Thursday, Sep 24, 2020

صفحه نخست » ایران مهمات جدید نظامی وارد سوریه کرد

wire24-2.jpgایران وایر - احمد سلوم - مسوولان ایران روز سه‌شنبه اول مهر ۱۳۹۹ اعلام کردند که با دادن تجهیزات پدافند ویژه ساخت این کشور، مانند سامانه‌های کوتاه‌برد، میان‌برد و دوربرد به دمشق، سیستم دفاع هوایی سوریه را تقویت خواهند ساخت.

در همین راستا، سرتیپ پاسدار «ابوالفضل شکارچی»، سخن‌گوی ارشد نیروهای مسلح ایران گفته است براساس قرارداد بین طرفین که در ماه جولای گذشته امضا شد، این کشور توان دفاع هوایی سوریه را تقویت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری «فارس»، سرلشکر «محمدحسین باقری»، رییس ستاد کل نیروهای مسلح این کشور به تازگی طی سفری به دمشق اعلام کرد که تهران تصمیم گرفته است براساس درخواست رژیم «بشار اسد»، سیستم دفاع هوایی سوریه را تقویت کند.
در تاریخ ۱۹ ماه جون نیز صفحه‌ای به‌نام «سوريا وطني» در توییتر نوشت که سامانه پیشرفته «۱۵خرداد» ایران به زودی در اختیار پدافند هوایی سوریه قرار خواهد گرفت.

براساس داده‌هایی که از طریق یک منبع نظامی سوری در اختیار «ایران‌وایر» قرار گرفته، تهران عملا ارسال تجهیزات لازم برای تقویت سیستم دفاع هوایی به سوریه را آغاز کرده است و محموله‌های نظامی از ایران به سوریه ارسال شده‌اند.

این منبع هم‌چنین به «ایران‌وایر» گفت: «تهران در تاریخ ۲۰ جولای چندین محموله سلاح را از طریق فرودگاه بین‌المللی دمشق وارد سوریه کرده است. این سلاح‌ها بلافاصله از قسمت بار هواپیما تخلیه و به منطقه "جبل‌المانع"، از توابع منطقه "الکسوه" در حومه دمشق منتقل شده‌اند.»

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

او که در «لشکر چهارم» سوریه، نزدیک به گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران عضویت دارد، در ادامه تصریح کرد: «این سلاح‌ها بعد از ورود به دمشق، در داخل تونل‌های منطقه جبل‌المانع به‌عنوان بخشی از انبار مهمات لشکر چهارم پنهان شده‌اند. اسرائیل نیز یک بار پس از ورود محموله‌های مذکور به سوریه، اماکن استقرار این سلاح‌ها را بمباران کرد. پدافند سوریه نیز با موشک زمین به هوای موجود در فرودگاه "المزه" و "جبل قاسيون"، به مقابله با جنگنده‌های اسرائیل پرداخت.»

اماکن استقرار سلاح‌های دفاع هوایی ایران در سوریه

این منبع نظامی در گفت‌وگوی خود با «ایران‌وایر» هم‌چنین افزود: «بخشی از محموله‌های یاد شده، شامل چند سامانه دفاع هوایی بوده است. هرچند این سامانه‌ها هنوز کامل نشده‌اند و اجزای تشکیل‌دهنده آن‌ها به تدریج وارد سوریه می‌شوند.»

سامانه‌های ایرانی که تاکنون به آورده شده‌اند، عبارتند از: «خرداد-۳»، «باور-۳۷۳» و «۱۵خرداد».

هم‌چنین می‌توان به دستگاه‌های ایجاد اختلال در پرواز، رادار کنترل شکاری و سه‌بعدی «بشیر» و موشک‌های دوش‌پرتاب و زمین به هوا اشاره کرد.

براساس اطلاعات این منبع، این تجهیزات و مهمات در منطقه الکسوه، نزدیک «جبل المانع»، در فرودگاه «مرج السلطان» واقع در «غوطه» شهر دمشق، شهر «ازرع»، فرودگاه نظامی المزه، فرودگاه «تی‌فور»، فرودگاه نظامی «الضمیر»، «لشکر۲۰» و «تیپ راداری» تابع آن، «لشکر۲۴دفاع هوایی» و «هنگ ۵۵۵» منطقه «الناصریه» مستقر شده‌اند. بخشی از این سامانه‌ها نیز در مناطق «اسخنه» و «شنشار» در شمال «حمص» و فرودگاه «الحمدان» در نزدیکی «دیرالزور»، پایگاه «الامام علی» و فرودگاه نظامی «الثعله» در نزدیکی شهر «السویدا» قرار دارند.

او در ادامه سخنانش درباره سامانه‌های دفاعی باور و ۱۵ خرداد توضیح داد: «باور-۳۷۳ به‌عنوان سامانه‌ای ترکیبی و پیشرفته، براساس تکنولوژی "اس-۳۰۰" روسی ساخته شده است. باور توان شناسایی و مقابله با موشک "کروز" و جنگنده‌های "اف-۲۲" و "اف- ۳۵" امریکا را دارد و برد آن ۲۵۰ کیلومتر و دید رادارش نیز ۳۵۰ کیلومتر است.»

سامانه ۱۵خرداد با استفاده از رادار خود به ‌نام «بیسا»، قادر به ردیابی اهدافی تا مسافت ۱۵۰ و درگیری هم‌زمان با شش هدف و اهداف سبکی مانند اف- ۳۵ تا مسافت ۴۵ کیلومتر است.

این منبع نظامی هم‌چنین تصریح کرد: «سامانه خرداد-۳، پدافند هوایی میان‌برد است و موشک‌های آن توان درگیری تا مسافتی بین ۵۰ الی ۱۰۵ کیلومتر را دارند. این سامانه از خانواده سامانه "تعمید آتش" که توانست پهپاد "آرکیو- ۴" (RQ-4) امریکا را بر فراز خلیج (فارس) سرنگون کند، به شمار می‌رود.»

وی که به دلیل مسایل امنیتی مایل به درج نامش در گزارش نبود، در ادامه افزود: «محموله‌های نظامی حاوی سامانه دفاع هوایی از راه‌های مختلف وارد سوریه می‌شوند. یکی از آن‌ها، گذرگاه مرزی ویژه شبه‌‌نظامیان ایرانی در نزدیکی گذرگاه مرزی "القائم"، بین عراق و سوریه است. این محموله‌ها پس از این گذرگاه ویژه، به میدان بزرگ "الکم" (قارچ طبیعی و وحشی) در صحرای سوریه و سپس به "تدمر"، السخنه و حمص فرستاده می‌شوند.»

این محموله‌ها هم‌چنین از راه هوا و فرودگاه دمشق به سوریه ارسال و از ترس حمله هوایی اسرائیل یا جنگنده‌های ائتلاف بین‌المللی، شبانه و سریع به جای دیگری منتقل می‌شوند. ایران دارای شمار بسیار زیادی انبار مهمات در ۷۰ درصد پادگان‌های سوریه، به‌ویژه در کوه های «القلمون» و هم‌چنین در نزدیکی فرودگاه الضمیر و دو منطقه الکسوه و «قطنا» در حومه دمشق است.

ایران و سوریه در ماه هفتم سال جاری توافق‌نامه‌ای را برای همکاری در زمینه نظامی و امنیتی، به‌ویژه گسترش سامانه‌های دفاع هوایی این کشور امضا کردند.

ایران در آن زمان اعلام کرد که هدف از امضای این توافق، مقابله با ده‌ها حمله هوایی اسرائیل و ایالات متحده امریکا به محل استقرار نیروها و شبه‌نظامیان ایرانی در پایگاه‌های نظامی سوریه است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy