Wednesday, Mar 24, 2021

صفحه نخست » نیوزویک: آزادیخواهان ایران را از راه هایی بهره مند کنید که پکن می خواهد از آن‌ها بگیرد

chinaIran_032121.jpgصدای آمریکا - ویکتوریا کوتس، پژوهشگر ارشد در اندیشکده «مرکز سیاستگذاری امنیتی» و معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در سال ۲۰۱۹، و رابرت گرینوی، پژوهشگر در اندیشکده «انستیتو هادسن» و عضو ارشد پیشین «شورای امنیت ملی» کاخ سفید در امور خاورمیانه از سال ۲۰۱۷ تا ژانویه ۲۰۲۱، در یادداشتی در نیوزویک، با اشاره به قطع دوباره اینترنت در ایران در هفته های گذشته در واکنش به اعتراضات مردمی در استان سیستان و بلوچستان، نوشته اند تهران دستور کار وارداتی از پکن را برای سرکوب قدم به قدم اجرا می کند.

کوتس و گرینوی می گویند تهران ابتدا به تظاهرکنندگان برچسب خلافکار و مجرم می زند؛ بعد، اینترنت را قطع می کند تا اطلاعاتی به داخل وارد یا خارج نشود؛ و در آخر، تا زمانی که قیام خاموش شود بی محابا به بازداشت، شکنجه و قتل معترضان دست می زند. اما، اکنون ایالات متحده از تکنولوژی، منابع و ظرفیت هایی برای دور زدن این سرکوب از طریق اینترنت ماهواره ای و دادن قابلیت ارتباط آزادانه به مخالفان ایرانی برخوردار است. استقرار این قابلیت پیام قاطعی به منطقه و جهان است که آمریکا در کنار آن ها که برای آزادی شان مبارزه می کنند می ایستد.

شاید تصادفی نبود که این ماه گزارش شد، جمهوری خلق چین به تلاش هایش برای مسلط شدن بر جبهه نوظهور دسترسی به اینترنت ماهواره ای شدت بخشیده است. می توان تصور کرد که این حرکت بازتاب نگرانی پکن از تضعیف «دیوار اینترنتی بزرگ» رژیم و افول قابلیت پکن و مشتری هایش در منزوی و تکه تکه کردن مقاومت های داخلی است. با توجه به تجربه ما با «هواوی» و شبکه اینترنت پر سرعت «نسل پنجم»، این امر باید به ایالت متحده انگیزه ای برای بهره بردن از برتری تکنولوژیک ما بدهد تا به مردم ایران صدایی بدهیم و به طور بالقوه این کمک را در اختیار دیگران از ونزوئلا تا برمه بگذاریم.

در زمانی که ما در دولت ترامپ در شورای امنیت ملی بودیم متاسفانه این تکنولوژی برای برقراری ارتباط اینترنتی در جریان اعتراضات سراسری در ایران در دسترس نبود.

در ماه های بعد از سرکوب اعتراضات، شورای امنیت ملی کاخ سفید راه هایی امن و قابل اتکا برای دور زدن کامل سانسور اینترنتی که تهران به سبک پکن انجام می دهد ایجاد شد.

این ظرفیت ها از طریق به کار گیری تکنولوژی های تجربی و در پی همکاری بخش خصوصی و دولت فدرال، پس از آسیب های فاجعه بار فصل طوفان های دریایی در اقیانوس اطلس در سال ۲۰۱۷، شکل گرفت.

در حال حاضر، با ترکیب قرار گرفتن ماهواره ها امکان ارائه باند اینترنت به هر نقطه دور دست وجود دارد. این امکان می تواند برای کار با ترمینال های با دهانه بسیار کوچک یا مودم ها و آنتن ها در دور دست تنظیم شود تا برای حفاظت از کاربران در سطح رمز گذاری شده «شبکه های مجازی خصوصی» یا «وی پی ان» ارائه شود. این مهم به کاربران در ایران اجازه می دهد کاملا مستقل از «شبکه ملی اطلاعات» تهران به اینترنت دسترسی داشته باشند.

این پروژه با هزینه نه چندان زیاد در پایان دولت ترامپ ارائه شد. دولت جدید ایالات متحده در سایه اعتراضات اخیر در ایران و تهدیدهای ناشی از چین باید قویا از این امکان استفاده کند. این پروژه از حمایت گسترده و دو حزبی در کنگره برخوردار است. کمیته جانبی تخصیص بودجه سنا بودجه سالانه «برنامه های اینترنت جهانی» را با ۱۰ میلیون دلار افزایش به ۷۰.۵ میلیون دلار رساند. این برنامه و دیگر منابع می توانند به سرعت برای برقرار کردن ارتباطات در اختیار معترضان سرکوب شده در سیستان و بلوچستان قرار بگیرند.

دادن این فرصت به مردم ایران برای رساندن صدایشان نشان دهنده تعهد آمریکا به آزادی بیان است که سنگ بنای «منشور حقوق شهروندی» ایالات متحده محسوب می شود. مردم ایران انتخابات ریاست جمهوری ماه ژوئن را پیش رو دارند. ارائه این ظرفیت ها، در صورت تکرار ماجراهای «جنبش سبز»، امکان دور زدن هر گونه تلاش رژیم و پشتیبان چینی شان و افشای توسل تهران به سرکوب و بی رحمی را فراهم می کند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy