رویداد ۲۴ - هفته گذشته علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، معاونت فرهنگی این نهاد را تغییر داد و مسعود فیاضی به جای سینا کلهر منصوب شد. مسعود فیاضی مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم و تهران دارای مدرک کارشناسی عمران از دانشکده فنی دانشگاه تهران و استادیار فقه و اصول تحلیلی و اجتهادی است. مواردی همچون عضویت در هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مدیرعاملی کانون اندیشه جوان، ریاست مرکز پژوهشهای جوان، ریاست کانون سپهر اندیشه، معاونت پژوهشی مرکز مطالعات راهبردی بسیج، ریاست شواری راهبری مرکز پژوهشهای جوان در سوابق او دیده میشود.
تغییری که عجیب نبود
سینا کلهر که زمان احمد توکلی وارد مرکز پژوهشها شده بود، در دوره اخیر نامزد انتخابات مجلس بود و در فهرست اولیه اصولگرایان قرار داشت، اما نامش در فهرست نهایی قرار نگرفت و از ورود به خانه ملت بازماند. او ارتباط خوبی با بعضی اصولگرایان داشت و در چند فهرست فرعی هم نامش به عنوان نامزد معرفی شده بود. حتی در فهرستی که یک جریان نزدیک به مدیران احمدی نژاد منتشر کرده بود نام او دیده میشد، اما ائتلاف ایثارگران-قالیباف در نهایت او را در فهرست قرار نداد و حالا در اولین روزهای فعالیت زاکانی، عذر او خواسته شد. البته سپهر تنها نیرویی نبود که عذرش خواسته شد. اصولگرایان از لاریجانی برای ریاست مجلس حمایت کردند و به خاطر همین حمایت نیروهای زیادی در قسمتهای مختلف مجلس مسئولیت گرفتند و حالا با تغییر ریاست مجلس و مرکز پژوهشها، افراد جدید به مجموعه پارلمان اضافه میشوند؛ یکی از مهمترین تغییر و تحولات، حضور مسعود فیاضی برادر داماد زاکانی به عنوان مدیر کل مرکز مطالعات فرهنگی مرکز پژوهشها است.
زاکانی که خود یک بار به خاطر تغییر رشته در دوران دانشگاه، مورد انتقاد اصولگرایان احمدی نژادی قرار گرفته بود، حالا فردی را به عنوان معاون پژوهشی برگزیده که لیسانس عمران و دکترای فقه و اصول دارد. یکی از این اصولگرایان مینویسد «ادعای خویشاوندسالاری درباره این انتصاب کاملا نادرست است. آقای فیاضی از نیروهای قدیمی آقای زاکانی هستند و ازدواج برادر کوچکتر ایشان با دختر آقای زاکانی، پس از آن آشنایی و همکاری بوده است.»
نام مسعود فیاضی در بسیاری از نامهها و بیانیههای حمایتی از زاکانی (در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری) دیده میشود. فیاضی گرچه عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نبود، اما ارتباط زیادی با این مجموعههای سیاسی دارد که برای بررسی آن باید سراغ شبهحزبهای این افراد رفت؛ مثلا بنیاد خیریه وارثین کوثر یکی از نهادهایی است که زاکانی در کنار حسن فدایی و محمد ابراهیم فدایی، در مدیریت آن حضور دارند. ایثارگران و رهپویان، دو حزب موثر و همسوی جریان اصولگرا بودند که توسط فدایی و زاکانی مدیریت میشدند.
ابراهیم فدایی اما در مرکز آموزش علمی کاربردی پژوهش و تبیین گفتمان انقلاب اسلامی با مسعود فیاضی همکاری دارد.
فیاضی سالها قبل مدیر کانون اندیشه جوان تهران بوده است اما سال ۸۹، محمد سرشار جانشین او شده است. (محمد سرشار هم مثل سینا کلهر از اصولگرایانی است که هنوز با حلقه احمدی نژاد ارتباط خوبی دارد)
سرشار که حالا مدیر یکی از شبکههای تلویزیون است در یادداشتی درباره این تغییرات مینویسد «این انتصاب، یک عقبگرد برای مرکز پژوهشهای مجلس است. اعتراض به این انتصاب، نافی ویژگیهای مثبت آقای فیاضی نیست و نباید به بهانه اعتراض، از دایره نقد منصفانه خارج شد یا تواناییهای دیگر ایشان را زیر سوال برد. دغدغه حقیر در این مسأله، حفظ جایگاه بالای تخصصی مرکز پژوهشهای مجلس در عرصه مطالعات فرهنگی است.»
به گزارش رویداد۲۴ جالبترین قسمت فعالیتهای مسعود فیاضی، حضور به عنوان مدیر مسئول مجلات رشد (مجلات وزارت آموزش و پرورش برای دانش آموزان) است. سید امیر موسوی (سردبیر رشد جوان) میگوید سانسور فیاضی در این نشریات به حدی زیاد بود که حتی واژه خوانندگی و آهنگسازی را به سرود و تواشیح تغییر میداد و حتی در جدول کلمات متقاطع باید سوال مربوط به نتهای موسیقی را تغییر میدادند. او در مطلبی بسیار تند، رفتارهای فیاضی را ریاکارانه توصیف کرده است.
علیرضا زاکانی پیش از این نیز یکبار دیگر در ماجرای انتصابهای خانوادگی خبرساز شده بود؛ آنهم زمانی که ماجرای اعتبارنامه تاجگردون در میان بود. همان موقع تاجگردون در توییتی نوشت تاجگردون البته پاسخ داده «شاید من شیشه کثیف باشم ولی دستمال شما [معترضان به اعتبارنامهاش] تمیز نیست.»
حالا که ماجرای یک داماد دیگر مطرح شده، بار دیگر تاجگردون توییتی کرده و به زاکانی تاخته و نوشت ز«اکانی برادر داماد خودش را گذاشت معاونش. زمان بررسی اعتبارنامه در جلسه از من سوال کرد میلاد کرمی داییزاده شماست و چرا در پتروشیمی کار میکند. گفتم پتروشیمی هزار نفر کار میکند اینم یکیش. مادر بزرگ پدر میلاد کرمی میشه دختر دایی من. گفت این یعنی رانت قضاوت با شما.»
هدف رافائل گروسی در سفر به ایران چیست؟