رادیو فردا - خبرگزاری قوه قضائیه میگوید حکم اعدام مصطفی صالحی، از بازداشتشدگان اعتراضات دی ۹۶ در کهریزسنگ نجفآباد، اجرا شده است.
پیشتر وبسایت مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا) گفته بود با انتشار گزارشها از انتقال آقای صالحی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام، نگرانیها از اجرای حکم اعدام او افزایش یافته است.
هرانا روز سهشنبه به نقل از نزدیکان این زندانی گفته بود آقای صالحی در ۲۴ ساعت اخیر (تا ۱۴ مردادماه) با خانوادهاش تماسی نداشته و «این وضعیت و تداوم بیخبری از او بر نگرانیها از سرنوشت این شهروند افزوده است».
بنا بر گزارشها مصطفی صالحی از بازداشتشدگان اعتراضات گسترده دیماه ۹۶، در کهریزسنگ اصفهان بود.
این گزارشها حاکی است آقای صالحی به «قتل» یکی از نیروهای بسیج متهم شده بود.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
خبرگزاری میزان روز چهارشنبه نوشت که مصطفی صالحی با «سلاح شکاری اقدام به تیراندازی» کرده و «بسیجی پاسدار سجاد شاهسنایی» را به قتل رسانده است.
ریاست دادگاه را مرادعلی نجفپور بر عهده داشت. اما اطلاعات مشخص و بیشتری در پی اعلام تشکیل دادگاه ارائه نشد و حتی مشخص نیست چه کسی وکالت او را برعهده داشته است.
خبرگزاری میزان صبح روز ۱۵ مرداد با اعلام اجرای حکم اعدام همچنان جزئیات مشخصی جز اتهامهای اولیه ارائه نکرده است.
نهادهای ناظر و مدافع حقوق بشر موکدا سیستم قضائی جمهوری اسلامی را به نقض اصول اولیه از جمله حق دسترسی به وکیل اختیاری متهم کرده و میگویند بسیاری از احکام، بهویژه در مورد زندانیان سیاسی در پی شکنجه شدید آنها صادر شدهاست.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی این اتهامها را رد کرده و تاکید کرده «تسلیم» این انتقادها و اعتراضها نمیشود.
در عین حال خود اعدامها نیز با انتقادهای گسترده روبهرو است، بهویژه که جمهوری اسلامی در کنار چین در صدر کشورهایی است که شهروندان را اعدام میکنند.
احکام اعدام شامل شماری از معترضانی شده که در سالهای گذشته در اعتراضات جمعی و یا پس از آنها بازداشت شدهاند. اعتراضاتی به شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی موجود که در خیابانها نیز سرکوب شدند.
اخیرا و در پی انتشار گزارشها از اعدام قریبالوقوع سه معترض بازداشتشده در آبان ۹۸، موج مجازی و گستردهای در اعتراض به احکام اعدام شکل گرفت، که بازتاب جهانی پیدا کرد.
در پی آن اعتراضات گسترده نیز، هرچند اعدام سه معترض، آقایان امیرحسین مرادی، محمد رجبی و سعید تمجیدی فعلا متوقف شده، اما سخنگوی قوه قضائیه گفته بود «گوش ما اصلا به آن ها بدهکار نیست».
نقش ماهواره «نور» سپاه در دستگیری جمشید شارمهد