خواند که باید به آن «احترام» گذاشت، برخی از کاربران را به «بدخواهی» و «مزدوری» متهم کرد. ربیعی در بخشی از یادداشت خود درخواست شهروندان ایرانی مبنی بر لغو حکم اعدام‌ این سه زندانی سیاسی را «تلاش مدنی شهروندان برای شنیده شدن» توصیف کرده و خواستار «پاسخ حاکمان برای شنیدن صدای بی‌پیرایه مردم» شده است.

او در یادداشتی که بخش گسترده آن به انتقاد از کشورهای خارجی برای همراهی با اعتراض ایرانیان به حکم اعدام پرداخته، نوشت:«به عنوان مثال وقتی توئیتی با عنوان «ایران را سراسر آبان می کنیم» در فضای مجازی منتشر می‌شود به راحتی می‌توان دریافت که چنین گزاره در خفا، در اعماق کانون‌های بدخواه ایران و«توئیت به مزد» طراحی شده برای ایجاد گسست در همان هشتگ».

این درحالی‌ست که جمعی از کاربران موسوم به «ارتش سایبری» جمهوری اسلامی در روزهای گذشته هشتگ‌های مشابهی را برای ایجاد «گسست» مورد اشاره سخنگوی دولت ایجاد کرده‌‌اند.

سخنگوی دولت همچنین با تأکید بر اینکه از ماهیت پرونده امیرحسین مرادی، محمد رجبی و سعید تمجیدی اطلاعی ندارد، به واکنش رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا اشاره کرده و نوشته: «ترامپ میان اظهارنظر طبیعی یک جامعه و گفت‌وشنودی که می‌باید بین آنان صورت گیرد دخالتی مداخله‌گرانه کرده که اتفاقا نه تنها هیچ کمکی به این گفت وشنود نکرده بلکه با پارازیت، این گفت‌وگوی طبیعی را دچار اخلال می‌نماید.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز پنج‌شنبه ۱۶ ژوئیه/ ۲۶ تیرماه، با انتشار یک توئیت به زبان فارسی در حساب کاربری خود در توئیتر، ضمن محکوم کردن حکم اعدام سه نفر از معترضان آبان، آن را پیام اسفناکی به دنیا توصیف و تاکید کرد که اعدام سه معترض نباید انجام شود.

انتشار این توئیت از سوی دونالد ترامپ واکنش‌های بسیاری را از سوی جریانات سیاسی مختلف از جمله اصلاح‌طلبان حکومتی در ایران به ‌دنبال داشته است.

ربیعی اما در ادامه یادداشت امروز خود اعلام کرده، غرب و به‌خصوص امریکا همیشه به زیان دموکراسی در ایران عمل کرده و به قصد «موج سواری و بهم زدن اوضاع»، فرآیند گفت‌وگو و نتیجه‌گیری در ایران را با «بن‌بست» مواجه می‌کنند.

سخنگوی دولت به صورت تلویحی ادعای نهادهای امنیتی را که هر صدای معترضی را با اتهام وابستگی به «منافقین» سرکوب می‌کنند، تکرار کرد. در ادبیات حکومتی ایران لفظ «منافق» به صورت عمومی برای اشاره به اعضا و هواداران «سازمان مجاهدین خلق ایران» به کار می‌رود. ربیعی استفاده از هشتگ «اعدام نکنید» برای دعوت به اعتراضات خیابانی را «همجوارسازی منافقانه» و «خشونت‌طلبی» خواند. او نوشت: «برخی از آن توئیت‌هایی که هشتگ را درپای خود داشت، لزوماً به معنای «اعدام نکنید» نبود، دقیقاً برعکس؛هدفی جز تسریع والقای شتابزدگی در صدور و اجرای حکم تعقیب نمی‌کرد. هدف اینان کوبیدن بر طبل خشونت در جامعه ایران است و نه دفاع از جان سه جوان».

ربیعی در حالی «القای شتابزدگی» در صدور و حکم اعدام برای سه معترض را زیر سوال می‌برد که به تایید وکیلان سه معترض محکوم به اعدام، آن‌ها حتی پس از صدور حکم نیز اجازه خواندن پرونده را نداشته‌اند و تنها پس از جهانی‌شدن اعتراض مجازی به این احکام، پرونده در اختیار آن‌ها قرار گرفته است.

علی ربیعی نخستین مقام رسمی حکومت ایران است که آن هم پس از دامنه‌دار شدن هشتگ «اعدام نکنید» به اعتراضات جمعی روزهای گذشته واکنش نشان می‌دهد.

اعتراض مجازی به حکم اعدام ادامه دارد اما امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی همچنان در معرض خطر اعدام قرار دارند و احکام آن‌ها تغییری نکرده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy