Wednesday, Sep 23, 2020

صفحه نخست » جمهوری اسلامی ایران: طرح قانونی جدید برای پابرجایی« دیوار رقمی» و سانسور بیشتر اینترنت

Internet.jpg گزارش‌گران بدون مرز - مجلس شورای اسلامی طرح برای «ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» را پس از بررسی در کمیسیون فرهنگی مجلس در آینده به رای خواهد گذاشت. نظرداشت قانون این جدید به دست نظامیان سپردن مهار اینترنت در کشور است. گزارش‌گران بدون مرز (RSF) خواهان پس گرفتن این طرح آزادی‌ستیز و به جمهوری اسلامی ایران که یکی از ۲۰ کشور درنده رقمی آزادی رسانه‌ها در سال ۲۰۲۰ است، یادآور می‌شود پایبندی‌های خود به حقوق جهانی در عرصه آزادی اینترنت رعایت کند.

بیش از چهل نماینده مجلس شورای اسلامی پیشنهاد طرحی را به نام «ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» به تاریخ ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۹ به هیات رییسه مجلس دادند. این طرح قرار است برای تصویب به رای گذاشته شود.

این طرح قانونی در نظر دارد که «مدیریت درگاه‌های ورود و خروج پهنای باند ارتباطی با خارج از کشور به ستادکل نیروهای مسلح سپرده‌ شده و برهمین اساس «حدود و ثغور وظایف با پیشنهاد ستادکل نیروهای مسلح و با تصویب مقام معظم رهبری مشخص خواهد شد.» این طرح هیات نظارتی متشکل از بیشترین ارگان‌های دولتی و نظامی امینتی برای ساماندهی و نظارت بر پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی و تصمیم برای ادامه فعالیت آنها» پیشنهاد داده است. همچنین برای «اشخاصی» که از این قانون سرپیچی کنند مجازات‌هایی سختی در نظر گرفته است. از این میان عدم ثبت رسمی پیام‌رسان و یا استفاده از وی پی ان، جریمه یا زندان در نظر گرفته شده است.

ایریس دو ویلان مسئول بخش فناوری RSF در این باره می‌گوید : « این طرح که برای مهار کامل و مسدود کردن دسترسی به اطلاعات و بازداری مردم ایران از روای دانستن است، روزنی است به «اینترنت حلال» که پیش از این اجرایی شده است. جمهوری اسلامی ایران امضا کننده شماری از پیمان‌های جهانی است و باید پایبندی خود به آنها را پاس دارد و از این میان دسترسی آزاد به اینترنت. ما از مقام‌های حکومت ایران می‌خواهیم بررسی این طرح پیشنهادی برای قانونی آزادی ستیزانه را لغو کنند.»

جمهوری اسلامی ایران،امضا کننده‌ی بسیاری از عهدنامه‌های بین‌المللی است. ایران، عضو اتحادیه جهانی ارتباطات سازمان ملل، یونسکو، کنفرانس سازمان ملل متحد برای تجارت و توسعه(UNCTAD) و در آخر یکی از کشورهای عضو در جامعه جهانی اطلاعات (WSIS ) است. گزارش‌گران بدون مرز ایران را در فهرست ۲۰ درنده دیجیتال آزادی رسانه‌ها در سال ۲۰۲۰ جای داده است.

با وجود مسدود سازی و ممنوع بودن استفاده از توییتر، فیس‌بوک و تلگرام و.. این شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها نقشی مهم در انتشار اطلاعات مستقل در ایران دارند. افزون بر مسدودسازی سایت‌های اطلاع‌رسانی و پیام‌رسان‌ها حکومت ایران برای سرکوب جنبش‌های اعتراضی در کشور بیش از پیش به گسستن اینترنت اقدام می‌کند و مانع انتقال و انتشار اطلاعات مستقل می‌شود و آن را اقدام‌هایی چون« ضد انقلاب برانداز، تبلیغ علیه رژیم، اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مقدسات» می‌نامد. با این حال محدود کردن دسترسی به اینترنت در برگیرنده مسئولان عالی‌رتبه رژیم نیست آنها حساب های خود را در شکبه‌های اجتماعی مسدود شده دارند و آزادنه می‌توانند به این شبکه دسترسی دارند. آنچه که RSF پیشتر به نام «تبعیض رقمی» محکوم کرده است.

جمهوری اسلامی ایران در رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۲۰ گزارش‌گران بدون مرز از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۷۳ قرار دارد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy