بی بی سی فارسی - دهها معترض در بیروت در جریان تظاهرات گستردهای که امروز برپا شده وارد ساختمان وزارت خارجه این کشور شدند.
تظاهرات مقابل پارلمان لبنان در بیروت به خشونت کشیده شده است. پلیس برای جلوگیری از ورود معترضان به پارلمان، گاز اشکآور پرتاب کرده است. انفجار مهیب بیروت با بیش از ۱۵۸ کشته، لبنانیها را بیش از پیش از حکومت این کشور خشمگین کرده است.
شماری از معترضان که تعدادشان بیش از پنج هزار نفر برآورد شده، علیه حزبالله لبنان شعار میدهند و شماری دیگر هم دولت لبنان و میشل عون، رئیس جمهور این کشور را مقصر انفجار مرگبار روز سهشنبه میدانند.
معترضان از انفجار بیروت خشمگین هستند و میگویند این اتفاق "ناکارآمدی" نظام سیاسی لبنان را بیش از پیش نمایان کرده است.
آنها در میدان شهدای بیروت جمع شدهاند که در چند ماه گذشته شاهد اعتراضات گسترده لبنانیها علیه نابسامانی وضعیت اقتصادی این کشور بوده است. این بار انفجار بیروت هم بر عصبانیت آنان افزوده است.
نفیسه کوهنورد، خبرنگار بیبیسی که به بیروت رفته میگوید معترضان از تمام مقامهای لبنانی خشمگین هستند و میخواهند آنها کنار بروند. همچنین خانواده کشتهشدگان خواستار شکایت از دولت به مجامع قضایی بینالمللی هستند.
حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله دیروز در سخنرانی خود گفت که این گروه هیچ سلاح و مهماتی در بندر بیروت ندارد. اما تظاهرکنندگان که ظاهرا سخنان او را قبول نکردهاند، امروز علیه حزب الله شعار میدادند.
بسیاری از مردم بیروت خواستار تحقیق یک گروه مستقل بینالمللی درباره انفجار هستند؛ خواستهای که رئیسجمهور فرانسه از آن حمایت کرده اما رئیسجمهور لبنان مخالف آن است.
به گفته یکی از خبرنگاران بیبیسی در بیروت، خشم مردم علیه دولت افزایش یافته و دو تن از وزرا که قصد داشتند از مناطق بهشدت آسیب دیده دیدار کنند، مجبور به ترک این مناطق شدند.
مقامات شمار کشتههای این انفجار را دست کم ۱۵۸ نفر اعلام کردند و بیش از ۲۱ نفر هم مفقود هستند.
شمار مجروحان شش هزار نفر است و ۳۰۰ هزار نفرهم بیخانمان شدهاند.
امروز سه نفر از نمایندگان حزب مسیحی کتائب و دو نماینده دیگر با هدف از رسمیت انداختن پارلمان استعفا کردند اما برای آنکه پارلمان منحل شود باید بیش از ۶۰ نماینده استعفا کنند.
میشل عون، رئیس جمهور لبنان روز گذشته وعده داد که مقصران انفجار مرگبار بیروت مجازات میشوند، او همچنین دخالت "یک حمله خارجی" را یکی از احتمالات انفجار مرگبار بیروت در تحقیقات پیش رو عنوان کرد.
دفتر رئیس جمهور به نقل از آقای عون هم گفته بود که علت این حادثه هنوز مشخص نشده و سه احتمال در حال بررسی است: سهل انگاری، حادثه یا مداخله خارجی.
بسیاری از مردم لبنان خواستار انجام تحقیقاتی مستقل و بینالمللی درباره این حادثه شدند. خواستهای که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از آن حمایت کرده. آقای مکرون دو روز پیش از لبنان دیدار کرد.
رییس جمهوری لبنان انجام تحقیقات مستقل بینالمللی را رد کرده و اطمینان داده که گروه تحقیقات او به کار خود ادامه خواهند داد.
حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان هم روز گذشته در اولین واکنش به این حادثه هر گونه ارتباط بین این گروه و انفجار بیروت را رد کرد.
او همچنین آمادگی حزب الله را برای کمک به افرادی که خانههای خود را از دست دادهاند، اعلام کرد.
زمزمه تبدیل رییسجمهوری به کارگزار رهبری