Sunday, Aug 16, 2020

صفحه نخست » سکته بورس و رونق مسکن، سودگران جابجا می‌شوند؟ + واکنش روحانی

boors_081620.jpgرادیو فردا - در حالی که روز یکشنبه ۲۶ مرداد برای چهارمین روز متوالی کاری، شاخص کل بورس تهران به شدت سقوط کرد، حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران می‌گوید که «نوسانات تصحیح کننده در بورس عادی است».

بعد از سقوط ۶۵ هزار واحدی شاخص کل بورس در روز سه‌شنبه و افت حدود ۲۵ هزار واحدی شاخص در روز چهارشنبه هفته گذشته، این شاخص در روز شنبه نیز دوباره بیش از ۷۲ هزار واحد افت را تجربه کرد و روز یکشنبه هم نزدیک به ۹۰ هزار واحد ریزش داشت که رکوردی تاریخی در سقوط شاخص بورس کشور است.

حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران روز یکشنبه در واکنش به سقوط متوالی و چشمگیر شاخص بورس گفت: «کارشناسان بازار سرمایه نوسانات تصحیح کننده در بورس را امری عادی و طبیعی می‌دانند اما در عین حال باید از ناهماهنگی در اظهارنظرها و اقدامات اجتناب شود».

تاکنون هشدارهای زیادی نسبت به وجود حباب در بازار بورس و دستکاری دولت در آن داده شده است.

از ابتدای سال جاری خورشیدی ریال ایران بیش از ۴۰ درصد ارزش خود را در مقابل ارزهای خارجی از دست داده و با توجه به بحران مسکن، رکود بخش صنعت و تبلیغات گسترده دولتی برای جذب دارایی‌ها، بسیاری از مردم رو به بازار بورس آورده‌اند.

***

رادیو زمانه - حسین خزلی که سایت «بورس‌نیوز» او را کارشناس بازار سرمایه معرفی کرده، گفت که بورس تهران پس از یک دوره رشد با شیب تند، «سنگین شده و به استراحت نیاز دارد».

خبرگزاری مهر اما به نقل از «کارشناسان»، سهامداران حقیقی و «واکنش‌های هیجانی» را یکی از علل عقب‌نشینی شاخص بورس دانست و از زبان مهدی رباطی که او نیز «کارشناس بازار سرمایه» معرفی شد، نوشت: شاخص کل در شش ماهه دوم سال از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد فراتر خواهد رفت.

کاهش شاخص بورس در روزهای گذشته موجب نگرانی سهامداران حقیقی شده است که به امید حفظ ارزش دارایی‌هایشان در شرایطی که رکود و تورم توامان روز به روز دارایی‌های موجود اندک را بی‌ارزش‌تر می‌کند به بورس روی آورده‌اند. به گونه‌ای که بورس نیوز از تشکیل صف فروش سهامداران حقیقی خبر داده است. این خروج اما معنای دیگری نیز می‌تواند داشته باشد؛ کوچ سوداگران و سهام‌بازان به یک بازار تازه.

بورس اوراق بهادار تهران از ماه‌های پایانی سال گذشته پس از مجوز تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها، در مسیر صعودی قرار گرفت و در ماه جاری از مرز شاخص ۲ میلیون واحد نیز عبور کرد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران اما یکشنبه گفت که دولت به عرضه سهام شرکت‌ها و بنگاه‌هایش در بورس ادامه خواهد داد. پیش از این قرار بود در دومین مرحله عرضه دارایی‌هایی دولت سهام سه پالایشگاه در ماه جاری فروخته شود. این عرضه اما تا هفته دولت به تاخیر افتاده است.

فروش اوراق سلف نفت هم که روحانی از آن به عنوان «گشایش اقتصادی» نام برده، پس از مخالفت نمایندگان مجلس و نامه‌ای که‌ محمدباقر قالیباف و ابراهیم رئیسی، دو عضو شورای عالی هماهنگی اقتصادی در مخالفت با این طرح به علی خامنه‌ای نوشتند ، به تعویق افتاده است.

خروج از بورس؛ هجوم به بازار مسکن

همزمان با تداوم افت شاخص بورس، «اقتصاد آنلاین» از هجوم کسانی که «در ماه‌های گذشته در بورس سود کلان کسب کرده‌اند» به بازار مسکن خبر داد.

محمد مافی، عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران افزایش تقاضا برای خرید مسکن در پایتخت را تایید کرده و گفته است: « سرمایه گذارانی که در بورس سود بالایی کسب کرده‌اند، برای حفظ ارزش دارایی‌های خود به بازار مسکن روی آورده‌اند».

مشاوران املاک در تهران به اقتصاد آنلاین گفته‌اند که تقاضا برای خرید ملک در روزهای گذشته افزایش یافته و «حجم معاملات به ویژه در مناطق شرق و غرب پایتخت بیشتر شده است».

همزمانی افزایش معاملات مسکن در تهران و تشکیل صف فروش در تالار سرمایه می‌تواند ارتباط میان افت شاخص و خروج بخشی از سوداگران از بازار سرمایه و کوچ آن به بازار مسکن را تایید کند.

قیمت مسکن در ماه‌های گذشته همچنان روند افزایشی گذشته را ادامه داده اما شیب آن کاهش یافته است. با این حال سیاست دولت برای پرداخت تسهیلات بانکی به انبوه‌سازان که به منظور رونق بخشی به بخش مسکن اجرا خواهد شد، تندتر شدن شیب قیمت‌ها در ماه‌های آینده را محتمل می‌کند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy