Wednesday, Aug 19, 2020

صفحه نخست » از واترگیت تا ترکمنچای: ورود کیهان و رسانه‌های سپاه به فساد پاسدار سابق

kayhan2_081920.jpgپیام یونسی‌پور - ایران وایر

«روزنامه کیهان»، رسانه‌ای که به صورت مستقیم زیر نظر آیت‌الله «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی، اداره می‌‌شود، تیتر یک صفحه اول خود را به «قرارداد مارک ویلموتس» اختصاص داده است.

این نخستین بار پس از سال ۱۳۷۷ است که روزنامه کیهان، عنوان نخست ویترین اولش را در اختیار فوتبال قرار می‌دهد. پیش از این و در سال ۱۳۷۷ زمانی که تیم ملی ایران برای جام جهانی فرانسه آماده می‌شد، روزنامه کیهان «تومیسلاو ایویچ» را در صفحه اول خود مورد نقد قرار داد و او را «دائم‌الخمر» نامید.

kayhan.jpgروزنامه کیهان، سال‌هاست که به عنوان یک نهاد امنیتی-رسانه‌‌ای فعالیت می‌کند. کدهایش گاهی برای دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی کافی است تا پرونده‌ای برای شخص یا یک جریان داخلی باز کنند.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

این بار این روزنامه قرارداد فاجعه‌بار با «مارک ویلموتس»، سرمربی بلژیکی تیم ملی ایران، را با «برجام» مقایسه کرده و به آن با تمسخر لقب «قرارداد برد برد» داده است. به نظر می‌رسد کیهان حتی در یک قرارداد ورزشی که از سوی نماینده سابق اطلاعات سپاه اصفهان در فدراسیون فوتبال بسته شده است نیز به دنبال ضربه زدن به تن نحیف برجام باشد.

در گزارش روزنامه کیهان البته اشاره‌ای دقیق به «مهدی تاج»، رییس سابق فدراسیون فوتبال ایران و فرمانده اسبق اطلاعات سپاه اصفهان و مدیرعامل پیشین «شرکت فولاد متیل» و همچنین عضو دائمی هیئت‌مدیره «شرکت ملی فولاد اصفهان»، نشده است.

همزمانی هجوم روزنامه کیهان در صفحه اول خود به قرارداد مارک ویلموتس با حمله گسترده رسانه‌های وابسته به سپاه همراه بود.

«خبرگزاری تسنیم» در گزارشی، بخش‌هایی از فساد مهدی تاج در عقد قرارداد با سرمربیان تیم ملی ایران را رونمایی کرد. از پرداخت ۲۰۰ هزار دلار به «کارلوس کی‌روش» برای مقام سوم جام ملت‌ها که اصلا وجود خارجی نداشت تا شکست ۸ میلیارد یورویی مقابل مارک ویلموتس.

«خبرگزاری فارس» نیز خبر اول خود را به «آغاز تلاش برای استیضاح وزیر ورزش در مجلس» اختصاص داد. خبری که پیش از این هم در سال ۱۳۹۸ و رسوایی‌های مالی مکرر دو باشگاه «استقلال» و «پرسپولیس» به گوش رسیده بود، اما هرگز به مرحله عملیاتی نرسید.

این بار اما فارس ادعا کرده که کمیسیون اصل ۹۰ به صورت مستقل به پرونده قرارداد با مارک ویلموتس ورود کرده است و تلاش می‌کند شخص وزیر ورزش ایران را در این زمینه استیضاح کند.

در این بین، هیچ خبری از مهدی تاج، رییس پیشین «فدراسیون فوتبال ایران» و عاقد این قرارداد، نیست. منابع خبری در ایران مدعی هستند که این روزها فقط آقازاده‌ او یعنی «علی تاج» که یکی از مهم‌ترین آقازاده‌های پشت پرده فوتبال ایران محسوب می‌شود، در تلاش برای پایین آوردن فضای خشم رسانه‌ای در رسانه‌های دور از سپاه پاسداران است.

منابع خبری «ایران‌وایر» مدعی هستند که مهدی تاج پس از بازگشت از آلمان سه بار تلاش کرد تا مدیران ارشد خبرگزاری‌های وابسته به سپاه را از نزدیک ملاقات کند. تلاش او برای دیدار با این مدیران که از همرزمان او در سپاه هم محسوب می‌شوند، برای سفارش و پایین آوردن فشار رسانه‌های این نهاد نظامی بود. اما در هر تلاش، ناموفق ماند و جواب رد گرفت.

از همان زمان مشخص بود که مهدی تاج پس از فجایع سلسله‌بار در فدراسیون فوتبال و گذاشتن ردپای محسوس از غارت‌های خود و آقازاده‌اش، دست حمایتی سپاه پاسداران را هم دیگر پشت خود نمی‌بیند.

به صورت نمونه حتی «روزنامه جوان»، دیگر رسانه سپاه که تلاش می‌کند در زمینه رونمایی و نقد از مفاسد نماینده‌‌های سپاه در ورزش، میانه‌رو باشد هم قرارداد مارک ویلموتس را «ویلموتس گیت» نامید؛ مقایسه با قرارداد «واترگیت».

مقایسه قرارداد مارک ویلموتس با قراردادهای ننگین تاریخ، حالا به یک مد تبدیل شده است. مثلا «حسن درویشیان»، رییس «سازمان بازرسی کل کشور»، این قرارداد را «ترکمنچای ورزش» خواند. او در پاسخ به سوالی در مورد گزارش ایران‌وایر مبنی بر «مسدود شدن دارایی‌های مهدی تاج به ارزش ۲ میلیون یورو» به تسنیم گفته است: «احتمال دارد که دادسرا این کار را کرده باشد.»

همچنین «نصرالله پژمان‌فر»، رییس «کمیسیون اصل ۹۰ مجلس»، هم امروز مدعی شده است که «به شواهدی» از تبانی مدیران فدراسیون فوتبال در قرارداد مارک ویلموتس دست پیدا کرده‌اند.

در روزهایی که مهدی تاج در تیررس انتقادات است و «مسعود سلطانی‌فر» به عنوان معرف اصلی مارک ویلموتس به فدراسیون فوتبال ایران، در خطر استیضاح قرار گرفته، هیئت‌رییسه سازمان لیگ تصمیم می‌گیرد ورود مربیان و بازیکنان خارجی به فوتبال ایران را تا اطلاع ثانوی ممنوع کند.

پیش از این اما ورود مربیان خارجی با سخنرانی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در جمع ملی‌پوش‌های والیبال ایران ممنوع شده بود.

آیت‌الله خامنه‌ای ۱۶مرداد سال ۱۳۹۸ در سخنرانی خود گفته بود: «درباره‌ سرمربی ایرانی هم همیشه اعتقادم این بوده و واقعاً معتقدم این (مربی ایرانی) برای کشور ما، باشگاه‌ها و مجموعه‌های ایرانی شایسته است. لزومی (به حضور مربی خارج) وجود ندارد.»

نه آن اظهارنظر رهبر جمهوری اسلامی و نه این دستور سازمان لیگ، وجهه قانونی برای «فیفا» ندارد. ایران نمی‌تواند، هیچ مربی یا بازیکنی را به صرف «خارجی بودن» از حضور در هیچ باشگاهی منع کند.

در عین حال نکته قابل توجه این‌جاست که منبع تصمیم‌گیرنده در این زمینه، خود سازنده فاجعه قرارداد ویلموتس و مربیان ملی بوده است و حالا باشگاه‌ها را از حضور مربیان خارجی منع می‌کند.

همین فدراسیون البته با دستور و پیگیری علی تاج، «دراگان اسکوچیچ» را برای «هیچ» بازی ملی سرمربی ایران کرد و ۶ میلیارد تومان با او قرارداد بست.

در حالی که رسانه‌های اصول‌گرا از آغاز برخورد با مهدی تاج و مسعود سلطانی‌فر خبر می‌دهند، وزیر ورزش ایران امروز در سخنرانی خود گفته است: «مردم مطمئن باشند در راستای این حرکت مبارزه با فساد در ورزش که با همکاری وزارت ورزش، وزارت اطلاعات و دستگاه قضایی آغاز شده حتما با مقصران برخورد لازم انجام می‌شود.»

شاید یکی از مطالبات اصلی مردمی که مسعود سلطانی‌فر به آن‌ها وعده می‌دهد، برخورد با شخص وزیر ورزش ایران باشد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy