Thursday, Sep 3, 2020

صفحه نخست » ارز به صورت امنیتی کنترل می‌شود، مردم برای روزهای سخت‌تر آماده باشند

rooy2-1.jpgحاج اسماعیلی در گفت‌وگو با رویداد‌۲۴ - دلار در مقایسه با روز‌های گذشته، یک کانال پایین آمد و در مرز ۲۲ هزار تومان قرار گرفت. همزمان بورس قرمزپوش شد و هرگرم طلای ۱۸ عیار ۱ میلیون و ۱۱۶ هزار تومان قیمت‌گذاری شد. کاهش اندک قیمت دلار با کاهش قیمت نه چندان قابل توجه سکه نیز همراه بود و هر سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون تومان در بازار خرید و فروش شد. در بازار جهانی، قیمت طلا افزایش پیدا کرده و انتظار می‌رود قیمت طلا در کشور نیز در روز‌های آتی صعودی باشد.

در فضای کنونی کاهش هزار تومانی قیمت دلار نیز به ایجاد آرامش در بازار ارز منجر نشد و در راستای نوسان‌های چند ماه اخیر و با توجه ادامه کمبود ارز در بازار، تحلیلگران معتقدند دلار قرار نیست در کانال ۲۲ یا ۲۳ هزار تومان باقی بماند و هدفی بالاتر از ۲۵ هزار تومان را برای آن متصور هستند. اگرچه رئیس کل بانک مرکزی اخیرا اعلام کرده بود که سیاست مدیریت نوسان بر تثبیت قیمت اولویت دارد، اما حرکت در این مسیر در شرایطی محقق می‌شود که عوامل بیرونی بانک مرکزی را تحت فشار قرار ندهد و بانک مرکزی بر سیاست مدیریت نوسان متمرکز شود.

عمر آشفتگی بازار ارز به درازا کشیده است و پیش بینی‌های متعددی درباره آن مطرح می‌شود. یک کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است که ارز به صورت امنیتی کنترل می‌شود. وی در گفت‌وگو با رویداد‌۲۴ می‌گوید اینکه بانک مرکزی یا سازمان‌های مربوطه در خصوص مدیریت قیمت‌ها بحث‌هایی را مطرح می‌کنند که به افزایش نرخ ارز دامن می‌زنند قابل قبول نیست. شبکه خرید و فروش ارز و مدیریت آن کاملا تحت نظارت بانک مرکزی و دولت است و نمی‌توانیم التهاب‌ها و نوسان‌های ارزی را به گردن دلالان و بازار سیاه بیندازیم.

دچار یک تورم بزرگ هستیم

حمید حاج اسماعیلی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با رویداد‌۲۴ می‌گوید: تحریم عامل مهمتر و اصلی‌تری برای ایجاد چنین شرایط اقتصادیی است و تحریم‌ها است که به مشکلات اقتصادی کشور دامن می‌زند. از سوی دیگر ما تحت تاثیر مسائل سیاسی در نوسان‌های ارزی نیز هستیم و به دلیل برخی ارتباطاتی که با برخی از کشور‌ها داریم به بدتر شدن شرایط اقتصادی کشور منجر می‌شود و ما گا‌ه می‌بینیم که در یک روز نرخ ارز آنچنان بالا می‌رود و متناسب با آن در روز دیگری نرخ ارز به یکباره کاهش پیدا می‌کند. این نشان می‌دهد که تحریم‌ها اثرات خود را روی کشور و اقتصاد ما گذاشته است و دچار یک تورم بزرگ نیز هستیم.

حاج اسماعیلی ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل تحریم‌ها و عدم صادرات و ورود ارز، کشور برای تهیه ارز با مشکلات جدی روبرو است که همین مسائل باعث ایجاد نوسان در قیمت ارز می‌شود. به تبع آن این افزایش قیمت روی سایر کالا‌ها از جمله طلا تاثیر خود را می‌گذارد. به دلیل واردات و صادرات وابستگی زیادی به ارز وجود دارد و نمی‌توانیم به راحتی بدون مدیریت بازار ارز کشور را اداره کنیم. زیرا برای واردات مواد اولیه طبیعتا نیاز به ارز داریم.

ارز به صورت امنیتی کنترل می‌شود

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ارز در کشور برخلاف سایر خبر‌هایی که منتشر می‌شود، تحت مدیریت است، گفت: ارز به صورت امنیتی کنترل می‌شود. اینکه بانک مرکزی یا سازمان‌های مربوطه در خصوص مدیریت نرخ ارز بحث‌هایی را مطرح می‌کنند که به افزایش نرخ ارز دامن می‌زنند قابل قبول نیست. شبکه خرید و فروش ارز و مدیریت آن کاملا تحت نظارت بانک مرکزی و دولت روحانی است و نمی‌توانیم التهاب و نوسان‌های ارزی را به گردن دلالان و بازار سیاه بیاندازیم. کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند هم کاملا در چارچوب بانک مرکزی فعالیت می‌کنند؛ بنابراین آن مقدار ارزی که بتواند در بازار آزاد برای نرخ ارز ایجاد اختلال کند اصلا وجود ندارد.

وی ادامه داد: زمانی که مشکلات ارزی داشته باشیم طبیعتا در پی آن مشکلاتی ایجاد می‌شود. کسانی که تقاضای ارز می‌کنند و دولت و بانک مرکزی نمی‌توانند آن را تامین کنند قطعا مشکلاتی را هم به همراه خواهند داشت؛ بنابراین فکر می‌کنم تا زمانی که درآمد‌های ارزی کشور افزایش پیدا نکند و دغدغه بانک مرکزی برای توزیع ارز در کشور منطقی نشود همچنان شاهد تورم و نوسان و سایر مشکلات بازار ارز خواهیم بود. بانک مرکزی باید مردم را برای روز‌های سخت‌تر آماده کند، زیرا کمبود‌های ارزی کاملا مشهود است.

کسری بودجه عامل تورم است

حاج اسماعیلی با بیان اینکه موضوع نقدینگی با ارز بحث جداگانه‌ای است، تصریح کرد: زمانی که تورم در کشور شکل می‌گیرد خود به خود نقدینگی افزایش پیدا می‌کند. اثرگذاری اصلی تورم افزایش نقدینگی و حجم پول و کاهش ارزش نرخ ریالی کشور است. تا زمانی که تورم در کشور وجود دارد نمی‌توانیم انتظار مدیریت و کنترل نقدینگی در کشور را داشته باشیم. تورم در اقتصاد‌های بسیار قوی گاهی شرایطی را برای انبساط بازار ایجاد می‌کند؛ یعنی حجم پول را افزایش می‌دهد که شرایط را برای داد و ستد بیشتر در کشور صورت دهد. اما متاسفانه در اقتصاد ما اینگونه نیست.

وی افزود: ما همیشه تورم را در کشور داشتیم، اما، چون اقتصاد مسیر اصلی خود را داشته فشار کمتری را شاهد بودیم. اکنون کسری بودجه باعث ایجاد تورم در کشور شده است؛ این یعنی وقتی کشور نتواند منابع خود را با پشتوانه صحیح تامین کند، مجبور به استقراض از بانک مرکزی می‌شود و به نوعی اسکناس بدون پشتوانه در کشور توزیع می‌کند. این واقعیت کاملا متصور است که تورم در کشور شکل می‌گیرد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy