رادیو فردا - دولت آمریکا در نظر دارد که شماری از نهادهای دفاع از حقوق بشر از جمله عفو بینالملل شاخه آمریکا، دیدبان حقوق بشر و آکسفام را سازمان «ضد یهود» اعلام کند.
به گفته «دو مقام رسمی آمریکا» بیانیه وزارت خارجه ایالات متحده درباره ماهیت «یهودستیزانه» این سازمانها قرار است بهزودی منتشر شود. احتمال داده شده که این بیانیه در طول همین هفته منتشر شود.
این خبر شامگاه چهارشنبه، ۳۰ مهر، ابتدا در سایت آمریکایی پولیتیکو منتشر شد و سپس روزنامه واشینگتن پست آن را تایید کرد. رسانههای اسرائیل نیز این گزارش را بازتاب داده و این تصمیم را همراستا با سیاستهای دولت این کشور دانستهاند.
بر اساس این گزارشها، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، از «یهودستیز» نامیدن این نهادها حمایت کرده است.
در این گزارشها افزوده شده که بیانیه در این خصوص از سوی دفتر الن کار، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور مبارزه با یهودستیزی، صادر خواهد شد.
نهادهای یادشده مظنون به حمایت از جنبش بیدیاس هستند. این جنبشِ هوادار فلسطینیان، در راستای اهداف بایکوت، منزوی کردن و خودداری از سرمایهگذاری و همکاری با اسرائیل فعالیت میکند.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
بر اساس نوشته پولیتیکو، شماری از دیپلماتهای وزارت خارجه آمریکا با «یهودستیز» نامیدن این نهادهای حقوق بشری مخالف هستند.
سازمان عفو بینالملل شاخه آمریکا، پیش از اعلام تصمیم رسمی آمریکا، به آن واکنش نشان داده و ابراز تاسف کرده است.
عفو بینالملل به «تعهد عمیق» خود به مبارزه با همه اشکال یهودستیزی تاکید کرده است.
باب گودفلو، مسئول عفو بینالملل شاخه آمریکا، تاکید کرده که این سازمان به دفاع از انسانها در هر جا که عدالت، آزادی، حق و کرامت از آنها سلب شده، ادامه خواهد داد.
نوا گاتچاک، مسئول بخش سیاست جهانی آکسفام شاخه آمریکا نیز اتهام «یهودستیز» بودن این سازمان را «اشتباه» و «توهینآمیز» نامیده است.
آکسفام آمریکا تاکید کرده که در طول دههها در راه حمایت از حقوق اسرائیلیها و فلسطینیان تلاش کرده است.
اریک گلدستین، از مسئولان دیدبان حقوق بشر در نیویورک، نیز گفته است که «انتقاد از سیاستهای یک دولت، به معنی حمله به یک گروه مشخص نیست». اشاره تلویحی آقای گلدستین به انتقادهای این نهاد از سیاستهای دولت اسرائیل است که آن را ظاهرا حمله به یهودیان نمیداند.
اما به نوشته روزنامه اسرائیلی جروزالم پست، یک گزارش مشروح تهیه شده توسط دیوید کولیر در سال ۲۰۱۹ به این نتیجه رسیده بود که حسابهای کاربری عفو بینالملل و افرادی که برای آن کار میکنند، حاوی مقادیر زیادی مطالب بیان نفرت از اسرائیل است. آقای کولیر، استاد علوم سیاسی دانشگاه برکلی کالیفرنیا، عفو بینالملل را یهودستیز نامیده بود.
همچنین به نوشته تایمز اسرائیل، گیلعاد اردان، وزیر وقت امنیت داخلی اسرائیل که در حال حاضر سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد است، سال گذشته هشدار داد که فعالیت سازمان عفو بینالملل در اسرائیل ممنوع خواهد شد.
وزارت امنیت داخلی اسرائیل در گزارشی نوشته بود که عفو بینالملل از نهادهای تجاری بینالمللی خواسته در تعامل با شهرکهای اسرائیلینشین کرانه باختری توجه کنند که این شهرکها در مناطق «اشغالی» ساخته شدهاند.
عفو بینالملل، که مقر آن در بریتانیا است، از تصمیم پارسال اسرائیل در عدم همکاری با آن و «یهودستیز» توصیف کردن اقدامات این نهاد، ابراز تاسف کرده بود.
اسرائیل سال گذشته همچنین عمر شکیر، مدیر دیدبان حقوق بشر برای امور اسرائیل و اراضی فلسطینی را به اتهام حمایت از جنبش بیدیاس اخراج کرد. آقای شکیر شهروند آمریکا است.
اسرائیل و آمریکا در سالهای گذشته شورای حقوق بشر و یونسکو را از جمله به دلیل «مواضع مغرضانه ضد اسرائیلی» این دو نهاد وابسته به سازمان ملل ترک کردهاند.
«قحطی نان» در ایران سراسری شد