رویداد ۲۴
با نزدیک شدن به انتخابات ۱۴۰۰، گمانه زنی درباره گزینهها و نحوه ورود احزاب به انتخابات نیز مطرح میشود. برخلاف سایر دورهها، تاکنون شور و نشاطی در جامعه وجود ندارد و مردم فعلا درگیر مسائل اقتصادی و گران شدن لحظهای اجناس هستند و به این مسائل فکر نمیکنند؛ بسیاری از آنها نیز با قاطعیت میگویند به هیچ عنوان رای نخواهند داد.
جدا از مردم، به نظر میرسد که احزاب نیز هیچ تلاشی برای انتخابات ندارند و بی انگیزگی مردم، شرایط بد اقتصادی و سیاسی روی آنها نیز تاثیر گذاشته است و فعلا نشستهایشان را از روی رفع تکلیف برگزار میکنند و باید دید در ماههای آینده آیا این نشاط و انرژی به جامعه و احزاب برمیگردد یا نه!
باید راه بازگشت مردم به انتخابات را پیدا کنیم
محمدصادق جوادی حصار فعال و کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گویی با رویداد ۲۴ با اشاره به جو جامعه در نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری، گفت: به جای اینکه به انتخابات فکر کنیم باید راه بازگشت مردم به رای دادن را پیدا کنیم و آنها را امیدوار کنیم، زیرا اگر مردم به آینده خود امیدوار باشند به چگونگی حضور در انتخابات هم فکر میکنند. ما باید به سمت این برویم که از چه راهی میتوانیم امید و انگیزه مردم را برای حضور در عرصههای سیاسی افزایش دهیم، اگر این اتفاق رخ ندهد؛ ضریب تاثیر احزاب هم پایین میآید. مردمی که از نظر اقتصادی نمیدانند وضعیت امروزشان چقدر با فردایشان تفاوت دارد، طبیعی است که در امور سیاسی مشارکت نمیکنند و اصلا به آن فکر نمیکنند و تا زمانی که افق را تغییر ندهیم بعید است که مردم پای صندوق رای حضور پیدا کنند.
احزاب، پل ارتباط میان جامعه و حاکمیت
وی ادامه داد: احزاب جدا از مردم نیستند و پل ارتباطی میان جامعه و حاکمیت هستند و زمانی که مردم تمایلی به ارتباط نشان نمیدهند خب این پلها برچه اساسی قرار است ایجاد شود. احزاب تا زمانی که مردم تمایلی نداشته باشند شرایط به همین شکل است و احزاب هم بر همین اساس شور و نشاط انتخاباتی ندارند.
جوادی حصار با اشاره به نحوه حضور احزاب در انتخابات گفت: ممکن است برخی بگویند ما حضور پیدا نمیکنیم، برخی به صورت مشروط حضور پیدا کنند و ... همانطور که ابتدا گفتم باید به سمتی برویم که مردم را به آینده امیدوار کنیم و راهی برای اعتماد از دست رفته آنها پیدا کنیم.
وی افزود: از سوی دیگر نحوه ورود اصلاح طلبان و اصولگرایان مشخص نیست، اگر اصلاح طلبان قرار است روی گزینه برون حزبی به توافق برسند باید ائتلاف کنند نه حمایت مطلق؛ از سوی دیگر برنامه اصولگرایان هم مشخص نیست اینکه گفته میشود اگر مردم مشارکت نداشته باشند اصولگرایان پیروز میشوند را هم قبول ندارم، زیرا پیروزی هم نسبی است، برخی مواقع برخی از افراد با ۱۰ یا ۱۵ درصد آرا برنده میشود که دیگر این هم یک پیروزی محسوب نمیشود.
اعتقادی به گزینه نظامی برای ریاست جمهوری ندارم
وی ادامه داد: اخیرا درباره گزینه نظامی صحبتهای مختلفی مطرح میشود و برخی هم به صورت غیررسمی گزینههایی را مطرح کردهاند؛ من اصلا نه به گزینه نظامی فکر میکنم و نه معتقد به آن هستم. وقتی میتوانیم گزینههای دیگری داشته باشیم چرا باید به گزینه نظامی فکر کنیم؟ مگر میخواهیم لشکرکشی کنیم که به دنبال فرمانده لشکر میگردیم! رئیس جمهور، رئیس جمهور کشور است نه فرمانده لشکر.
جوادی حصار با بیان اینکه اصلا این سخن را قبول ندارم که کشور معطل نتیجه انتخابات آمریکا است، گفت: من این حرف را قبول ندارم و مسئولین کار خود را انجام میدهند و اگر فرصتی پیش بیایید همه دوست دارند که این مناقشات از راه عقل و منطق پایان یابد.
احمد زیدآبادی: حتماً روحانی را استیضاحاش کنید
هشدار در مورد تکرار اعتراضهای آبان ماه گذشته